Alf Gunvald Nilsen Υπό τον Μόντι, η δύναμη του κεφαλαίου έχει φτάσει στο ζενίθ της, και αυτό εκδηλώνεται με ένα εξαιρετικό επίπεδο οικονομικού συγκεντρωτισμού και επιχειρηματικής συγκεντροποίησης. Στην πραγματικότητα, μεταξύ 65% και 70% του συνόλου των επιχειρηματικών κερδών στην Ινδία καταλήγουν στις 20 κορυφαίες εταιρείες της. Και αυτός ο συγκεντρωτισμός και η συγκεντροποίηση έχουν με τη σειρά τους δημιουργήσει ένα μοντέλο διαμοιρασμού των κερδών, στο οποίο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε επιλεγμένες εταιρείες να πραγματοποιούν υπερκέρδη, ενώ αυτές οι εταιρείες μοιράζονται και πάλι τα κέρδη τους με το κυβερνών κόμμα.
Τουλάχιστον 298 επιβάτες που πνίγηκαν στο διαβόητο ναυάγιο στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών στις 14 Ιουνίου ήταν από το Πακιστάν. Είκοσι πέντε προέρχονταν από το ίδιο χωριό στο υπό πακιστανική διοίκηση Τζαμού και Κασμίρ. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, περισσότεροι από 400 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο ήταν Πακιστανοί. Αρχικά, όταν έγινε γνωστή η είδηση, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στο Πακιστάν την αγνόησαν. Η τραγωδία τράβηξε την προσοχή μόνο όταν αναφέρθηκε η πακιστανική καταγωγή των νεκρών… Ωστόσο, ούτε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ούτε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι απάντησαν στο απλό ερώτημα: γιατί επέβαιναν τόσοι πολλοί Πακιστανοί πολίτες στο πλοίο που βυθίστηκε στον…
Τον Μάιο, μια κινεζική μη κερδοσκοπική οργάνωση, το “Κέντρο ΛΟΑΤΚΙ” του Πεκίνου, έκανε μια ξαφνική ανακοίνωση: "Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι, λόγω δυνάμεων πέρα από τον έλεγχό μας, το Κέντρο ΛΟΑΤΚΙ του Πεκίνου θα σταματήσει να λειτουργεί από σήμερα". Και η οργάνωση αυτή αναγκάστηκε να σταματήσει να λειτουργεί κάτω από την πίεση των κινεζικών αρχών. Η οργάνωση αυτή είχε ιδρυθεί το 2008 και, μέχρι το κλείσιμό της το 2023, παρείχε υπηρεσίες όπως συμβουλευτική χαμηλού κόστους και τηλεφωνική γραμμή αντιμετώπισης κρίσεων, έστω και κάτω από τη λογοκρισία και την πίεση των κινεζικών αρχών. Διατηρούσε γραφεία για προβολές ταινιών και ομάδες…
Achin Vanaik Η καταδίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι για συκοφαντική δυσφήμιση είναι το τελευταίο σημάδι ότι η Ινδία υπό τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι κινείται προς τον ινδουιστικό εθνικιστικό αυταρχισμό.
Pierre Rousset Την 1η Φεβρουαρίου 2021, ο στρατός της Βιρμανίας (Τατμαντό) διέκοψε την κυβερνητική του συμβίωση με τον Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία (ΕΣΔ), φυλακίζοντας τους ηγέτες του, και στη συνέχεια βύθισε ολόκληρη τη χώρα σε έναν αποτρόπαιο ασύμμετρο πόλεμο. Δύο χρόνια αργότερα, δεν έχει ακόμη καταφέρει να επιβάλει τον έλεγχό του σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Παρά τις ελλείψεις τους σε όπλα, οι διάφορες συνιστώσες της αντίστασης τον έχουν καταβάλει, προκειμένου να θέσουν τέλος σε ένα στρατιωτικό καθεστώς που έχει καταστήσει σαφή την άρνησή του σε οποιαδήποτε δημοκρατική μετάβαση.
Robert Narai Δύο χρόνια μετά την κατάληψη της εξουσίας με πραξικόπημα, η χούντα του Μιν Αούνγκ Χλάινγκ στη Μιανμάρ εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη σε έναν εμφύλιο πόλεμο που δεν δείχνει σημάδια ύφεσης. Από τότε που ο στρατός κατέστειλε τις μαζικές απεργίες που εκδηλώθηκαν ενάντια στο πραξικόπημα, δεκάδες χιλιάδες οπλισμένοι νέοι, μικροκαλλιεργητές και εργάτες (δυνάμεις λαϊκής άμυνας), μαζί με τις ένοπλες εθνοτικές οργανώσεις συγκρούονται με τον Τατμαντό, τον στρατό της Μιανμάρ, σε τμήματα των πολιτειών Τσιν, Σαν, Κάρεν και Κατσίν, σε όλη την περιοχή Σαγκάινγκ και σε όλο το δέλτα του Ιραουάντι.
Σελίδα 1 από 19