Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 14:26

Επιστροφή στους δρόμους της Κίνας

Charlie Hore Οι διαδηλώσεις επέστρεψαν στους δρόμους των πόλεων της Κίνας την περασμένη εβδομάδα σε κλίμακα που δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Άμεση αιτία ήταν ο τρόμος από την πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Πιστεύεται γενικά ότι οι περιορισμοί του λοκντάουν λόγω Covid, οι οποίοι στην Κίνα περιλαμβάνουν συστηματικά το αποκλεισμό των πολυκατοικιών από το εξωτερικό, προκάλεσαν πολλούς από τους θανάτους. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι νεκροί ήταν Ουιγούροι.
Chie Matsumoto Οι εργαζόμενοι διανομείς στην Ιαπωνία έχουν βαρεθεί τις πρακτικές της Amazon Ιαπωνίας, οι οποίες καθιστούν τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς πιο πιθανά, αυξάνοντας τον όγκο και την ταχύτητα των παραδόσεων. Τώρα οργανώνουν σωματεία για να αναμετρηθούν με την Amazon. Αυτή είναι η ιστορία τους.
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 23:13

Η εξέγερση στην Κίνα

Yun Dong Όποια και αν είναι η άμεση έκβαση των διαδηλώσεων, οι απλοί άνθρωποι στην Κίνα ριζοσπαστικοποιούνται από αυτή την εμπειρία και πολλοί έχουν αυτοοργανωθεί. Αυτό έχει αυξήσει κατακόρυφα τη μαζική συνείδηση και η εμπειρία του αγώνα για δικαιοσύνη θα τους μείνει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον. Τις επόμενες ημέρες, η Δεξιά στις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του κόσμου μπορεί κάλλιστα να εκμεταλλευτεί την εξέγερση από τα κάτω για να δικαιολογήσει επιθέσεις στην Κίνα. Αλλά η αλληλεγγύη μας προς τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται και των οποίων τα αιτήματα έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένες, βιωμένες…
Yuri Prasad Τουλάχιστον δέκα πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Σαγκάης, του Πεκίνου και της Γουχάν, συγκλονίστηκαν από πρωτοφανείς διαδηλώσεις στους δρόμους το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το ξέσπασμα προκλήθηκε αρχικά από μια φονική πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ουρούμτσι, στην περιοχή Σιντζιάνγκ. Οι διαδηλωτές εκεί ισχυρίζονται ότι ο αποκλεισμός λόγω Κόβιντ εμπόδισε τις προσπάθειες διάσωσης και δυσκόλεψε τη διαφυγή των ανθρώπων.
Σοσιαλιστές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το κίνημα, αλλά συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την ανεξάρτητη μαζική οργάνωση από φοιτητές, εργαζόμενους και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες στην ηπειρωτική χώρα και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ, των Ταϊβανέζων, των Ουιγούρων και των Θιβετιανών, για να συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό πρόγραμμα για τον δημοκρατικό αγώνα στην Κίνα.
Au Loong-yu Το Πεκίνο, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, εκτός από τη διεξαγωγή πολεμικής άσκησης εναντίον της Ταϊβάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι, στο νησί, εξέδωσε τη Λευκή Βίβλο για το ζήτημα της Ταϊβάν με σκοπό να επικαιροποιήσει την πολιτική του για τη μία Κίνα και τις προτάσεις του προς την Ταϊβάν.
Σελίδα 1 από 17