Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 23:15

Βιοϊατρική -Αναστολή λειτουργίας σε υποκαταστήματα, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 7/4, 7πμ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ σε ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ.

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για τις μεγάλες ελλείψεις σε απαραίτητες δομές πρωτοβάθμιας υγείας για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ο όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, θέτει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας τα 19 από τα 34 υποκαταστήματα στην Αττική. Από τα υποκαταστήματα που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, τα 9 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο για την πρωινή βάρδια (7-3μμ) και μόνο τα 6 θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Αυτές είναι οι αποφάσεις του κορυφαίου Ιδιωτικού ομίλου Πρωτοβάθμιας Υγείας που ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά σε δεκάδες εργαζόμενους, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Στους εργαζόμενους επιβάλλεται αναστολή σύμβασης εργασίας..

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Μόνιμη Κερδοφορία ακόμα και σε συνθήκες κρίσης. Ο όμιλος Βιοιατρική μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, εμφάνισε άνοδο των κερδών, διπλασίασε τις μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αξιοποιώντας την απαξίωση ή το κλείσιμο των Κρατικών Δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19. ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ:

Με την εκδήλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ο όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έσπευσε να αξιοποιήσει την κατάσταση και με τις χρυσοπληρωμένες διαγνωστικές εξετάσεις COVID-19, να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο υψηλής κερδοφορίας. Η Κυβέρνηση, αντί να φροντίσει για δωρεάν και μαζικούς ελέγχους, πρόσφερε ως δώρο, τις εξετάσεις στους επιχειρηματίες της Υγείας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Ο εργαζόμενος για να πάρει τα 400 ή 500 ή 600 ευρώ το μήνα πρέπει να δουλεύει σε συνθήκες εξαντλητικής εργασίας. Μόλις έπεσε η δουλειά λόγω της επιδημίας, ο εργαζόμενος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, σε αναστολή συμβάσεων, να ψάχνει το επίδομα, που είναι στο ύψος του κατώτατου μισθού. Αμέσως δηλαδή η ζημιά φορτώθηκε στον εργαζόμενο.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

Όταν εκδηλώθηκε η επιδημία, η εντολή στους εργαζόμενους ήταν να μην φοράνε προστατευτική μάσκα για να μην δημιουργείται άσχημη εικόνα. Στην συνέχεια τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονταν με φειδώ. Μια απλή μάσκα ανά βάρδια. Προστατευτικά τζάμια ή plexiglass δεν υπάρχουν σε καμία γραμματεία υποδοχής.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ COVID-19

Στα εργαστήρια που γίνεται η λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων κορωνοϊού, εργαζόμενοι, έχουν προσβληθεί από τον ιό. Ο ΕΟΔΥ δηλώνει αναρμοδιότητα να κάνει έλεγχο, ενώ ο αντι-περιφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκε για έλεγχο. Η πρόθεση της περιφέρειας διέρρευσε στο διαδίκτυο, ο έλεγχος δεν έγινε ποτέ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: ΟΤΑΝ Η ΥΓΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ:

Πάνω από όλα το ΚΕΡΔΟΣ. Το οικονομικό επιτελείο του ομίλου, εκτίμησε ότι το κέρδος από την μείωση της φορολογίας και από την μη-καταβολή μισθών, είναι μεγαλύτερο από τις εισπράξεις που θα είχαν τα καταστήματα, αν συνέχιζαν τη λειτουργία τους. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ. Η Κυβέρνηση, απαλλάσσει την εταιρεία από τη φορολογία και από την καταβολή μισθών. Χρηματοδοτεί για ακόμα μια φορά τους ομίλους, με τα χρήματα του λαού.

Τα μέτρα προστασίας για την Εργοδοσία είναι κόστος που αποφεύγει να καταβάλλει, ακόμα και αν οι χώροι εργασίας κινδυνεύουν να γίνουν εστίες διασποράς.

Εργαζόμενοι με εμπειρία και γνώσεις, αδρανοποιούνται, εξ αιτίας της αναστολής λειτουργίας των μονάδων. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός μένει αχρησιμοποίητος, παρά το γεγονός ότι σήμερα εργαζόμενοι και υποδομές είναι πιο απαραίτητα από ποτέ.

Δεκάδες συνάνθρωποι μας, θα αναγκαστούν να συνωστίζονται στα ελάχιστα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, για να κάνουν τις εξετάσεις τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΠΛΗΡΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

 

Βιοϊατρική -Αναστολή λειτουργίας σε υποκαταστήματα, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 7/4, 7πμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΑΣΚΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ -ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7πμ

Κεντρικά Βιοϊατρικής Αμπελόκηποι

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για τις μεγάλες ελλείψεις σε απαραίτητες δομές πρωτοβάθμιας υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η μεγαλύτερη εταιρεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, θέτει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας τα 19 από τα 34 υποκαταστήματα στην Αττική. Από τα υποκαταστήματα που συνεχίζουν τη λειτουργία τους, τα 9 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο για την πρωινή βάρδια (7-3μμ) και μόνο τα 6 θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Μπροστά στη μάχη της πανδημίας απαιτούμε την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και των διαγνωστικών κέντρων χωρίς αποζημίωση και ένταξη τους στην κεντρική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Για να δοθεί άμεση βοήθεια στο Δημόσιο Σύστημα που στενάζει. Απαιτούμε άμεση προστασία των εργαζομένων!

Είναι απαράδεκτο να αφήνει η κυβέρνηση της ΝΔ τους κλινικάρχες να κερδοσκοπούν! Από τη μία επιτρέποντας τους να πουλούν τα τεστ του κορωνοϊού 150 και 300 ευρώ και από την άλλη με το να διπλασιάζουν την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ.

Το κράτος για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορωνοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, θα δίνει αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα.

Μέχρι στιγμής 80 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα έχουν προστεθεί σε αυτές του ΕΣΥ. Είναι ελάχιστες αν αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από 200 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν μόνο στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας ( ΥΓΕΙΑ 38, ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ 26).

Σαν να μην έφτανε αυτό το υπουργείο Υγείας δίνει φρέσκο χρήμα ύψους 30 εκατ.ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ, «για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου».

Οι κλινικάρχες στήνουν κανονικό πάρτι την ίδια στιγμή που μας έχουν ως εργαζόμενους εντελώς στον αέρα! Στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο έλεος των εργοδοτών.

Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλονται σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά. Γυάλινα προστατευτικά τζάμια στα γκισέ της υποδοχής δεν υπάρχουν σε πολλές μονάδες ιδιωτικής υγείας. Την ίδια ώρα που μπορεί να χρεώνουν τα τεστ πανάκριβα, δεν γίνονται προληπτικοί και τακτικοί έλεγχοι στους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ μάλιστα υπάρχουν ήδη καταγγελίες για κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στο προσωπικό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα προστασία των δικαιωμάτων μας.•

Μέτρα προστασίας για όλους μας.•

Να κλείσουν οι Μόριες και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων – να στεγαστούν άμεσα στα κλειστά ξενοδοχεία•

Διεκδικούμε ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στα δημόσια νοσοκομεία κι ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ. Είναι μάχη για όλο το εργατικό κίνημα, για κάθε εργαζόμενο. Μονάχα έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ΜΕΘ που χρειάζονται για την μάχη αυτή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάχα 600 κλίνες ενώ θα έπρεπε να έχουμε 3.500.

Να δώσουν το μαξιλαράκι των 36 δισ. από τα πλεονάσματα για να σώσουμε την κοινωνία από την πανδημία και όχι για τους τραπεζίτες και τους κλινικάρχες.

Αυτές τις μάχες έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα για να σταματήσουμε την πανδημία αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης. Με κινητοποιήσεις στις ιδιωτικές κλινικές, στο υπουργείο Υγείας, με συλλογή υπογραφών και κάθε άλλο τρόπο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στον γύψο το δικαίωμα όλων μας να αντιδρούμε και ειδικά των συνδικάτων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παρεμποδίζει την δράση των συνδικαλιστών του Κλαδικού Σωματείου αφού δεν προβλέπεται μετακίνηση για παρέμβαση σε άλλον χώρο πέρα από αυτόν του χώρου εργασίας του συνδικαλιστή.

Παράλληλα η κυβέρνηση νομοθέτησε επίσης την απαγόρευση των απεργιών, μέσα στην πανδημία, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης. Ειδικά τώρα που οι υγειονομικοί δίνουν μάχη με πενιχρά μέσα, που η εργοδοτική ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα οργιάζει, που οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε λόγο να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση, παγώνουν το δικαίωμά μας να αντιδρούμε και να διεκδικούμε. Τώρα είναι η ώρα τα Συνδικάτα να μπουν μπροστά για να σταματήσουμε αυτήν την ταξική αντεργατική επίθεση της Κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση του κορωνοϊού, ούτε με τη ζωή μας, ούτε με τα υποχώρηση από τα δικαιώματά μας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://askyg.blogspot.com

Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 23:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.