Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 20:57

Καταγγελία: ΚΕΕΡΦΑ-Εκδικητικά πρόστιμα σε επίσκεψη σε απεργούς πείνας στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας

Γράφτηκε από

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Εκδικητικά πρόστιμα σε επίσκεψη σε απεργούς πείνας στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας

Πρόστιμα στον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο Αθήνας που πήγαν εκεί με κάλεσμα των ίδιων των κρατουμένων απεργών πείνας.

Απόφαση να συνεχίσουν την απεργία πείνας πήραν οι κρατούμενοι μετανάστες στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας.

Οι μετανάστες υποδέχτηκαν την αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η "Ενότητα” με το ηχηρό σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που ακούστηκε από το κελί τους στο δρόμο. Αντίθετα αρμόδιοι του ΑΤ Γλυφάδας, κατόπιν συνεννοήσεων με την ιεραρχία, υποδέχτηκαν με εκδικητικές κλήσεις την αντιπροσωπεία, δήθεν για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Ωστόσο, οι κρατούμενοι μπόρεσαν να μεταφέρουν, μέσω εκπροσώπου τους, την κραυγή διαμαρτυρίας για ένα χώρο κράτησης που δεν αερίζεται καθόλου και δήλωσαν ότι ορισμένα αιτήματα τους ικανοποιήθηκαν αλλά το μεγάλο αίτημα είναι η άμεση απελευθέρωση και να νομιμοποιηθούν.
Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος τους, ένας οικοδόμος Αλβανικής καταγωγής που ζει στην χώρα από το 2001:
“Είμαστε όλοι εργάτες, κηπουροί, οικοδόμοι,ξυλουργοί, χρόνια δουλέψαμε και χτίσαμε την Ελλάδα. Είμαστε εμείς φυλακή και όχι αυτοί που κλέψανε τη χώρα. Είχαμε ένσημα μέχρι το 2011, μετά δεν μπορέσαμε και χάσαμε τα χαρτιά μας. Είναι άδικο.
Χθες, μας απάντησαν ότι ικανοποιούν τα αιτήματα μας για να καλυτερέψουν κάπως τα πράγματα εδώ μέσα, σε ένα χώρο από όπου θα βγούμε όλοι τρελοί ή νεκροί. Γιατί δεν ανασαίνουμε, δεν μπαίνει αέρας. Δεν αντέχουμε άλλο. Θα συνεχίσουμε όμως ξανά την απεργία πείνας γιατί ζητάμε απελευθέρωση και να νομιμοποιηθούμε για να ζούμε σαν άνθρωποι. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη σας.”
Οι μετανάστες εργάτες από τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας μέχρι τα γιαπιά την περίοδο της Ολυμπιάδας, τις υπόγειες σήραγγες του Μετρό, τα εργοστάσια, τις βιοτεχνίες και οι μετανάστριες καθαρίστριες σήμερα στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για δικαιώματα και ελευθερίες. Αξίζουν τη στήριξη όλων των συνδικάτων για να αποκτήσουν ελευθερία και χαρτιά. Ο θεσμικός ρατσισμός που ενισχύθηκε με τους νέους νόμους του Μητσοτάκη χρειάζεται να τσακιστεί εδώ και τώρα.

Υποβλήθηκαν ενστάσεις για τις κλήσεις. Αποχωρήσαμε μέσα σε κλίμα αγωνιστικό των κρατούμενων. Συνέχιζαν για πολλή ώρα να φωνάζουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, λέξη άγνωστη για το Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοίδη και την κυβέρνηση, που εν μέσω πανδημίας στοιβάζει σε μικρά κελιά έξι-έξι τους κρατούμενους. Κοινώς, τα μέτρα προστασίας, κύριε Τσιόδρα, ισχύουν με το ύφος του κυρίου Χαρδαλιά μέχρι την εξωτερική πύλη των αστυνομικών τμημάτων, μέσα ο συνωστισμός είναι ο κανόνας.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των μεταναστών και των προσφύγων για να τελειώνουμε με το ρατσισμό, για να κλείσουν όλες οι κλειστές και “ανοικτές” δομές, για να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες, για να βρεθούν σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις.

 

https://www.facebook.com/keerfapage/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 21:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.