Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας –Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου, Antinazi zone –YRE, ΠΕΝΕΝ -Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΚΙΦΑ Ιλίου, ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών, Όρμα (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμου), Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ΣΥ. ΠΡΟ. ΜΕ- Συντονισμός για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων. Στηρίζουν: Αριστερή Ενότητα σε ΑΕΙ ΤΕΙ, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Ανασύνθεση ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση, Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος – Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ-νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, Πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, ΟΚΔΕ…
Κινητοποίηση την Παρασκευή 21/1, 19.00 στο Σύνταγμα: Για την 24χρονη Γεωργία Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη και για τις υπόλοιπες γυναίκες που καταγγέλουν το συγκεκριμένο κύκλωμα επιβάλλεται να ορθώσουμε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς όπως το ΝΑΡ, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φεμινιστικές συλλογικότητες μεταξύ των οποίων η Sabbat αλλά και εργατικές & νεολαιίστικες κινήσεις.
Πριν 31 χρόνια ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας έχανε τη ζωή στην Πάτρα υπερασπιζόμενος τις μαθητικές καταλήψεις από την επίθεση των τραμπούκων της ΝΔ με επικεφαλής τον δολοφόνο Γιάννη Καλαμπόκα, τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας και δημοτικό σύμβουλο και τη συμμορία του από τους Σπίνο, Γραμματίκα, Μαραγκό κ.ά. Ο Ν. Τεμπονέρας βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών που πάλευαν ενάντια στον αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου. Η κυβέρνηση της ΝΔ τότε υπό τον Κων. Μητσοτάκη είχε εξαπολύσει ενάντια στη μαθητική και φοιτητική νεολαία και το εκπαιδευτικό κίνημα την κρατική καταστολή και το παρακράτος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει έναν ταξικό προϋπολογισμό που είναι γεμάτος φοροελαφρύνσεις και δώρα για τους καπιταλιστές και σφαγείο για τη ζωή και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Με την πανδημία να σαρώνει, οι περικοπές για την Υγεία συνεχίζονται και για την επόμενη χρονιά. Το 2022 θα κόψουν από την Υγεία επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ, που προστίθενται στα 650 εκατ. ευρώ που έκοψαν το 2021. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Άμυνας θα πάρει επιπλέον 800 εκατομμύρια για να καλύψει τις ανάγκες των πολεμικών εξοπλισμών. Το ίδιο αυξημένες θα είναι και δαπάνες για την αστυνομία. Πρέπει να απαντήσουμε!
Πολιτική οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”- Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στις 6 Δεκέμβρη 2008 από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η επίσημη εκδοχή κυβέρνησης και ΜΜΕ ήταν «εξοστρακισμός της σφαίρας», ενώ υπήρχαν δεκάδες μάρτυρες και αδιάσειστα στοιχεία, που έδειχναν εν ψυχρώ προσχεδιασμένη δολοφονία.  Η εξέγερση ήταν άμεση, με κορμό τη νεολαία και ιδιαίτερα τη μαθητική. 35 χρόνια ύστερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η «έννοια» της εξέγερσης ξαναμπήκε στο πολιτικό λεξιλόγιο καθώς μπήκε στην πραγματική ζωή. Στα χρόνια μετά το 2010, με τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες ενάντια στην ακραία λιτότητα των μνημονίων αποδείχτηκε ότι ο σπόρος είχε πέσει σε γόνιμο έδαφος.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά: Την Δευτέρα 6 η Δεκεμβρίου θα βρεθούμε όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη (στην Αθήνα στις 6:00 μ.μ., Προπύλαια). Δεν ξεχνάμε τον Αλέξη. Δεν ξεχνάμε τον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε από τους «νοικοκυραίους» και τους μπάτσους. Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Σαμπάνη που εκτελέστηκε για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στο Πέραμα. Δεν ξεχνάμε την μικρή Όλγα που πέθανε αβοήθητη στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι γιατί μαζικά υπάρχει πεποίθηση ότι κάποιες ζωές αξίζουν λιγότερο. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκαν από τους φασίστες.
Σελίδα 1 από 53