Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 14:54

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία του ιδιοκτήτη της εταιρείας VresNET σε βάρος των υπαλλήλων του

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία του ιδιοκτήτη της εταιρείας VresNET σε βάρος των υπαλλήλων του

Όπως καταγγέλλει η Α.Μ. εργαζόμενη στην εταιρεία VresNET, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο δουλειάς της, χωρίς να την απολύει, από τη μέρα που επισκέφτηκε γιατρό και πήρε αναρρωτική άδεια, για πρόβλημα που είχε σχέση με την εγκυμοσύνη της. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν αναγνωρίζει όμως την αναρρωτική άδεια, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, “δεν είναι νόμιμη”. Έκτοτε, δεν της επιτρέπει την είσοδο στο χώρο εργασίας, επειδή προφανώς θέλει να την εξωθήσει σε παραίτηση, προκειμένου να μην “επιβαρυνθεί” με το κόστος της άδειας εγκυμοσύνης.

Παράλληλα, αρνείται να της υπογράψει την άδεια κύησης, η οποία αναμένεται σε λίγες μέρες.

Στη συνέχεια όμως ο εργοδότης κλιμάκωσε την επίθεσή του, εναντίον όλων των εργαζόμενων. Από την προηγούμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα κλείσει την επιχείρηση, τους ζήτησε να μην πάνε για δουλειά και τους ενημέρωσε ότι θα τους ειδοποιήσει να πάνε να υπογράψουνε τις παραιτήσεις τους!!!

Δηλαδή, απολύει όλο το προσωπικό, χωρίς να πληρώσει αποζημιώσεις απόλυσης και πιθανόν, να επαναλειτουργήσει την επιχείρηση, με άλλους εργαζόμενους, με νέες συμβάσεις.

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στέκεται στο πλευρό της Α.Μ. και των συνεδέλφων/φισσών της -όπως και στο πλευρό όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία των αφεντικών που ενθαρρύνεται από τους μνημονιακούς νόμους και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Απαιτούμε να επιτραπεί στη συναδέλφισσα η επιστροφή στο χώρο εργασίας της και να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του εργοδότη.

Απαιτούμε να σταματήσει ο εκφοβισμός των εργαζόμενων και κάθε προσπάθεια απόλυσης προσωπικού και μάλιστα με τον πιο παράνομο και αυθαίρετο τρόπο. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

Είμαστε στο πλευρό της Α.Μ. και όλων των εργαζόμενων της VresNET μέχρι να δικαιωθούν και για πάντα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες της Καλλιθέας να σταθούνε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζόμενων.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να μην επιτρέψει σε κανένα εργοδότη να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν να είναι αναλώσιμοι και ανακυκλώσιμοι.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

19 Οκτωβρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 18:10

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.