Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 13:23

Απεργία Πείνας των Εργαζομένων στις Μεταφορές του Κιέβου

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια των τρόλεϊ στο Κίεβο βρίσκονται ακόμη σε απεργία πείνας.

Στο Κίεβο από το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου τρία μέλη της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Ελεύθερης Συνδικαλιστικής Ένωσης Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους της Ουκρανίας στο αμαξοστάσιο Kurynivske της Δημοτικής Επιχείρησης τρόλεϊ «Kyivpastrans» έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Απαιτούν να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των κανόνων ασφάλειας της εργασίας, καθώς και η παράνομη απόλυση τριών εργαζομένων. Επί του παρόντος, τέσσερις οδηγοί τρόλεϊ είναι σε απεργία πείνας: ο επικεφαλής της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής οργάνωσης στο αμαξοστάσιο Kurynivske της Δημοτικής Επιχείρησης τρόλεϊ «Kyivpastrans» Αντρέι Σάμκο και οι συνδικαλιστές Τατιάνα Ολέγνικ, Ναταλία Πριστίνσκα, και Αντρέι Τρόγιαν.

Τον Απρίλιο του 2016 οι εργαζόμενοι της κρατικής - δημοτικής επιχείρησης μεταφορών «Kyivpastrans» συγκρότησαν το ανεξάρτητο συνδικάτο. Ήθελαν να αγωνιστούν κατά των παραβιάσεων των κανόνων ασφαλείας στο αμαξοστάσιο τρόλεϊ Kurynivske. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν, ότι η διοίκηση απάντησε με άρνηση να αναγνωρίσει την Ένωση, με πίεση, απειλές και εκφοβισμούς των μελών της Ένωσης, η οποία είναι μέλος της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας (KVPU).

Ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας (KVPU) Mykhailo Volynets που ήταν με διαδηλωτές όλες αυτές τις ημέρες της διαμαρτυρίας λέει:

«Απλά φανταστείτε: οι οδηγοί αναγκάζονται να οδηγήσει το τρόλεϊ με παλιά, φθαρμένα ελαστικά. Είναι τρομερό να σκεφτείς τι μπορεί να συμβεί όταν είναι χιόνι και πάγος στους δρόμους. Αυτοί οι τέσσερις οδηγοί οργάνωσαν την ανεξάρτητη ένωση επειδή ήθελαν να εργαστούν με βάση τους κανόνες ασφαλείας και να είναι σίγουροι ότι τα δικαιώματά τους δεν θα παραβιάζονται. Αντ’ αυτού, απολύθηκαν με κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. Τώρα θα πρέπει να λιμοκτονήσουν. Υποτίθεται ότι η διοίκηση προσφέρθηκε να τους δώσει ειδική αίθουσα για την διαμαρτυρία τους. Στην πραγματικότητα οι συνθήκες στην αίθουσα είναι φρικτές. Το δωμάτιο είναι κρύο και βρώμικο. Επίσης διοίκηση προσπαθεί να εκδιώξει την Ναταλία από τον κοιτώνα διαμονής των οδηγών».

Πηγή: «Hunger strike of Kyiv transport workers», Ukraine solidarity campaign / Солідарність України кампанія, 7 Φεβρουαρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.