Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 16:21

Δημόσια έκκληση από τη Λευκορώσικη Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ένωση προς τους εργαζομένους

Δημόσια έκκληση από τη Λευκορώσικη Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ένωση προς τους εργαζομένους.

Αγαπητοί Λευκορώσοι,

Οι ενέργειες των αρχών – με την παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εφαρμογή μαζικών συλλήψεων και ξυλοδαρμών ειρηνικών διαδηλωτών και περαστικών σε ολόκληρη τη χώρα - θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη Λευκορωσία. Ακούμε ολοένα και πιο έντονες ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι είναι έτοιμες να επιβάλουν διάφορες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών, στη Λευκορωσία ως κράτος που καταπατά κυνικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της.

Το κλείσιμο των δυτικών αγορών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας θα αποτελούσε καταστροφή για τις επιχειρήσεις μας. Ο αντίκτυπος του θα βαρύνει καταρχάς τους απλούς εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αρκετά άσχημη κατάσταση.

Για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και την ελευθερία δράσης μας στο χώρο εργασίας, προτείνουμε το ακόλουθο πρότυπο απλών συλλογικών ενεργειών: 

  • Αποχωρήστε από τις κοινωνικές οργανώσεις του κράτους, όπως η [υποστηριζόμενη από την κυβέρνησή] Ομοσπονδία Λευκορώσικων Συνδικάτων, [ο φιλοπροεδρικός κοινωνικό-πολιτικός όμιλος] Belaya Rus και η Λευκορώσικη Δημοκρατική Ένωση Νεολαίας. Εάν παραμείνετε σε αυτές τις οργανώσεις, επιβεβαιώνετε την υποστήριξή σας προς τον [πρόεδρο] Αλεξάντρ Λουκασένκο.
  • Γίνετε μέλος της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής οργάνωσης στο χώρο εργασίας σας, και αν δεν υπάρχει οργανώστε την μόνοι σας.
  • Οργανώστε μια μαζική συγκέντρωση, δηλώστε «μη εμπιστοσύνη» στα αποτελέσματα των εκλογών και στείλτε την απόφαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Συλλέξτε υπογραφές όσων δεν ψήφισαν τον Λουκασένκο.
  • Υποβάλετε αιτήματα στο μάνατζμεντ του χώρου εργασίας σας και στις τοπικές αρχές, για το σταμάτημα της επιθετικότητας και της βίας εκ μέρους των υπηρεσιών ασφαλείας, για εγγυήσεις ασφάλειας για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων και τις οικογένειές τους, εγγυήσεις ότι κανείς δεν θα απολυθεί λόγω σύλληψης [από την αστυνομία] στους δρόμους.
  • Κρατήστε πρακτικά από κάθε μαζική συγκέντρωση και τα αιτήματα της, μαγνητοσκοπήστε την, τραβήξτε φωτογραφίες και στείλτε αυτό το υλικό σε ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη!

Με αλληλεγγύη, Μαξίμ Ποζνιάκοφ, πρόεδρος της Λευκορώσικης Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Ένωσης.

13 Αυγούστου 2020.

 http://www.europe-solidaire.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 20:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.