Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 01:09

Δήλωση του "Sotsialnyi Ruh" (Σοσιαλιστικού Κινήματος): Η αναγνώριση των LDPR από τη Ρωσία είναι εγκληματικό παιχνίδι του ρωσικού ιμπεριαλισμού

Η αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Ρωσία

είναι ένα εγκληματικό παιχνίδι του ρωσικού ιμπεριαλισμού.

Διακήρυξη του "Σοσιαλιστικού Κινήματος",

Κίεβο 21 Φεβρουαρίου 2022

Η αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ είναι ένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα κατά της ειρήνης.

Το "Σοσιαλιστικό Κίνημα" θεωρεί τη νομιμοποίηση των αυτοανακηρυγμένων "δημοκρατιών" στο έδαφος της Ουκρανίας όχι μόνο ως ανοιχτή περιφρόνηση της αρχής του απαραβίαστου της εδαφικής της ακεραιότητας αλλά και ως απειλή πολεμικής φρίκης κατά των ειρηνικών κατοίκων της Ουκρανίας και δυνητικά για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Πούτιν προβάλλει παραλογισμούς για να δικαιολογήσει αυτό το βήμα: εμφανίστηκε ως κάποιος που καλείται να διορθώσει τα "λάθη" του Βλαντιμίρ Λένιν, ο οποίος αναγνώρισε το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση. Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι περαιτέρω δράση θα αναλάβει η Ρωσία στο βαθμό που η ηγεσία της έχει δείξει ότι δεν καθοδηγείται από τους κανόνες δικαίου αλλά από τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες.

Μόνο μια κοινωνική και δημοκρατική Ουκρανία μπορεί να αντισταθεί σε μια αυταρχική, ολιγαρχική Ρωσική Ομοσπονδία. Η διατήρηση της ανεξαρτησίας της χώρας μας εξαρτάται από την απόρριψη του μοντέλου του ολιγαρχικού καπιταλισμού. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των στρατηγικών επιχειρήσεων, τη δήμευση πολυτελών περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση της απομάκρυνσης κεφαλαίων από τη χώρα. Χωρίς τέτοια μέτρα το επαχθές κόστος του πολέμου θα πέσει στους φτωχούς ανθρώπους της Ουκρανίας. Για να εκδημοκρατίσουμε και να ενώσουμε την κοινωνία μας πρέπει να καταργήσουμε τους διαβόητους νόμους περί αποκομμουνισμού.

Ο δρόμος για την ειρήνη στην Ουκρανία περνάει μέσα από την παγκόσμια αλληλεγγύη. Η έξοδος από αυτή την κρίση εξαρτάται πάνω απ' όλα από την υπέρβαση της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι πλέον χωρίζονται από κρατικά σύνορα ή από ένα στρατιωτικό μέτωπο. Καλούμε τα προοδευτικά κινήματα στις χώρες της Δύσης να πείσουν τις κυβερνήσεις τους να διαγράψουν το εξωτερικό χρέος της Ουκρανίας. Ευχόμαστε στα αριστερά κινήματα της Ρωσίας κάθε επιτυχία στον αγώνα τους για την αποστρατιωτικοποίηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών να αγωνιστούν μαζί με την υπόλοιπη Ουκρανία για το σοσιαλισμό και την ελευθερία. Θα δείξουμε ότι ο κόσμος είναι ενωμένος στους αγώνες του για ειρήνη και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους

https://ukrainesolidaritycampaign.org/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 12:18

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.