Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 20:58

Σοσιαλιστές στις ΗΠΑ: Υποστηρίξτε την Ουκρανία! Έξω η Ρωσία! Όχι πόλεμος των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ! Κάτω ο Πούτιν!

Υποστηρίξτε την Ουκρανία! Έξω η Ρωσία! Όχι πόλεμος των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ! Κάτω ο Πούτιν!

ΠΗΓΗ: New Poilitics

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

Νωρίτερα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε εισβολή στην Ουκρανία, μια πράξη ωμής επιθετικότητας κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού κανόνα. Η Ρωσία έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις και τα αεροπλάνα, οι πύραυλοι και το πυροβολικό της έχουν βομβαρδίσει στόχους σε πολλές ουκρανικές πόλεις, καθώς τα στρατεύματά της έχουν εισβάλει στη χώρα από το Βορρά, την Ανατολή και το Νότο. Ήδη υπάρχουν πολλοί νεκροί και μεγάλες ζημιές στις υποδομές της χώρας.

Η εισβολή της Ρωσίας είναι μια πράξη απροκάλυπτου ιμπεριαλισμού που αποσκοπεί στον διαμελισμό της Ουκρανίας με την κατάληψη τμημάτων της επικράτειάς της -και ίσως ακόμη και στην κατάληψη ολόκληρης της χώρας και την εγκατάσταση μιας ρωσικής κυβέρνησης-μαριονέτας στο Κίεβο. Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματικό έθνος, ότι είναι εργαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, ότι έχει ναζιστική κυβέρνηση και ότι πραγματοποιεί γενοκτονία εναντίον των ρωσόφωνων στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ. Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν είναι αληθινός. Όλοι τους είναι ψέματα για να δικαιολογήσουν τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Πούτιν να επεκτείνει τη Ρωσία και να αναδημιουργήσει κάτι σαν την παλιά τσαρική και σοβιετική αυτοκρατορία.

Ως σοσιαλιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδικάζουμε τον Πούτιν για αυτή την εισβολή στην Ουκρανία. Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τον ουκρανικό λαό στην αντίστασή του στην εισβολή. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με την ουκρανική αριστερά, τα εργατικά συνδικάτα και τις λαϊκές οργανώσεις στον αγώνα τους για εθνική άμυνα, ειρήνη, δημοκρατία και δημοκρατικό σοσιαλισμό. Στεκόμαστε επίσης στο πλευρό των Ρώσων αντιπολεμικών ακτιβιστών.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μια ηθελημένα προκλητική πολιτική που επέτρεψε στον Πούτιν να επικαλεστεί απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας ως δικαιολογία για την επιθετικότητά του. Και ζητάμε αυτοσυγκράτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η εισβολή της Ρωσίας δεν πρέπει να επιτραπεί να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό πόλεμο ή, χειρότερα, έναν παγκόσμιο πόλεμο, με τον τρομακτικό κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων και μισθοφόρων από το εσωτερικό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και από τα ουκρανικά σύνορα. Ζητάμε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση εκεχειρίας. Ζητάμε μια πραγματική ουδετεροποίηση της Ουκρανίας. Η Ουκρανία δεν πρέπει μόνο να απαλλαγεί από τη ρωσική κυριαρχία. Το ΝΑΤΟ πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του.

Ενώ η Ρωσία συνεχίζει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας, καλούμε σε διαμαρτυρίες στις ρωσικές πρεσβείες και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια διαμαρτυρία και αλληλεγγύη είναι απολύτως απαραίτητες για να σταματήσουμε τον Πούτιν, να αποκαταστήσουμε και να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και να φέρουμε μια προοδευτική λύση στην κρίση. Πρέπει να ξαναχτίσουμε το αμερικανικό κίνημα ειρήνης στη βάση της αντιπαράθεσης με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τον ιμπεριαλισμό όλων των άλλων ισχυρών κρατών και στη βάση της αλληλεγγύης με τους ανθρώπους σε κάθε χώρα που αγωνίζονται για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Frieda Afary, Producer of Iranian Progressives in Translation
Aaron S. Amaral, New Politics editorial board, Tempest Collective
Sherry Baron, Professor, Queens College, City University of New York
Samuel Farber, Emeritus Professor of Political Science, Brooklyn College of CUNY
David Finkel, member, Against the Current editorial board
Daniel Fischer, New Politics editorial board
Phil Gasper, New Politics editorial board
Thomas Harrison, New Politics editorial board
Nancy Holmstrom, New Politics editorial board
Dan La Botz, New Politics editorial board
Stephen R. Shalom, New Politics editorial board
Richard Smith, System Change, Not Climate Change
Stephen Soldz, Boston Graduate School of Psychoanalysis
Promise Li, DSA, Solidarity
Scott McLemee, New Politics editorial board
Joel Beinin, DSA
Paul Hodel – President Emeritus, Promoting Enduring Peace
Stanley Heller – Administrator, Promoting Enduring Peace
Jason Schulman, NYC Democratic Socialists of America
Jennifer Scarlott, NYC Democratic Socialists of America
Peter Bohmer, Economics for Everyone, Olympia DSA
Onyịnye Alheri, LMSW, Critical Resistance

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022 23:04

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.