Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 11:32

Sotsialnyi Rukh: Η Ουκρανία σήμερα αγωνίζεται για την ύπαρξή της και το μέλλον της.

Η Ουκρανία σήμερα αγωνίζεται για την ύπαρξή της και το μέλλον της.

Χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια άνθρωποι με κατεστραμμένες ζωές είναι το τίμημα που έχει ήδη πληρώσει ο λαός της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία και για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αιματηρές μάχες με τους Ρώσους εισβολείς βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και οι πύραυλοι φτάνουν ακόμη και στις πόλεις της δυτικής Ουκρανίας. Η Ουκρανία, ως η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, βιώνει μια καταστροφική πτώση του βιοτικού επιπέδου ως αποτέλεσμα του πολέμου: εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και περίπου το 50% των εργαζομένων έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Δυστυχώς, ο επιθετικός πόλεμος γίνεται αιτία για τη λήψη άδικων αποφάσεων από τις ουκρανικές αρχές που βρίσκονται υπό την επιρροή των νεοφιλελεύθερων και των ολιγαρχών. Έχοντας πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα στον πόλεμο, οι Ουκρανοί ασφαλώς δεν θα θέλουν να ανεχθούν τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων τη στιγμή που η ολιγαρχική ελίτ κατέχει άδικα τεράστιες περιουσίες.

Μια κοινωνία αποδυναμωμένη από τον πόλεμο χρειάζεται αποκατάσταση περισσότερο από ποτέ. Πιστεύουμε ότι οι ξαναχτισμένες πόλεις μπορούν να εφοδιαστούν με οικονομικά προσιτή στέγαση και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να απολαμβάνουν αξιοπρεπή κοινωνική ασφάλιση, εκπαίδευση και φάρμακα. Πιστεύουμε σε μια Ουκρανία που θα διοικείται από το σύνολο της κοινωνίας και όχι από μια χούφτα ολιγαρχών. Για να επιτευχθεί αυτό, η Ουκρανία χρειάζεται δημοκρατικό σοσιαλισμό!

Το Sotsialnyi Rukh καλεί όλους να κάνουν πραγματικότητα το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με:

- διαγραφή του εξωτερικού χρέους της Ουκρανίας, κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ολιγαρχών - Ρώσων, Ουκρανών και όλων των άλλων - και μεταφορά τους σε συλλογική ιδιοκτησία και διαχείριση των εργαζομένων,

- δωρεάν παροχή σύγχρονων όπλων στην Ουκρανία, ιδίως συστημάτων αεράμυνας που θα επιτρέψουν την ελαχιστοποίηση των απωλειών μεταξύ των αμάχων,

- άμεση απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας εντός των συνόρων της το 2013 και τις πιο αυστηρές κυρώσεις για τη Ρωσία.

Όσο πιο γρήγορα εγκαθιδρυθεί μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει ο αγώνας για ένα καλύτερο κοινωνικό μέλλον για τον ουκρανικό λαό!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr

sr leaflet a5 2

 

https://ukrainesolidaritycampaign.org/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 11:50

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.