Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 21:01

Sotsialnyi Rukh: οι εργοδότες χρησιμοποιούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να επιτεθούν στους εργαζόμενους

Ουκρανία: οι εργοδότες χρησιμοποιούν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πολέμου για να επιτεθούν στους εργαζόμενους

Sotsialnyi Rukh

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για τα νέα της καταχρηστικής εφαρμογής του νόμου «Για την οργάνωση των εργασιακών σχέσεων σε συνθήκες κατάστασης πολέμου» (νόμος αρ.2136). Ο κυνισμός των εργοδοτών είναι προφανής, γιατί προσπαθούν να απολύσουν τους εργαζόμενους στην βιομηχανία ηλεκτρικής παραγωγής καθώς και εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες εκκένωσης, περίθαλψης θυμάτων πολέμου και συμβάλλουν στην οικονομική σταθερότητα.

Την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το νόμος, στις 24 Μαρτίου, ο διευθυντής της εταιρείας «Tchernobyl NPP» στο Σλάβουτιτς, διέταξε να ετοιμαστεί ένας κατάλογος των υπαλλήλων που δήθεν δεν θα είναι σε θέση να δουλέψουν, έτσι ώστε η εταιρεία να μπορέσει να αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας τους. Ο εργοδότης αποκαλεί την κατάσταση αυτή "μερική αναστολή εργασίας", παρόλο που η αναστολή αυτή δεν δίνει στους εργαζομένους δικαίωμα πληρωμής, όπως συμβαίνει σε ορισμένα άλλα είδη αναστολής της εργασίας χωρίς υπαιτιότητα. Η εταιρεία προσπαθεί επίσης να αναστείλει την εφαρμογή του τμήματος της συλλογικής σύμβασης που αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Στο ίδιο διάστημα, η διεύθυνση της «Ukrainian Railway» ανάγκασε τα στελέχη της να ετοιμάσουν έναν κατάλογο εργαζομένων για τους οποίους προτείνεται να ανασταλούν οι συμβάσεις εργασίας. Ο λόγος που αναφέρεται είναι η μείωση του αναγκαίου όγκου εργασίας, εξαιτίας της ρώσικης στρατιωτικής επίθεσης. Ο διευθυντής του «Κέντρου Συντήρησης και Εκμετάλλευσης Λοκομοτίβων» στο Κίεβο ετοίμασε μια επιστολή με βάση αυτή την οδηγία, με την οποία προβαίνει σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Οι αληθινοί λόγοι των μέτρων αυτών δεν αναφέρθηκαν. Όπως το διευκρίνισε ο Υπουργός Οικονομίας, η προϋπόθεση για την αναστολή μιας σύμβασης εργασίας θα έπρεπε να είναι η απόλυτη ανικανότητα προσφοράς και εκτέλεσης μιας εργασίας. Ακόμα και η Ομοσπονδία των Εργοδοτών τυπικά σέβεται τη διαδικασία της Αναστολής μετά από Διαβούλευση… Μια τέτοια διαδικασία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει με την έκδοση μιας εντολής με τυπική μορφή και με συμφωνία των μερών -και μόνο με ορισμένες εξαιρέσεις. Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν μονομερώς και μαζικά τη δυνατότητα αυτήν.

Σε ένα νοσοκομείο της περιοχής του Κιέβου, που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, οι νοσοκόμες μεταφέρθηκαν σε άλλο πόσο. Στην πραγματικότητα, ο νόμος επιτρέπει “μόνο την αντιστροφή ή την εξάλειψη των συνεπειών του πολέμου καθώς και από άλλες περιστάσεις που απειλούν ή κινδυνεύουν να απειλήσουν τη ζωή ή τις συνθήκες κανονικής ζωής των ανθρώπων”. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η εντολή μετάθεσης οφείλεται αποκλειστικά στη βούληση των διευθυντών να αλλάξουν την οργάνωση της εργασίας.

Στο εργοστάσιο μεταλλουργίας του Kryvyi Rog, η διέυθυνση αρνήθηκε να χορηγήσει στους υπαλλήλους τις προτιμώμενες άδειες. Αυτό αντιβαίνει στο άρθρο 12 του νόμου. Τα διευθυντικά στελέχη ερμηνεύουν τον ειδικό κανόνα που περιορίζει τη μέγιστη διάρκεια των κύριων ετήσιων διακοπών σε 24 ημερολογιακές ημέρες. Ωστόσο το άρθρο 6 του νόμου για τις άδειες εγγυάται σε μια σειρά κατηγοριών των μισθωτών τη χορήγηση μεγαλύτερης ετήσιας άδειας: για τους βιομηχανικούς εργάτες της μεταλλουργίας, οι ημέρες άδειας μπορεί να φτάνουν ώς τις 28.

Χιλιάδες μεταλλουργοί που είτε εργάζονται κανονικά είτε και εθελοντικά είναι πολύ δυσαρεστημένοι με τους περιορισμούς αυτούς. Η θέση των εργοδοτών αποτελεί κατάχρηση, μια προσπάθεια να επιβληθούν συνθήκες εργασίας προς δικό τους όφελος σε σχέση με τις εγγυήσεις προς τους εργαζόμενους που χορηγεί η κανονική νομοθεσία.

Το Sotsialnyi Rukh καλεί τα συνδικάτα να απαντήσουν σε τέτοιες ενέργειες των εργοδοτών, που προκαλούν αύξηση των κοινωνικών εντάσεων καταργώντας θεμιτές και δίκαιες εγγυήσεις προς τους εργαζόμενους. Οι αρχές πρέπει να θέσουν σε διαθεσιμότητα τους διευθυντές που αποδείχθηκαν ανίκανοι να οργανώσουν σωστά την εργασία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Sotsialnyi Rukh

30 Μαρτίου 2022

Μετάφραση ΤΠΤ – Περιοδικό 4

https://fourth.international/fr/europe/435

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 21:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.