Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 12:19

Ο νέος εργασιακός νόμος της Ουκρανίας απειλεί τους εργαζόμενους με "επιστροφή στον 19ο αιώνα"

Το ουκρανικό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει και νέο εργασιακό νόμο

που απειλεί τους εργαζόμενους με "επιστροφή στον 19ο αιώνα"

Ήδη από τον Μάρτιο, το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε μια νομοθεσία «εν καιρώ πολέμου» που περιόρισε σημαντικά τη δυνατότητα των συνδικάτων να εκπροσωπούν τα μέλη τους, εισήγαγε την "αναστολή της απασχόλησης" (που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν απολύονται, αλλά αναστέλλεται η εργασία και οι μισθοί τους) και έδωσε στους εργοδότες το δικαίωμα να αναστέλλουν μονομερώς τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο νόμος αυτός, αύξησε σημαντικά τα δικαιώματα τόσο των ιδιωτών επιχειρηματιών όσο και των κρατικών υπηρεσιών και ιδρυμάτων, ενώ μείωσε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για παράδειγμα, εάν, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, μια επιχείρηση καταστραφεί ή δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, μπορεί να απολύσει τους εργαζόμενους με προειδοποίηση δέκα ημερών (αντί για δύο μήνες) και την καταβολή του μισθού ενός μήνα. Επιτράπηκε επίσης η απόλυση εργαζομένων που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια ή άδεια (αλλά όχι αν είναι έγκυες ή σε γονική άδεια). Οι εργοδότες απέκτησαν το δικαίωμα να αυξάνουν την εβδομαδιαία εργασία από 40 σε 60 ώρες, να μειώνουν τις αργίες και να ακυρώνουν πρόσθετες ημέρες άδειας. Επίσης, απέκτησαν μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και μπορούν να απαιτούν από τους εργαζόμενους να κάνουν άλλη εργασία που δεν καλύπτεται από τη σύμβασή τους, εάν είναι απαραίτητη για αμυντικούς σκοπούς, εφόσον η εργασία αυτή δεν είναι επιζήμια για την υγεία τους. Τέλος, μια από τις πιο αντεργατικές διατάξεις του νόμου, αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής των γυναικών σε σωματικά επίπονες εργασίες και σε εργασίες που εκτελούνται υπόγεια (για παράδειγμα σε ορυχεία), κάτι που απαγορευόταν από την εργατική νομοθεσία της Ουκρανίας.

Τον Μάιο, μια ομάδα Ουκρανών βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών κατέθεσε σχέδιο νόμου που στοχεύει στην περαιτέρω "απελευθέρωση" και "αποσοβιετοποίηση" της εργατικής νομοθεσίας της χώρας. Σύμφωνα με αυτό, οι εργαζόμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις - αυτές που απασχολούν έως 250 υπαλλήλους - θα αφαιρεθούν, στην πραγματικότητα, από την υφιστάμενη εργατική νομοθεσία της χώρας και θα καλύπτονται από ατομικές συμβάσεις που θα τις διαπραγματεύονται με τον εργοδότη τους. Περισσότερο από το 70% του ουκρανικού εργατικού δυναμικού θα επηρεαστεί από αυτή την αλλαγή.

Ο προτεινόμενος νέος εργατικός νόμος, το νομοσχέδιο 5371, κατατέθηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2021. Για περισσότερο από ένα χρόνο, το προτεινόμενο νομοσχέδιο απέτυχε να βρει υποστήριξη. Όμως η κατάσταση αυτή άλλαξε τον Μάιο, όταν δόθηκαν ψήφοι υποστήριξης από το πολιτικό κόμμα Trust, καθώς και από πρώην μέλη του φιλορωσικού κόμματος "Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης/Προς Ζωή", το οποίο απαγορεύτηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο. Ίσως η καταστολή κατά του τελευταίου κόμματος - η οποία περιλαμβάνει τώρα μια πρόταση να στερηθούν οι εν λόγω βουλευτές τη βουλευτική τους έδρα - έκανε ορισμένους από τους βουλευτές του πιο πρόθυμους να δεχτούν να στηρίξουν αυτές τις αλλαγές.

Οι συντάκτες του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι οι εργασιακές σχέσεις στην Ουκρανία "εξακολουθούν να ρυθμίζονται από τον παρωχημένο Εργατικό Κώδικα, που υιοθετήθηκε το 1971 και αναπτύχθηκε υπό τις συνθήκες της σοβιετικής διοικητικής-κρατικής οικονομίας".

Υποστηρίζουν, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ουκρανίας δεν έχουν ικανοποιητική νομοθεσία για την ανάπτυξή τους. Οι "ξεπερασμένες, οικονομικά ανεπαρκείς μέθοδοι κρατικής ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ουκρανία" επηρεάζουν τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα της χώρας. Για να το διορθώσει αυτό, το σχέδιο νόμου θα εισάγει ατομικές συμβάσεις για όσους εργάζονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και θα δώσει στους Ουκρανούς εργοδότες το δικαίωμα να απολύουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα λόγο. Το τελευταίο απαγορεύεται επί του παρόντος αυστηρά στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Επίσης, σχεδιάζει να "μειώσει το γραφειοκρατικό βάρος στις εργασιακές σχέσεις και στις επιχειρηματικές οντότητες".

Τα μέτρα αυτά, υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου, θα πρέπει να "αποσοβιετοποιήσουν" το εργατικό δίκαιο στην Ουκρανία. Αναφέρονται στην "απελευθέρωση" αυτών των σχέσεων ως "εισαγωγή του πιο ευέλικτου και ελεύθερου καθεστώτος για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων".

Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για πρώτη φορά - ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει νόμος.

 

Οι εργοδότες επιτίθενται -Αντιδράσεις στα συνδικάτα

Ο Anton Gorb, είναι συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στη μεγαλύτερη ιδιωτική ταχυδρομική υπηρεσία της Ουκρανίας, τη New Post.

Ο Γκορμπ υπηρετεί σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς η χώρα μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής. Ωστόσο, εξακολουθεί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών του συνδικάτου του και εξηγεί πώς η νέα εργατική νομοθεσία της Ουκρανίας σε καιρό πολέμου πλήττει τους ανθρώπους στη χώρα.

"Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι πίσω, αλλά η σχέση μας με τον εργοδότη μας δεν μπορεί πλέον να αποκατασταθεί", λέει ο Γκορμπ.

"Είχαμε έναν από τους καλύτερους εργοδότες στην Ουκρανία και μια καλή, λειτουργική συλλογική σύμβαση εργασίας", λέει ο Gorb. "Αλλά τώρα οι εργοδότες έχουν γυρίσει την πλάτη στον κοινωνικό διάλογο. Νομίζαμε ότι αυτό οφειλόταν στην έναρξη του πολέμου και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι περίμεναν την έγκριση του νόμου".

Η ανεξάρτητη συνδικαλιστική οργάνωση στη New Post είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στην Ουκρανία. Πριν από την εισβολή της Ρωσίας, το συνδικάτο είχε περισσότερα από 11.500 μέλη (σε σύνολο περίπου 30.000 εργαζομένων) και η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας είχε υπογραφεί το 2016.

Αλλά τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της αναστολής ορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων λόγω πολέμου που αποφάσισε η Ουκρανία - η οποία χαρακτηρίστηκε ως "προσωρινή" - η διοίκηση της New Post ανακάλεσε 30 σημεία της συλλογικής σύμβασης με το συνδικάτο.

Τα περισσότερα από αυτά τα σημεία αφορούν τη διευθέτηση των συνθηκών εργασίας με τα συνδικάτα, αλλά και κάποιες κοινωνικές εγγυήσεις, όπως η παροχή στολών στους εργαζόμενους, η ύπαρξη κιβωτίου πρώτων βοηθειών στον χώρο εργασίας, το ωράριο εργασίας και άλλα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας, Yevhen Tafiychuk, δήλωσε ότι η απασχόληση 1.500 εργαζομένων είχε "ανασταλεί" βάσει της νομοθεσίας για την περίοδο πολέμου - που σημαίνει ότι δεν έχουν απολυθεί, αλλά δεν εργάζονται και δεν πληρώνονται επί του παρόντος.

Αυτό, ισχυρίστηκε ο Tafiychuk, οφειλόταν στην απότομη μείωση του κύκλου εργασιών μεταφοράς εμπορευμάτων κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου και στο κλείσιμο και τον βομβαρδισμό ορισμένων υποκαταστημάτων της. Ορισμένοι από το προσωπικό, για τους οποίους δεν υπήρχε εργασία εκείνη την περίοδο, τέθηκαν σε μειωμένους μισθούς, είπε. "Αυτή είναι μια επίσημη διαδικασία και πληρώσαμε όλους τους μισθούς σύμφωνα με το νόμο", είπε. "Σήμερα, η οικονομία και η κοινωνία της Ουκρανίας δέχονται ακραίες πιέσεις από τη ρωσική εισβολή”.

Παρόμοια κατάσταση έχει αναπτυχθεί και σε άλλες μεγάλες εταιρείες στην Ουκρανία. Στις αρχές Μαΐου, το Συνδικάτο Μεταλλουργών και Ανθρακωρύχων της Ουκρανίας έστειλε επιστολή στη διοίκηση του εργοστασίου της ArcelorMittal στο Kryvyi Rih, τη µεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας. Το συνδικάτο υποστήριξε ότι, τον Απρίλιο, η διοίκηση της ArcelorMittal είχε αναστείλει τμήματα της συλλογικής τους σύμβασης που αφορούσαν τη συνδικαλιστική δραστηριότητα, αλλά και την κοινωνική πρόνοια και τις παροχές προς τους εργαζόμενους.

Για την ενημέρωση του κόσμου, το Sotsialnyi Rukh (Κοινωνικό Κίνημα) , δημιούργησε μια "μαύρη λίστα εργοδοτών". Αυτή περιλαμβάνει εταιρείες που έχουν αναστείλει μονομερώς το σύνολο ή μέρος των συλλογικών συμβάσεων ή έχουν αλλάξει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας της Ουκρανίας. Σχεδόν δύο δωδεκάδες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο, μεταξύ των οποίων ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ, η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, το λιμάνι της Οδησσού και το μετρό του Κιέβου.

 

Φόβοι ότι η ρωσική εισβολή θα χρησιμοποιηθεί για την απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας

Τα συνδικάτα ανησυχούν ότι οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιούν την εισβολή της Ρωσίας για να προωθήσουν μια πολυαναμενόμενη ριζική απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας που περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων όσον αφορά τις ώρες εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, την απόλυση και την αποζημίωση μετά την απόλυση και αυξάνει τη δύναμη των εργοδοτών πάνω στους εργαζομένους τους.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική συνομοσπονδία FPU προειδοποιεί τους βουλευτές να μην πάρουν εσφαλμένες αποφάσεις. Είναι πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα της υιοθέτησης αυτού του νομοσχεδίου στο σύνολό του θα είναι η κατεδάφιση της ισορροπίας μεταξύ των συμφερόντων των μερών των συμβάσεων εργασίας και η επισημοποίηση των δυνατοτήτων απόλυτης επιβολής του εργοδότη σε σχέση με τον εργαζόμενο.

Τώρα το ουκρανικό κοινοβούλιο βιάζεται να προετοιμάσει τη δεύτερη ανάγνωση με τη λεγόμενη "επιταχυνόμενη διαδικασία", ενώ υπάρχουν πλέον αρκετές ψήφοι για την έγκρισή του. Το βασικό ερώτημα είναι αν τα ουκρανικά συνδικάτα, στο σημερινό στρατιωτικό περιβάλλον, θα μπορέσουν να μπλοκάρουν αυτό το νομοσχέδιο ή να επιτύχουν σημαντικές αλλαγές πριν από τη δεύτερη ανάγνωση.

Ενώ τα ουκρανικά και τα διεθνή συνδικάτα ηγήθηκαν μιας εκστρατείας κατά του προτεινόμενου νόμου πέρυσι, η εισβολή της Ρωσίας σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κινητοποιήσεις, και ως εκ τούτου "οι ενημερωτικές εκστρατείες είναι τώρα ένας μοχλός επιρροής στην κατάσταση". Στις 18 Μαΐου, το Κοινό Γραφείο Εκπροσώπησης των συνδικάτων της Ουκρανίας απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στους Ουκρανούς βουλευτές, καλώντας τους να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο 5371 στη δεύτερη ανάγνωση.

Στην ανοιχτή επιστολή τα συνδικάτα αναφέρουν ότι " αποδεικνύουμε τη διαρκή δέσμευσή μας στον κοινωνικό διάλογο, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας μέσω της επεξεργασίας και υιοθέτησης ενός νέου εργατικού κώδικα της Ουκρανίας, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τους διεθνείς κανόνες και τα κοινωνικά πρότυπα που καθορίζονται από τις συμβάσεις της ΔΟΕ και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Καλούμε τους βουλευτές του λαού της Ουκρανίας να υπερασπιστούν την ευρωπαϊκή επιλογή του ουκρανικού λαού και να μην ψηφίσουν το σχέδιο № 5371!"

Σήμερα, η οικονομία και η κοινωνία της Ουκρανίας δέχονται ακραίες πιέσεις από τη ρωσική εισβολή. Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ πολλοί αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλά ακόμη και μεταξύ εκείνων που παραμένουν στην Ουκρανία, εκατομμύρια αντιμετωπίζουν την "προσωρινή" απώλεια της εργασίας τους ή την απειλή της ανεργίας.

Οι νόμοι αυτοί θα επιδεινώσουν την ήδη απελπιστική κατάσταση πολλών Ουκρανών που αγωνίζονται κατά της ρωσικής επίθεσης.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ:

https://www.svenssonstiftelsen.com/post/ukrainian-unions-fight-against-liberalization-of-labour-laws

https://www.opendemocracy.net/en/odr/ukraines-new-labour-law-wartime/

https://rev.org.ua/10-pitan-pro-riziki-sproshhennya-kzpp-v-umovax-vijni-ta-yevrointegraci

https://rev.org.ua/chornyj-spisok-robotodavciv/

 https://www.opendemocracy.net/en/odr/ukraines-new-labour-law-wartime/

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 12:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.