Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 20:50

Διακήρυξη του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ) - USN/USΈνας πίνακας για τη σημασία της αμοιβαίας βοήθειας και συνεργασίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Katya Gritseva, 2022, ψηφιακή τέχνη, Χάρκοβο

Διακήρυξη του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ) - USN/US

https://linktr.ee/ukrainesolidaritynetwork

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: elaliberta.gr


Εισαγωγικό σημείωμα από το New Politics

Η βίαιη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτέλεσε ένα είδος Λυδίας Λίθου για την Αριστερά. Την απάντηση την δίνει μια δέσμευση αρχών και στρατηγικής προς τον ουκρανικό λαό, για την υπεράσπισή του από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό.

Με αφορμή το Συνέδριο Socialism 2022 -που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το Σαββατοκύριακο της Εργατικής Πρωτομαγιάς- και εμπνευσμένη από μια συνεδρίαση υπό την καθοδήγηση της Ουκρανής πολιτικής οικονομολόγου και ακτιβίστριας Γιούλια Γιουτσένκο, μια ομάδα κυρίως Αμερικανών αριστερών συναντήθηκε για να συγκροτήσει αυτό που ονομάστηκε Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Ουκρανία - ΗΠΑ (USN-US). Τους τελευταίους μήνες, και με την ενεργό υποστήριξη τόσο των Ουκρανών αριστερών (όπως το Κοινωνικό Κίνημα / Sotsialnyi Rukh), όσο και του αναπτυσσόμενου διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης, το USN-US προσπαθεί να αναπτυχθεί και να κερδίσει υποστήριξη.
Το New Politics έχει οικοδομηθεί με τη δέσμευση στην πολιτική του σοσιαλισμού από τα κάτω και με το όραμα ενός "τρίτου στρατοπέδου", το οποίο προσβλέπει στη δύναμη της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων και όχι στα αντίπαλα καπιταλιστικά κράτη, ως το κλειδί για τη συλλογική μας απελευθέρωση. Το έργο της USN-US, επιδιώκοντας να υποστηρίξει "τον πόλεμο αντίστασης της Ουκρανίας, το δικαίωμά της να καθορίσει τα μέσα και τους στόχους του δικού της αγώνα", ενώ "στέκεται απέναντι σε κάθε κυριαρχία ισχυρών εθνών και κρατών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, επί μικρότερων και καταπιεσμένων λαών" είναι σύμφωνο με το όραμά μας. Αναδημοσιεύουμε αυτή τη δήλωση εδώ και ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να προσθέσουν τα ονόματά τους στον κατάλογο των υπογραφόντων.

Διακήρυξη του Δικτύου Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ) - USN/US


https://docs.google.com/forms/

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ)/ USN-US, απευθύνεται σε συνδικάτα, κοινότητες και άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα για να ενισχύσει την ηθική, πολιτική και υλική υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας που αντιστέκεται στην εγκληματική εισβολή της Ρωσίας και στον αγώνα του για μια ανεξάρτητη, ισότιμη και δημοκρατική χώρα.
Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας είναι μια φρικτή και ολέθρια καταστροφή όσον αφορά τον ανθρώπινο πόνο και την οικονομική διάλυση που έχει ήδη προκαλέσει, όχι μόνο για την Ουκρανία και το λαό της, αλλά και όσον αφορά τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια πείνα και τον ενεργειακό εφοδιασμό, στην παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση και στις ζωές των απλών Ρώσων που θυσιάζονται για τον πόλεμο του Πούτιν. Ο πόλεμος ενέχει επίσης τον κίνδυνο κλιμάκωσης σε μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ στρατιωτικών μεγάλων δυνάμεων, με αδιανόητες πιθανές συνέπειες.
Είναι επείγον να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την επιτυχία της αντίστασης της Ουκρανίας στην εισβολή της Ρωσίας. Η Ουκρανία διεξάγει έναν νόμιμο πόλεμο αυτοάμυνας, πράγματι έναν πόλεμο για την επιβίωσή της ως έθνος. Η έκκληση για "ειρήνη" αφηρημένα δεν έχει νόημα υπό αυτές τις συνθήκες.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Ουκρανία (ΗΠΑ)/ USN-US υποστηρίζει τον πόλεμο αντίστασης της Ουκρανίας, το δικαίωμά της να καθορίζει τα μέσα και τους στόχους του αγώνα της - και υποστηρίζουμε το δικαίωμά της να αποκτήσει τα όπλα που χρειάζεται από κάθε διαθέσιμη πηγή. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι στην υποστήριξή μας προς το λαό της Ουκρανίας, τη στρατιωτική και πολιτική άμυνά του ενάντια στην επίθεση και την ανοικοδόμηση της χώρας προς το συμφέρον της πλειοψηφίας του πληθυσμού της. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε κυριαρχία ισχυρών εθνών και κρατών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, επί μικρότερων και καταπιεσμένων λαών.
Υποστηρίζουμε τις ακόλουθες αρχές και στόχους:

1) Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από την κυριαρχία των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων εις βάρος των μικρότερων εθνών. Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και τον αυταρχισμό, από όποιο κράτος και αν προέρχεται, και υποστηρίζουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της αυτοάμυνας για κάθε καταπιεσμένο έθνος.
2) Υποστηρίζουμε τη νίκη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή και το δικαίωμά της σε αποζημιώσεις για να καλύψει το κόστος της ανοικοδόμησης μετά την κολοσσιαία καταστροφή που υφίσταται.
3) Για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας απαιτείται επίσης η διαγραφή των χρεών της προς τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Η βοήθεια προς την Ουκρανία πρέπει να έρθει χωρίς όρους, και κυρίως χωρίς εξοντωτικά βάρη χρέους.
4) Αναγνωρίζουμε τα δεινά που αυτός ο πόλεμος επιβάλλει στους ανθρώπους στη Ρωσία, ιδιαίτερα έντονα στους τομείς των εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι πλήττονται δυσανάλογα από την αναγκαστική στρατιωτική επιστράτευση. Χαιρετίζουμε τις γενναίες ρωσικές αντιπολεμικές δυνάμεις που εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους και διαδηλώνουν μπροστά στη σοβαρή καταστολή και μας εμπνέει η λαϊκή αντίσταση στην επιστράτευση στρατιωτών που θα γίνουν βορά για τα κανόνια του άδικου επιθετικού πολέμου του Πούτιν.

5) Επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε δεσμούς με προοδευτικές οργανώσεις και κινήματα στην Ουκρανία και με το εργατικό κίνημα, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής κοινωνίας των πολιτών, και να συνδέσουμε ουκρανικές οργανώσεις πολιτών, περιφερειακές κοινότητες και συνδικάτα με αντίστοιχες οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υποστηρίζουμε τους αγώνες των Ουκρανών για τη διασφάλιση των δίκαιων και θεμιτών εργασιακών δικαιωμάτων για τον πληθυσμό τους, ιδίως κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς δεν υπάρχουν στρατιωτικοί λόγοι για την εφαρμογή νόμων που απειλούν τα κοινωνικά δικαιώματα των Ουκρανών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Ακολουθούν οι αρχικοί υπογράφοντες αυτή τη δήλωση.

Για να προσθέσετε το δικό σας όνομα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
https://docs.google.com/forms/d/1-ihmachMueK2DKP-lRmPoxURY_xXoG6NyjWi4AfBCbs/viewform?edit_requested=trueJohn Feffer

Institute for Policy Studies, Foreign Policy in Focus, Aftershock: A Journey into Eastern Europe's Broken Dreams

Eli Friedman

Assoc Professor, ILR School, Cornell Univ, Labor Politics in Post-Socialist China, Cornell University Press

William Keach

Professor Emeritus, Brown University

Jeffery R. Webber

Assoc Professor, York University, Toronto, The Impasse of the Latin American Left

Sue Ferguson

Assoc. Professor Emerita, Wilfred Laurier University, Women and Work: Feminism, Labour, and Social Reproduction

Samuel Farber

Cuba Since the Revolution of 1959: A Critical Assessment, Haymarket Books

Helen Scott

Professor, University of Vermont

Alan Wald

Collegiate Professor Emeritus, University of Michigan

Robert Brenner

Professor of History Emeritus, University of California Los Angeles

Kevin B. Anderson

Distinguished Prof. Univ. of California Santa Barbara, Marx At The Margins, University of Chicago Press

Peter Hudis

Professor Oakton Community College, Frantz Fanon: Philosopher of the Barricades, Pluto Press

Drucilla Cornell

Professor Emerita, Rutgers, Creolizing Rosa Luxemburg, Sadly deceased Dec 13/22

Peter McLaren

Distinguished Professor, Chapman University, Emeritus Professor UCLA, Emeritus Professor Miami University

Alma Begicevic

Bosnian Activist, Lecturer, Loyola University, Chicago

Naomi Murakowa

Assoc Professor, Princeton Univ, The First Civil Right: How Liberals Built Prison America

Mathew Light

Assoc Professor, Univ of Toronto, Fragile Migration Rights: Freedom of Movement in Post-Soviet Russia

Yasser Munif

Assoc Professor, Emerson College, author The Syrian Revolution

Rebecca Karl

Professor of History, New York University, Mao Zedong and China in the Twentieth Century

Nelson Lichtenstein

Professor of History, Univ. of California Santa Barbara

L Mara Dodge

Professor of History, Westfield State University

Thomas Twiss

Librarian Emeritus, University of Pittsburgh

Jamie Mayerfeld

Professor of Political Science, University of Washington

Neil Abrams

Author, Independent Scholar on Ukraine

Ron Aminzade

Emeritus Professor, University of Minnesota

Nader Hashemi

University of Denver

MJ Maynes

Professor of History, University of Minnesota

Cecilia Green

Associate Professor Emerita, Syracuse University, Haitian Solidarity

Laurence Shoup

Historical Consultant & Organizer,Wall Street's Think Tank: The Council on Foreign Relations and the Empire of Neoliberal Geopolitics 1976-2019

David McNally

Spectre Journal

Charles Post

Spectre Journal

Phil Gasper

New Politics

Stephen R. Shalom

New Politics

Aaron Amaral

New Politics

Dan La Botz

New Politics

David Finkel

Against The Current

Dianne Feeley

Against The Current

Ashley Smith

Tempest Magazine, and DSA Burlington VT

Bill Fletcher Jr.

Past President TransAfrica Forum

Anthony Arnove

Haymarket Books

David Camfield

Midnight Sun, editorial board, author Future on Fire: Capitalism and the Politics of Climate Change

Suzi Weismann

KPFK Radio Los Angeles

Don Rojas

Independent Journalist/Activist

Dave Zirin

The Nation, author The Kaepernick Effect

Joshua Frank

Author, Atomic Days: The Untold Story of the Most Toxic Place in America

Eric Draitser

Author, Podcaster, CounterPunch Radio

Stanley Heller

Host, Cable News Magazine, The Struggle, Administrator, Promoting Enduring Peace

Shiyam Galyon

Comms Strategist, Pub in Teen Vogue, TruthOut, Syrian-American activist

Wayne Price

Journalist

Frieda Afary

Iranian American Feminists

Julia Worcester

Resource Generation

Bonnie Jin

Johns Hopkins University Dissenters

Jonathan Zenilman MD

Professor of Medicine, Johns Hopkins University

John Schneider MD

University of Chicago

Steffanie Strathdee PhD

University of California San Diego

Sam Friedman

AIDS Researcher on Ukrainian and Russian epidemics, People's Center for Disease Control

Dr. Sherry Baron

Professor & Researcher, Queen's College, City University of New York, Barry Commoner Center for Health & the Environment

Edgar Rivera Colon PhD

USC Keck School of Medicine, People's Center for Disease Control

Mindy Thompson Fullilove

The New School, People's Center for Disease Control, From Enforcers to Guardians: A Public Health Primer on Ending Police Violence

Stephen Soldz

Boston Graduate School of Psychoanalysis, Coalition for an Ethical Psychology

Steven Reisner PhD

Coalition for an Ethical Psychology

Bryant Welch J.D. PhD

Psychologist/Attorney, San Francisco CA

Yosef Brody PhD

Past President, Psychologists for Social Responsibility

The Coalition for an Ethical Psychology

They endorse statement unanimously as an organization

Ukraine Socialist Solidarity Campaign

Ukraine Socialist Solidarity Campaign*** (Statement of Principled Differences Attached)

Matthew Zawisky

Ukrainian American Civic Center, Buffalo NY

Jennifer Scarlott

North Bronx Racial Justice

Rory Fanning

Anti War Vet, The Pat Tillman Foundation, author Worth Fighting For

Bill Mullen

U.S. Campaign for Academic & Cultural Boycott of Israel

Tom Harrison

Activist, affiliated through New Politics journal

Gail Daneker

Activist, St. Paul MN

Peter Bohmer

Economics for Everyone; Faculty Emeritus, Evergreen State College WA

Joan McKiernan

Activist, NYC

David Tatgenhorst

Pastor, retired, United Methodist Church

Terry Burke

CISPOS (Committee in Solidarity with the People of Syria), Director

Andrew Berman

Veterans For Peace, Member

Bill Tilton

St. Paul MN

Keith Morton

Warren RI

Cindy Domingo

Legacy of Equality Leadership and Organizing (LELO), Seattle

Meizhu Lui

Former Director United for a Fair Economy, Co-author The Color of Wealth

Jamala Rogers

Founder & Past Executive Director of Organization for Black Struggles (St. Louis); author

Dr. Ron Daniels

Institute for the Black World-21 ACTION, International Activist

Eric Peltoniemi

Composer/Playwright

Molly Crabapple

Visual Artist, contributing editor VICE magazine

Joshua Pechtalt

California Federation of Teachers, Former President

Will Aviles

Univ of Nebraska Kearney Education Assoc, President

Bill Balderston

Oakland Education Association, Organizer

Wendy Thompson

UAW Local 235, Former President

Alex Chis

National Writers Union, DSA East Bay CA

Claudette Begin

Teamsters Local 2010, Retiree, DSA East Bay CA

Logan Simmering

Ironworkers Local 44, Green Party OH

Bill Scheuerman

AFL-CIO National Labor College, former president, United University Professions 37K members

Dayne Goodwin

AFSCME Local 1004, DSA Salt Lake

Howie Hawkins

Green Party Presidential Candidate 2020

Rick Greenblat

Green Party CA, National Committee Member

Rick Sprout

Green Party NY, Member

Chris Blankenhorn

Green Socialist Organizing Project

Michael Rubin

Solidarity, Member

Theo Chino

Social Democrats of America, Acting Secretary

Richard Fidler

Socialist Project - Canada

Tanya Vyhovsky

Vermont Legislature State Rep / DSA / Ukrainian-American activist

Haley Pessin

DSA Afrosocialist Caucus

Maximilian Bonevich

DSA North Star Caucus

Todd Chretien

DSA Maine

Andy Sernatinger

DSA Madison WI

Traven Leyshon

DSA Central VT, Co-Chair

J. Tate

DSA Delaware

Peter Allen-Lamphere

Tempest Collective

Dana Cloud

California State University

Danny Postel

Writer and Editor, Chicago

Ronald Cox

Professor, Florida International University

Dawn Marie Paley

Freelance Journalist

Ethan Young

Moderator, Global Left Midweek, Portside.org

Eric Poulos

DSA

Jacob Sloan

Howard University

David McCullough

Solidarity / Atlanta DSA

Barbara Barry

Green Party of Connecticut / Green Party USA

Mel Bienenfeld

NYC DSA

Steve Ongreth

IWW

Alex Schmaus

United Educators of San Francisco

Dorothy Ji

Central Jersey Coalition Against Endless War

Bruce Hobson

Mexico Solidarity Project

Pete Healey

Maintenance Worker, Colorado Springs CO

Avram Rips

Independent

Gini Lester

Green Socialist Organizing Project

Paul Sauers

Activist, Highland Park NJ

David R. Roediger

University of Kansas

Carole Seligman

Socialist Viewpoint magazine

John Riehle

Unaffiliated Socialist-Feminist

James Sattva

IWW 620 / VCORE / DSA-LSC Charlottesville

John Ailey

Green Party of Illinois

Julia Wrigley

CUNY Graduate Center, Sociology Program

Peter Ranis

Professor Emeritus, CUNY

Chai Montgomery

TWU Local 171, rank and file activist

Leandro Herrera

Tempest Collective

Howard Stewart

UAW

Michael Karadjis

University of Western Sydney

Michael Dawson

Independent Researcher

Promise Li

Tempest Collective, Solidarity (US)

Charles H. Nadler

Descendent of Eastern Europeans Previously Called Russians

Tony McKenna

Writer

Tristan Sloughter

Democratic Socialists of America

Jerry Harris

Global Studies Association of North America

Roger Horowitz

University of Delaware

Mary Jirmanus

UC Berkeley, Geography

Judith Gerson

Professor Emerita, Rutgers University

Ivan Handler

Insightamation

Avery Wear

SEIU Local 221, education committee

Anton Konev

Former Councilman City of Albany / Young Russian American Democrats

Bonnie Weinstein

Socialist Viewpoint magazine

Art Young

Independent Socialist & Solidarity activist, Toronto

Tim Goulet

Teamsters Local 810 / Tempest Collective

Dale Baum

Green Party of Alameda County, California

David McDonald

Independent

Sandra Obledo

SEIU Local 221

Talmadge Wright

Professor Emeritus Sociology, Loyola University Chicago

Joel Schwartz

CSEA (retired)

Mike McCallister

Green Party National Committee, Wisconsin delegate

Leontina Hormel

University of Idaho

Chris Norden

Lewis Clarke State College

Carl Davidson

Online University of the Left, OULEFT.ORG

John Barzman

Professor Emeritus, Universite de La Havre, France

John k. Spitzberg

Veterans For Peace / MSW, MED, NREMP-T retired / Author

Joel Geier

Socialist Activist / Writer

Joseph Auslander

Professor Emeritus, University of Maryland

Janet Tucker

CCDS

Barry Eidlin

Assoc. Professor Sociology, McGill University

Roger Allen

Independent

Evelyn Katz

Dc37 Progressives / DSA Labor Branch

Borderland Socialists

Borderland Socialists

John Earl

Alabama Peace Project

Paul Friedman

SEIU 1199, retired

Lyne Layton

Psychoanalysis for Social Responsibility

Ernesto Mujica Ph.D.

William Alanson White Institute

Debra Gill

LCSW, Contemporary Freudian Society

Catherine A. Fiorello

Psychologist, Psychologists for Social Responsibility

Jeff Leys

United Steelworkers, St. Paul MN

Polly Scarvalone

Psychologist, New York NY

Martin Comack

Screen Actors Guild / Massachusetts Teachers Assoc.

Ofra Bloch

Independent

Paul Garver

DSA

Max Obuszewski

Baltimore Nonviolence Center

Mara Dodge

DSA River Valley

Andrew Feffer

Union College

Lawrence Brown Ph.D.

William Alanson White Institute

Harvey Finkle

Documentary Still Photographer

Jay Gold

Independent

Szymon Martys

ENSU (European Network in Solidarity with Ukraine)

John Gershman

New York University, Robert F. Wagner Graduate School of Public Service

Jonathan Tate

Delaware DSA, co-chair

Charlie Carnow

UNITE HERE Local 11

Cristina Cabrera

Independent

Scott Blair

Independent

Dominic Zinsli

PNWSU 3000 / Seattle DSA

Yakov Feygin

Berggruen Institute

Zach Brand-Wiita

Metro DC DSA / Solidarity PAC of Metro DC DSA,  treasurer

John Garvey

Hard Crackers / Insurgent Notes

Aviram Porat

Universite de Quebec a Montreal

Brian Weidler

Concerned American Citizen

Shaun O’Dwyer

Asooc. Professor, Kyushu University, Japan

Morten Hammeken

Historian / Former Editor

Lawrence Milford

DSA

Bill Gallegos

Communities for a Better Environment, former executive director

Joseph Grosso

Author, Library, NYC

Bill Meyerson

Professor History, Middlesex Community College / 4Cs SEIU 1973

Maggie Potapchuk

MP Associates

John Leslie

Workers’ Voice- US, Central Committee

Janet Tucker

CCDS

Gerard Bradley

AFSCME District 18, retiree / DSA North Star

David Hacker

Social Democrats USA, national secretary

Timothy Post

Democratic Socialists of America

Paul Bigman

Chicago DSA

Ted Glick

Climate justice organizer

Thomas A. Barnard

Seattle DSA

Alexander Johnson

Syria Solidarity Australia

Pete Klosterman

Independent activist, NYC

Christopher Hutchinson

Teamsters Local 1150

Van Gosse

Historians for Peace and Democracy

Ed Hunt

Retired union activist

Dorothy Tristman

Extinction Rebellion

Charles Lenchner

DSA International Committee

Michael Mauer

American Association of University Professors

Marc B. Steiner

Center for Emerging Media, executive director / The Real News Network

Bob Cash

USW 1742, retiree / TSEU-CWA 6186, retiree

Bob Dreyfuss

Contributing Editor, The Nation

Michael Funke

The Radical Songbook Podcast, host / National Writers Union

Thomas Acker

Professor Emeritus, Hispanic Studies, Colorado Mesa University

Kathryn Poulsen Wood

NEA, retired

Walter Daum

League for the Revolutionary Party

Christina Heatherton

Elting Assoc. Prof. American Studies & Human Rights, Trinity College

Mike Conry

The Smirking Chimp, news & commentary

Stephen Bingham

National Lawyers Guild, San Francisco Bay Area Chapter, past president

Connor Willis

DSA International Committee / Labor Subcommittee Co-Chair

Bill Young

International Marxist-Humanist Organization  / Chicago DSA

Elizabeth De Smidt

Amnesty International

Paul Elitzik

Independent

Rod Such

Portland DSA

Elizabeth Henson

University of Arizona

Mark Weber

Jewish Voice for Peace - Cleveland

Harvey Teres

Dean’s Professor for the Public Humanities, Syracuse University

Workers’ Voice-US

Workers’ Voice-US as an organization

 

 https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vRbP5raef3Aq8-g61fPXUaA_mM_Ymf3HRRPzYDD1XWfEGJLZB082eWPuKDvedQQ4FbhhEsrCT9d8igm/pub

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 21:07

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.