Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 13:59

Το εθνικό συντονιστικό των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης για την Πινάρ Σελέκ για τις δολοφονίες Κούρδων στο Παρίσι

Δολοφονίες Κούρδων στο Παρίσι

Οι γαλλικές αρχές δεν ακούνε τις προειδοποιήσεις!

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, η φίλη και συντρόφισσά μας Πινάρ Σελέκ έγραψε τα εξής στο μπλογκ της στο Mediapart: "Επωφελούμενοι από το πράσινο φως της Ρωσίας και τη συνένοχη σιωπή της ευρωπαϊκής κοινότητας, η οποία προσπαθεί να σώσει τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά της συμφέροντα, η τουρκική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της που συνοδεύονται από τη δολοφονία αγωνιστών.στριών και διανοουμένων. [...} Οι εξόριστοι.ες δεν είναι ασφαλείς ενόσω οι "τουρκικές υπηρεσίες" δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Το έτος 2023 είναι προβλέψιμο: θα δούμε νέες εκρήξεις ή επιθέσεις οργανωμένες από "αόρατους" ανθρώπους. Οι έρευνες δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ ...Όσο οι δυτικές χώρες δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα, η Τουρκία δεν πρόκειται να βγει από το τούνελ της φρίκης".

Σήμερα η φρίκη βρίσκεται στο Παρίσι. Σήμερα η φρίκη επαναλαμβάνεται.
Τρεις Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί: η Εμινέ Καρά, μια εξέχουσα ηγέτιδα του Κουρδικού Κινήματος Γυναικών στη Γαλλία, ο Κούρδος τραγουδιστής Mîr Perwer, που είναι πολιτικός πρόσφυγας, και ένας ηλικιωμένος άνδρας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον κουρδικό αγώνα.

Πρώτα απ' όλα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπόνια και την αλληλεγγύη μας σε όλα τα θύματα αυτής της δολοφονίας, καθώς και στις οικογένειές τους. Αλλά θέλουμε επίσης να εκφράσουμε το φόβο και την οργή μας. Το φόβο ότι οι αρχές δεν θα ρίξουν πλήρες φως σε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, όπως συνέβη με την περίπτωση της δολοφονίας των τριών Κούρδισων πολιτικών αγωνιστριών στις 9 Ιανουαρίου 2013 από πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Οργή για το γαλλικό κράτος που αρνήθηκε το πολιτικό άσυλο στην Εμινέ Καρά, παρόλο που αυτή πολέμησε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οργή για τις διαδοχικές κυβερνήσεις που επί τουλάχιστον 15 χρόνια δεν έχουν προστατεύσει ενεργά την κουρδική κοινότητα, ούτε όλους τους εξόριστους.ες και τους πρόσφυγες.ισες από την Τουρκία.

Σήμερα θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τα λόγια της Μπεριβάν Φιράτ, εκπροσώπου για τις εξωτερικές σχέσεις του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDKF), που πιστεύει ότι η κουρδική κοινότητα κοινότητα στοχοποιήθηκε άμεσα.

Για αυτήν, η επιλογή ενός κουρδικού πολιτιστικού κέντρου ενός κουρδικού εστιατορίου και, τέλος, ενός κουρδικού κομμωτηρίου δεν είναι τυχαία. Η επιλογή της στιγμής μιας συνάντησης Κουρδισών φεμινιστριών στη Γαλλία που θα προετοίμαζαν τις εκδηλώσεις μνήμης της 9ης Ιανουαρίου 2013 δεν είναι επίσης τυχαία. Πρόκειται για μια πολιτική πράξη τρομοκρατίας και όχι μόνο ρατσισμού.

Και αν ακόμα ήταν μια "αποκλειστικά" ρατσιστική δολοφονία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο ρατσιστής μπορεί να ήταν χειραγωγημένος από τους "Γκρίζους Λύκους", οι οποίοι έχουν που έχουν γίνει ειδικοί της χειραγώγησης και των πολιτικών τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία και την Ευρώπη. Τα γεγονότα δείχνουν πως, στοχεύουν κατά προτεραιότητα αγωνιστές και αγωνίστριες που συμβολίζουν και ενσαρκώνουν τους υπερεθνικούς αγώνες κατά των εθνικιστικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Σήμερα λέμε ότι είναι απαραίτητο να ξαναδιαβάσουμε τις αναλύσεις του Γκιγιόμ Περιέ σε μια σημαντική συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Street Press με τον ακόλουθο τίτλο: "Πώς οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναπτύσσουν δίκτυα στη Γαλλία; Βάσει πολύ σοβαρών ερευνών, ο δημοσιογράφος έκανε την ακόλουθη διαπίστωση :

"Προκειμένου να μην ενοχλήσει την Άγκυρα, η Γαλλία δεν προστατεύει τους Κούρδους μαχητές στο έδαφος της...Η ποινικοποίηση του κουρδικού κινήματος στη Γαλλία χρονολογείται από το 2007, από τη θητεία του Νικολά Σαρκοζί, στόχος του οποίου ήταν να να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει στη Γαλλία, ενώ η καταστολή του κουρδικού λαού δεν ήταν ποτέ τόσο σκληρή στην Τουρκία και εκτός Τουρκίας".

Σήμερα η Γαλλία σιωπά για να μην δυσαρεστήσει τον Ερντογάν. Όπως έγραψε η Πινάρ Σελέκ στην τελευταία της ανάρτηση: "Η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να σπάσουν τη σιωπή".

Το εθνικό συντονιστικό των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης για την Πινάρ Σελέκ

ΠΗΓΗ: https://blogs.mediapart.fr/

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Σόνια Μητραλιά

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 14:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.