Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 09:01

Απεργία επ’ αόριστον στους βελγικούς σιδηρόδρομους

Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση επ αόριστον από το βράδυ της Τετάρτης απηύθυναν δύο συνδικάτα Βέλγων εργαζομένων σε σιδηροδρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των ημερών ανάπαυσης

«Αναμένεται να κλείσουν οι μεγαλύτεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αμαξοστάσια», σημείωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου CGSP-Cheminots, Μισέλ Αμπντισί.

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων του Βελγίου (SNCB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «είναι αδύνατον να προβλεφθούν (...) οι επιπτώσεις αυτών των πράξεων: μπορεί να διαφέρουν από την μια περιοχή στην άλλη, λόγω της διαμόρφωσης του δικτύου», όμως προβλήματα στα δρομολόγια «ενδέχεται να καταγραφούν σε όλο το δίκτυο».

Οι σιδηροδρομικοί είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν την Τρίτη 31η Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Η απεργία προκηρύχθηκε μια μέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας και στη θέσπιση μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια απασχόλησης.

ThePressProject, 26 Μαΐου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 17:03

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.