Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 13:11

Μαζική πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες στο Μιλάνο

Περίπου 80.000 άτομα συμμετείχαν στην «Μarcia per l’accoglienza» («πορεία για την υποδοχή») στο Μιλάνο το Σάββατο 20 Μαΐου, μια πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστ(ρι)ες, με κεντρικό σύνθημα «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος». Η πορεία του Μιλάνου αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αντιρατσιστικής διαδήλωσης που έγινε στη Βαρκελώνη στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά και απάντηση στον νέο νόμο της ιταλικής κυβέρνησης με τον οποίο επισπεύδονται οι διαδικασίας απέλασης και περιορίζονται οι δυνατότητες αίτησης για την παροχή ασύλου.

Η πορεία διοργανώθηκε από συνδικάτα, αντιρατσιστικές κινήσεις και οργανώσεις προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών, από κοινωνικά κέντρα και από τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και των κινημάτων.

Η ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά είχε ζητήσει από τον δήμαρχο του Μιλάνου να απαγορεύσει την πορεία, με αφορμή τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός στρατιώτη από έναν ιταλοτυνήσιο στο κέντρο της πόλης.

 

 0 2 dc9a8 0 3 54b9 4101 a76a e494d1501122

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 17:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.