Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 10:47

Τα εργατικά σωματεία της Τυνησίας μπλόκαραν το πλοίο των Ευρωπαίων ρατσιστών

Στον βράχο του τυνησιακού εργατικού κινήματος προσέκρουσε αυτή τη φορά το πλοίο C-Star των Ευρωπαίων ρατσιστών της Generation Identitaire.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, το C-Star προσπάθησε να καταπλεύσει στο λιμάνι του Ζαρζίς στην νοτιοανατολική Τυνησία για ανεφοδιασμό, αλλά οι Τυνήσιοι αλιεργάτες και λιμενεργάτες της πόλης οργάνωσαν διαδηλώσεις, και εμπόδισαν τους ρατσιστές να αποβιβαστούν εκεί, αναγκάζοντάς τους έτσι να κινούνται κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Αφρικής ψάχνοντας λιμάνι ανεφοδιασμού. Το ίδιο έγινε και στο Σφαξ. Όπως δήλωσε ο Χαμσεντίν Μπουρασίν, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αλιεργατών στο Ζαρζίς, οι αλλιεργάτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους ρατσιστές να καταπλεύσουν σε κανένα λιμάνι. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Μεσόγειο. Πεθαίνουν Μουσουλμάνοι και Αφρικανοί.»

Ύστερα απ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, η Γενική Ένωση Εργαζομένων Τυνησίας (UGTT) με ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί όλους τους λιμενεργάτες της χώρας να μπλοκάρουν την άφιξη των Ευρωπαίων ρατσιστών στα λιμάνια της Τυνησίας και να μην επιτρέψουν τον ανεφοδιασμό του C-Star:

«Προς όλους (...) τους Τυνήσιους λιμενεργάτες: Μην αφήσετε το πλοίο του ρατσισμού C-Star να λερώσει τα λιμάνια της Τυνησίας. Διώξτε το, όπως έκαναν τα αδέλφια μας στη Ζαρζίς και στη Σφαξ»,

Το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, εξέδωσε κι αυτό ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια των ρατσιστών να ανεφοδιαστούν από λιμάνια της Τυνησίας.

Να θυμίσουμε, ότι το πλοίο των ρατσιστών βολοδέρνει εδώ και μέρες στη Μεσόγειο και δυσκολεύεται να βρει λιμάνι ανεφοδιασμού: στο Σουέζ ακτιβιστές των δικαιωμάτων των προσφύγων το μπλόκαραν. Στη Βόρεια Κύπρο οι αρχές συνέλαβαν τους κυβερνήτες του και μετά τους απέλασαν, όταν διαπιστώθηκε ότι το C-Star έκανε ταυτόχρονα και διακίνηση μεταναστών (με 10.000 ευρώ το άτομο μάλιστα). Στη Σικελία η κινητοποίηση των αντιρατσιστών υποχρέωσαν τις αρχές να απαγορεύσουν στο C-Star να ανεφοδιαστεί απ’ την Κατάνια. Και λίγες μέρες αργότερα και το αντιρατσιστικό κίνημα της Κρήτης δεν επέτρεψε το C-Star να καταπλεύσει στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.