Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 12:20

Καταλονία: Δήλωση της CNT της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων

Δήλωση της CNT της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων

Τα τοπικά συνδικάτα της CNT από την Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους δηλώνουμε δημοσίως την υποστήριξή μας για την αυτοδιάθεση του καταλανικού λαού.

Ως αναρχοσυνδικαλιστές, δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός καπιταλιστικού πλαισίου μπορούν να αντανακλούν την επιθυμία μας για κοινωνικό μετασχηματισμό, μια αλλαγή που θα σήμαινε την παραγωγή και την κατανάλωση μέσα στα χέρια των εργαζομένων. Εξαιτίας αυτού, οι καθημερινοί μας αγώνες δεν επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων κρατών ή στη στήριξη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε προς αλλού όταν οι καθημερινοί άνθρωποι δέχονται επίθεση και καταπιέζονται από οποιοδήποτε κράτος. Ένα κράτος που έχει, στην περίπτωση αυτή, αφαιρέσει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται ως αυταρχικός κανόνας, ο πραγματικός κληρονόμος του καθεστώτος του Φράνκο. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να ανακαλυφθεί και πιό πριν σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι μεταρρυθμίσεις του εργατικού δικαίου, οι κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών, οι περικοπές στην υγεία και στην εκπαίδευση, οι μαζικές εξώσεις των οικογενειών εκτός απασχόλησης ... πολλές από τις οποίες εφαρμόστηκαν από την ίδια την καταλανική κυβέρνηση.

Η CNT Καταλονίας και Βαλεαρίδων χαιρετίζουν αυτό το πνεύμα ανυπακοής εναντίον ενός δικτατορικού κράτους, ενός εγκληματικού και φασιστικού κράτους και θέλουν να εκφράσουμε την ισχυρότερη καταγγελία μας για την καταπίεση εναντίον των εργαζομένων και εκείνων που την εκτελούν.

Οι άνδρες και οι γυναίκες στη CNT θα είναι εκείνοι που θα σταθούμε ως ένα, υπερασπιζόμενοι τις γείτονες και τους συνπολίτες μας, όπως άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με μία αναρχοσυνδικαλιστική, και επομένως επαναστατική, οργάνωση.

Πηγή: Athens Indymedia, 24 Σεπτεμβρίου 2017 https://athens.indymedia.org/post/1578143/

«Statement by the anarchist CNT union of Catalonia and Balearic Islands», Enough is Enough, 24 Σεπτεμβρίου 2017 https://enoughisenough14.org/2017/09/24/catalonia-statement-by-cnt-union-of-catalunya-balearic-islands/


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 14:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.