Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 12:40

Σουηδία: Νεοναζί επικήρυξαν την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και ζητούν την απέλασή της

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου έγινε για μια ακόμα φορά στόχος των Σουηδών νεοναζί, οι οποίοι σε συγκέντρωση τους, το πρωί του Σαββάτου στη Γκέτεμποργκ, διαδήλωσαν εναντίον της.

Μάλιστα, οι ίδιοι κρατούσαν και πλακάτ με φωτογραφία της δημοσιογράφου, ζητώντας την απέλασή της από τη χώρα.

Το γεγονός ότι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δραστηριοποιείται έντονα στη Σουηδία υπέρ των μεταναστών και άλλων μειονοτήτων, φαίνεται πως ενοχλεί τους ακραίους κύκλους εκεί, που την έχουν στοχοποιήσει. Η ίδια πάντως παρά τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται, φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει το δραστήριο έργο της.

Λίγο μετά την συγκέντρωση των νεοναζί, δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μία φωτογραφία από την συγκέντρωση, ζητώντας από όλους τους πολίτες εγρήγορση και δραστηριοποίηση κατά όλων αυτών των φαινομένων.

«Πορεία των ναζί στη Σουηδία σήμερα. Μια από τις πιο ισχυρότερες και οικονομικά υγιείς δημοκρατίες στον κόσμο. Για μια ακόμη φορά οι ναζιστές και οι ρατσιστές χρησιμοποίησαν το πρόσωπό μου για να προβάλουν το μίσος τους. Ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος, γυναίκα και μητέρα, νιώθω απροστάτευτη. Οι λέξεις έχουν συνέπειες. Μπορούν να μετατραπούν σε ενέργειες», είπε, ενώ στη συνέχεια έστειλε το δικό της μήνυμα στον κόσμο: «Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η σιωπή είναι βία. Να είστε η φωνή που σπάει τη σιωπή. Γίνε το φως. Γίνε η αλλαγή», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

Athens Indymedia, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:08

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.