Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 00:33

Ανακοίνωση του DsiP: Όχι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά λύση στο κουρδικό ζήτημα και εκδημοκρατισμός αμέσως!

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi

(Σοσιαλιστικό Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα)

Η απόπειρα πραξικοπήματος που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου συντρίφτηκε από την ηρωική αντίσταση του λαού.

Σε όλη τη χώρα, κυρίως στην Ισταμπούλ και την Άγκυρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιστάθηκαν στις σφαίρες και στις βόμβες, για να αποτρέψουν στρατιώτες που εκτελούσαν εντολές να αναστείλουν τη διακυβέρνηση από εκλεγμένους πολιτικούς και να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα καταπιεστικό καθεστώς κάτω από κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχτηκαν οι πραξικοπηματίες μπορεί να καταστραφούν μόνο από τους ίδιους τους αγώνες για την ελευθερία.

Ωστόσο, μετά τις συναντήσεις του «Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας» και του υπουργικού συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

Το αντίδοτο σε μια απόπειρα πραξικοπήματος δεν είναι η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά να δημιουργήσουμε χώρο για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές πολέμου που ενθαρρύνουν τους πραξικοπηματίες στρατηγούς και πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία λύσης [του κουρδικού].

Ειρήνη, λύση, ελευθερία!

DsiP, Κεντρική Επιτροπή

Πηγή: «OHAL değil acilen çözüm ve demokratikleşme!», DsiP, 21 Ιουλίου 2016 και «Not state of emergency but solution to Kurdish question and democratization immediately!», DsiP, 21 Ιουλίου 2016.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.