Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 13:48

Με το συριακό λαό, ενάντια στους βομβαρδισμούς και όλες τις επεμβάσεις Κύριο

Ανακοίνωση του Nouveau Parti Anticapitaliste, 14/4/2018

Με το συριακό λαό, ενάντια στους βομβαρδισμούς και όλες τις επεμβάσεις

Για ακόμα μια φορά, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας αποφάσισαν ότι έχουν το δικαίωμα να βομβαρδίσουν στη Μέση Ανατολή. Ακολουθώντας τον Τραμπ, ανακοίνωσαν, τη νύχτα της 13ης προς 14η Απριλίου, ότι έριξαν δεκάδες πυραύλους σε στρατιωτικούς στόχους της συριακής κυβέρνησης, μετά από μαρτυρίες για νέα χημική επίθεση του καθεστώτος Ασάντ κατά του πληθυσμού της πόλης Ντούμα κοντά στη Δαμασκό.

Οι ίδιες λένε ότι θα παραμείνουν σε αυτή την προειδοποίηση, η ρώσικη κυβέρνηση λέει ότι δεν θα παραμείνει χωρίς αντίδραση, ενώ όλοι τους διατείνονται ότι δρούν για την ειρήνη και κατά της τρομοκρατίας. Αλλά αυτό είναι ένα τραγικό παιχνίδι που διεξάγεται ανάμεσα σε παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις στη Συρία, ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και την Τουρκία: ένα κυνικό παιχνίδι που διεξάγεται χωρίς και κατά του πληθυσμού, του οποίου η τραγική μοίρα δεν συγκινεί κανέναν παρά μόνο όταν πρόκειται να συνδεθεί με τις μεγάλες διπλωματικές και γεωστρατηγικές μανούβρες.

Από το Μάρτιο του 2011 και τη δημοκρατική εξέγερση κατά του τυράννου Μπασάρ Αλ Ασάντ, ο συριακός πληθυσμός υφίσταται την τρομακτική και αιματηρή καταστολή του δικτάτορα και των συμμάχων του, στην πρώτη σειρά των οποίων είναι η Ρωσία του Πούτιν και το Ιράν των μουλάδων. Οι δυσκολίες που γνώρισε η εξέγερση, η στρατιωτικοποίηση που επέβαλε το καθεστώς και οι ιδιοτελείς παρεμβάσεις των μοναρχιών του Κόλπου, επιπλέον ευνόησαν την ανάπτυξη των φονταμενταλιστικών και τζιχαντιστικών δυνάμεων, την ίδια ώρα που οι δημοκρατικές δυνάμεις βρέθηκαν μόνες απέναντι στον Ασάντ και στα αντεπαναστατικά ρεύματα.

Καλούμε να απορριφθεί η άθλια εκστρατεία που θέλει να μας κάνει να αμφιβάλουμε για τη νιοστή επίθεση με χημικά του καθεστώτος κατά των πολιτών, ανδρών, γυναικών και παιδιών, στη Ντούμα, που επιβεβαιώνεται από μια σειρά πληροφοριών από τους επί τόπου πολίτες και ιατρικές υπηρεσίες. Αλλά καταδικάζουμε χωρίς κανένα δισταγμό τη νέα στρατιωτική περιπέτεια με επικεφαλής τον Τραμπ στη Συρία και τη γαλλική συμμετοχή σε αυτή την εκστρατεία βομβαρδισμών που θέλει να δημιουργήσει την αυταπάτη ότι ο συριακός λαός θα είναι τώρα καλύτερα προστατευμένος. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσθέσει πόλεμο στον πόλεμο και χάος στο χάος: αμάχους - θύματα, αναβίωση ενός μισητού αποικιοκρατικού παρελθόντος, ενίσχυση της θέσης του Ασάντ ως «ανάχωμα» απέναντι στο δυτικό ιμπεριαλισμό.

Το τέλος της συριακής τραγωδίας περνάει, αντίθετα, μέσα από τη στρατιωτική αποκλιμάκωση, που προϋποθέτει το τέλος κάθε ξένης επέμβασης, συμπεριλαμβανομένων της ρώσικης και της ιρανικής, το σταμάτημα των πωλήσεων όπλων στις δικτατορίες της περιοχής, των οποίων η Γαλλία αποτελεί έναν από τους κύριους τροφοδότες σε μηχανές θανάτου, και να εγκαταλειφθεί με σαφήνεια, κάθε μελλοντικό σενάριο του Ασάντ και των ηγετών του συριακού καθεστώτος.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αντιστάσεις, των Σύριων και των Κούρδων, ενάντια σε όλες τις καταπιέσεις.

NPA

Montreuil, 14 Απριλίου 2018

Nouveau Parti Anticapitaliste, «Avec le peuple syrien, contre les bombardements et toutes les interventions impérialistes», NPA, 14 Απριλίου 2018. https://npa2009.org/communique/avec-le-peuple-syrien-contre-les-bombardements-et-toutes-les-interventions-imperialistes

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:21

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.