Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 22:41

Το κίνημα BDS καταδικάζει τις αντισημιτικές, φασιστικές δυνάμεις στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο

Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS

Το κίνημα BDS καταδικάζει τις αντισημιτικές, φασιστικές δυνάμεις στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο

Το κίνημα BDS [Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις] για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων καταδικάζει απερίφραστα τις αναπτυσσόμενες ρατσιστικές και φασιστικές ομάδες στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μη βίαιο κίνημά μας αντιτίθεται σε όλες τις μορφές ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας, από θέση αρχής.

Η δημοτικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης μειώνεται απότομα ως αποτέλεσμα των απροκάλυπτων συμμαχιών της με την παγκόσμια άκρα δεξιά, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ξενοφοβικές και αντισημιτικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της τάσης, το Ισραήλ και οι ομάδες των λόμπι του προωθούν απεγνωσμένα έναν δόλιο ορισμό του αντισημιτισμού που υπονομεύει τον ειρηνικό αγώνα για τα παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του BDS.

Δεκάδες προοδευτικές εβραϊκές ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν καταδικάσει αυτή την αδίστακτη προσπάθεια που διευθύνεται από την ισραηλινή κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τον αντι-εβραϊκό ρατσισμό επειδή σκόπιμα εξισώνει «τις νόμιμες επικρίσεις εναντίον του Ισραήλ και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων με τον αντισημιτισμό, ως μέσο καταστολής των πρώτων». Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Αυτή η ταύτιση υπονομεύει τόσο τον παλαιστινιακό αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα όσο και τον παγκόσμιο αγώνα κατά του αντισημιτισμού. Επίσης χρησιμεύει για να προστατεύει το Ισραήλ από το να λογοδοτεί ως προς τα καθολικά πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.»

Το κίνημα BDS απορρίπτει την υποτιθέμενη «υποστήριξη» από αντισημίτες και ρατσιστές όλων των αποχρώσεων. Ο φανατισμός και το μίσος τους είναι ασυμβίβαστα με τις προοδευτικές μας αξίες και είναι αντίθετα στο όραμα του κινήματος μας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα για όλους.

Το κίνημά μας εμπνέεται από τους παγκόσμιους αγώνες για τη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα τον αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική και το κίνημα των Πολιτικών Δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Όπως και οι ακτιβιστές και ακτιβίστριες σε αυτά τα κινήματα, ξέρουμε ότι η ελευθερία μας θα είναι ανολοκλήρωτη, όταν οι άλλοι δεν θα είναι ελεύθεροι.

Το κίνημα BDS συνεργάζεται στενά με αντιρατσιστικά κινήματα σε όλο τον κόσμο στον αγώνα μας για τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού που προβλέπονται από τα Ηνωμένα Έθνη – τον τερματισμό της κατοχής και του απαρτχάιντ και το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον τόπο καταγωγής τους.

Η δήλωση των αντιρατσιστικών αρχών του κινήματος BDS αναφέρει:

«Ακολουθώντας τον ορισμό του ΟΗΕ για τις φυλετικές διακρίσεις, το κίνημα BDS δεν ανέχεται καμία πράξη ή λόγο που υιοθετεί ή προωθεί, μεταξύ άλλων, τον ρατσισμό εναντίον των Μαύρων, τον αντιαραβικό ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό, τον σεξισμό, την ξενοφοβία ή την ομοφοβία.

Καταδικάζουμε έντονα το απαρτχάιντ, τη γενοκτονία, τη δουλεία, την αποικιακή εκμετάλλευση και την εθνοκάθαρση, τα οποία είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που βασίζονται στον ρατσισμό και τη φυλετική υπεροχή και απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των δικαιωμάτων των θυμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων και των απογόνων τους. Καταδικάζουμε εξίσου και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων της εμπορίας ανθρώπων, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και στεκόμαστε αλληλέγγυηοι/ες στα θύματά τους.»

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, μεταξύ άλλων και μέσω του BDS, είναι διατομεακός. Ακολουθούμε τα βήματα των Παλαιστινίων φεμινιστριών που επέμειναν ότι ο αγώνας για τα κοινωνικά και τα γυναικεία δικαιώματα και τη χειραφέτηση είναι αναπόσπαστο μέρος του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν υποστεί αποικισμό και απαρτχάιντ για 71 χρόνια. Ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τους αγώνες των προσφύγων, των μεταναστών, των Μαύρων, των Μουσουλμάνων, των αυτοχθόνων λαών και των κοινοτήτων LGBTQI σε όλο τον κόσμο. Το κίνημα για την κλιματική δικαιοσύνη είναι αναπόσπαστο μέρος όλων των αγώνων μας. Αυτό το ξέρουμε από πρώτο χέρι, καθώς το ισραηλινό σύστημα απαρτχάιντ, κατοχής και εποικισμού-αποικιοκρατίας έχει καταστρέψει τους παλαιστινιακούς φυσικούς πόρους και εμποδίζει την πρόσβασή μας σε αυτούς, ειδικά στους υδάτινους πόρους.

Όπως λέει η Άντζελα Ντέιβις, η δικαιοσύνη είναι αδιαίρετη.

Το κίνημα BDS θα συνεχίσει να αντιτίθεται σε όλες τις μορφές ρατσισμού και διακρίσεων, μαζί με τα κινήματα για φυλετική, οικονομική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: e la libertà

Palestinian BDS National Committee, «BDS condemns antisemitic, fascist forces in Germany and worldwide», BDS movement, 14 Αυγούστου 2019 - International Viewpoint, 28 Αυγούστου 2019 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:06

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.