Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 09:40

Συρία - Επαναστατικό Αριστερό Ρεύμα: Όχι στη μετατροπή της Ντάραα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Συρία - Επαναστατικό Αριστερό Ρεύμα

Όχι στη μετατροπή της Ντάραα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

 

 

Το Επαναστατικό Αριστερό Ρεύμα στη Συρία καταγγέλλει ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασάντ προσπαθεί να συντρίψει τα τελευταία κέντρα αντίστασης της επανάστασης στη Ντάραα, στα νότια της χώρας, στα σύνορα με την Ιορδανία.

Στα τέλη Ιουνίου το καθεστώς Άσαντ ξεκίνησε μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της επαρχίας και έχει πλέον πολιορκήσει ερμητικά τη γειτονιά Ντάραα αλ Μπάλαντ, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή 40.000 ανθρώπων, που αρνήθηκαν να παραδοθούν και να επιτρέψουν στο καθεστώς να καταλάβει την πόλη.

Η ανακοίνωση του Επαναστατικού Αριστερού Ρεύματος απευθύνεται στην Αριστερά διεθνώς κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη.

“Η Ντάραα είναι το τελευταίο σημείο λαϊκής αντίστασης. Οι μάζες του λαού μας στη Ντάραα ζουν τις πιο δύσκολες στιγμές τους από το ξέσπασμα της λαϊκής επανάστασης εκεί τον Μάρτιο του 2011. Παρά την παρακμή του λαϊκού κινήματος και την ήττα του γενικότερα, η Ντάραα και το Χουράν, ή μάλλον τμήματα αυτών, συνέχισαν να αντιστέκονται στις δυνάμεις του καθεστώτος και των συμμάχων του και σε άλλες αντεπαναστατικές δυνάμεις. Το πνεύμα της λαϊκής αντίστασης και οι στόχοι της λαϊκής επανάστασης άντεξαν και επέζησαν. Αλλά το καθεστώς της χούντας, που έχει χτιστεί πάνω στην ιδέα της ταπείνωσης και της συντριβής του λαού, δεν μπορούσε να αφήσει να επιβιώσει η αντίσταση. Πιστεύει ότι συνθλίβοντάς την, θα συντρίψει και την τελευταία ελπίδα του συριακού λαού για την απελευθέρωσή του και θα ολοκληρώσει έτσι τη νίκη του απέναντι στις επαναστατημένες μάζες.

 

Έκκληση αλληλεγγύης

Η συντριβή του οχυρού της λαϊκής αντίστασης της Ντάραα είναι και οικονομική ανάγκη για το καθεστώς της χούντας, την Ιορδανία και για άλλες χώρες. Τη χρειάζεται και το σιωνιστικό κράτος που προτιμά οι νότιες περιοχές να ελέγχονται από το καθεστώς, και όχι να είναι μια περιοχή όπου έχει εισβάλλει ένα εχθρικό απέναντί του λαϊκό κίνημα, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το καθεστώς της χούντας είναι εδώ και δεκαετίες ο καλύτερος υπερασπιστής της ασφάλειας του σιωνιστικού κράτους. Εδώ και μήνες, το καθεστώς της χούντας παραβιάζει όλες τις συμφωνίες που είχε συνάψει με τις δυνάμεις της αντίστασης στη Ντάραα, υπό την κηδεμονία της Ρωσίας, επειδή ο στόχος του ήταν και είναι να συντρίψει τη θέληση του λαού να αντισταθεί. Ως εκ τούτου, αυτές τις μέρες παραβιάζει τις συμφωνίες, σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον λαό μας και αυξάνει τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των κατοίκων της Ντάραα αλ Μπάλαντ, απαιτώντας είτε να παραδοθούν πλήρως είτε να φύγουν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή και των τρομοκρατών του Χαγιάτ Ταχρίρ ασ-Σαμ στο Ίντλιμπ.

Αυτός ο αναγκαστικός εκτοπισμός θα επηρεάσει τη ζωή πενήντα χιλιάδων δικών μας ανθρώπων μας στη Ντάραα. Θα αποτελέσει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Οι δυνάμεις της Αριστεράς και της ελευθερίας στη χώρα μας και στον κόσμο πρέπει να είναι αλληλέγγυες με τον κόσμο της Ντάραα που υπερασπίζεται τη γη του, την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του. Αυτό σημαίνει όσο το δυνατόν πιο ευρείες εκστρατείες αλληλεγγύης. Η Ντάραα ήταν το λίκνο της επανάστασης και το εγκληματικό καθεστώς προσπαθεί να το μετατρέψει στο νεκροταφείο της.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους συντρόφους μας του ακλόνητου επαναστατικού αριστερού κινήματος και στις μάζες της ηρωικής μας αντίστασης. Λέμε όχι στον εκτοπισμό του λαού μας από τη Ντάραα, όχι στη μετατροπή της Ντάραα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης! Ελευθερία για τις λαϊκές μάζες στη Ντάραα και σε κάθε μέρος της χώρας μας! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!”.

 

 

Εργατική Αλληλεγγύη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, https://ergatiki.gr/article.php?id=24754

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 09:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.