Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 12:29

Η ζωή του πρόσφυγα απεργού πείνας Behrooz Arash βρίσκεται σε κίνδυνο #MoriaHungerStrike

Η ζωή του πρόσφυγα απεργού πείνας Behrooz Arash βρίσκεται σε κίνδυνο #MoriaHungerStrike

Άμεση απελευθέρωση και χορήγηση ασύλου

44 κιλά (από 60) και η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Arash ζητάει την απελευθέρωση από το κολαστήριο της Μόριας και τη χορήγηση ασύλου.

Η υπόθεσή του αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις κρατικής αυθαιρεσίας στα κέντρα κράτηση των νησιών. Στη Μόρια πήγε ως μεταφραστής, εργαζόμενος σε ΜΚΟ. Βρέθηκε κρατούμενος, επειδή τα χαρτιά του είχαν λήξει, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο των αιτούντων ασύλου. Παγιδευμένος σε ένα σκηνικό που μοιάζει να έχει βγει από τις πιο σκοτεινές σελίδες του Κάφκα, o Behroow Arash αντιστέκεται με το μόνο όπλου που του έχει απομείνει: την ίδια της ζωή του. Είναι προφανές ότι η αντιπροσφυγική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης μάς βυθίζει ολοένα και περισσότερο στη βαρβαρότητα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών ενώνει τη φωνή μου με τις κινήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας. Ο Behrooz Arash πρέπει να απελευθερωθεί και να πάρει άσυλο πριν είναι πολύ αργά.

Αθήνα, 1/8/2017

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

kar.org

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:44

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.