Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 00:43

ΑΤΕ-ΕΚΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Beat

ΑΤΕ-ΕΚΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Beat

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο απολύσεων, αλλαγής όρων εργασίας και περικοπών μισθού, που έχει ξεκινήσει η εργοδοσία της εταιρείας BEAT, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, εκμεταλλευόμενη πλήρως την λευκή επιταγή που έχει δώσει στους εργοδότες η κυβέρνηση, αλλά και όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η BEAT είναι πολυεθνική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες κλήσης ταξί. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί πρωταθλητή στον τομέα της, τόσο σε κέρδη όσο και σε διεθνή στήριξη από αυτοκινητοβιομηχανίες –όπως η BMW και η Mercedes. Και όμως, επικαλούμενη «πρόβλημα κύκλου εργασιών λόγω κορονοϊού», προχώρησε σε 15 απολύσεις, επιβολή εκ περιτροπής εργασίας με μείωση μισθών κατά 50%, και υποχρέωση σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών από 10% έως 30%.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι όμως δίνουν την δική τους απάντηση. Προχωρούν σήμερα σε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 9/4 από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 με την κάλυψη του Σωματείου τους –του ΣΕΤΗΠ- απορρίπτοντας όλα τα μέτρα της εργοδοσίας και διεκδικώντας:.

  1. Ανάκληση όλων των απολύσεων εν μέσω πανδημίας.
  2. Καμία νέα απόλυση.
  3. Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ των υπαλλήλων.
  4. Καμία αρνητικό αναπροσαρμογών μισθών και όρων εργασίας.
  5. Άρση όλων των τροποποιητικών συμβάσεων και της εκ περιτροπές εργασίας.
  6. Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των εργαζομένων στην BEAT.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, όλα τα συνδικάτα να βρεθούν στο πλευρό τους.

Ενωμένοι θα νικήσουμε την εργοδοτική επίθεση.

 ΑΤΕ-ΕΚΑ

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.