Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 21:51

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ: Ανακοίνωση κάλεσμα ενάντια στο νόμο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Ανακοίνωση κάλεσμα ενάντια στο νόμο της ΝΔ για τις διαδηλωσεις

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πολλά χρόνια τώρα ακούμε ότι η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου ταλανίζεται από τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (κοσμηματοπώλες, ξενοδόχοι, μεγαλέμποροι κα) έχουν αποδώσει πολλές φορές την πτώση του τζίρου τους στο κλείσιμο των δρόμων και την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας. Πολιτικοί του «δημοκρατικού τόξου» κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών έναντι της ταλαιπωρίας που υφίστανται από τη δράση λίγων ενοχλητικών.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή για τη ΝΔ να ξοφλήσει κάποια από τα γραμμάτια που χρωστάει στα λόμπυ των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και να δράσει προληπτικά (αντί μόνο κατασταλτικά, όπως έχουμε συνηθίσει) απέναντι στις αντιδράσεις που κυοφορούνται στα παλιά και νέα δεδομένα της καπιταλιστικής κρίσης.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη εισάγει ρυθμίσεις που περιορίζουν την ελευθερία της συλλογικής δράσης και ποινικοποιούν τη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Θέτει όρους για το που, πότε και για ποιο σκοπό πραγματοποιείται μια διαδήλωση. Δίνει στην αστυνομία υπερεξουσίες και την ευχέρεια να αποφασίζει αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση. Καθιερώνει την έννοια του «οργανωτή πορείας» ως δίαυλο επικοινωνίας με τις αστυνομικές αρχές. Απαγορεύει ουσιαστικά τις αντι-συγκεντρώσεις που το κίνημα έχει οργανώσει πολλές φορές ως απάντηση σε φασιστικές και νεοναζιστικές φιέστες. Δεν επιτρέπει στην πραγματικότητα σε ένα μικρό σωματείο επιχειρησιακό να διεξάγει καν συγκέντρωση έξω από τον εργοδότη ή το Υπουργείο Εργασίας, ή στα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, ή τα περιβαλλοντικά κινήματα που μάχονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα (βλ. ανεμογεννήτριες κα), ή σε ένα φοιτητικό σύλλογο.

Η κυβέρνηση φέρνει αυτό το νομοσχέδιο με αιτιολογική βάση την «προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου». Τι γίνεται όμως με τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, των προσφύγων και όσων θίγονται από τις πολιτικές αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Η ΓΣΕΕ και οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες έχουν διαλέξει εδώ και χρόνια το δρόμο της συναίνεσης με αποτέλεσμα η κριτική προς το νομοσχέδιο να είναι και τώρα χλιαρή και να εξαντλείται σε επιχειρήματα περί ανεπαρκούς διαβούλευσης. Ο συνάδελφος Παναγόπουλος μάλιστα δεν παρέλειψε να υμνήσει, στην τοποθέτησή του στη σχετική Επιτροπή της Βουλής, τη συμβολή της αστυνομίας στη διεξαγωγή του συνεδρίου-παρωδία της ΓΣΕΕ.

Είναι σίγουρο ότι με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστείλει οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κανονικότητα που οραματίζεται: την ανάπτυξη που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και λεηλατεί τη φύση, την τεχνοκρατική εκπαίδευση, τον αυταρχισμό και τη σιγή νεκροταφείου. Είναι σίγουρο ότι η απάντηση θα δοθεί στο δρόμο, με ή χωρίς την ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Όλοι/ες στη διαδήλωση της Πέμπτης 9/7 ώρα 19.00 στα Προπύλαια

08/07/2020

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

6980925499, 6947724051, 694425544, 18767, 23218, 19923

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 21:56

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.