Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 23:26

Παρεμβάσεις-Κινήσεις -Συσπειρώσεις ΠΕ: Ο κόσμος του αγώνα τίμησε την εξέγερση. Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής

 

logo

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Γιάννη Αναγνωσταρά (6974750410) και Άννας Μάγιας Σταυροπούλου(6975308409)

17 Νοέμβρη 2020

Ο κόσμος του αγώνα τίμησε την εξέγερση της νεολαίας και του λαού

Καταγγέλουμε το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής

Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί

φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί

και μεις φωνάζαμε… για λευτεριά!

Η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από την άγρια καταστολή και το όργιο της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Σκηνές πολέμου εκτυλίχθηκαν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα. Γέμισαν μπλε, χακί στολές και λευκά κράνη όλες οι πλατείες του κέντρου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν τον «εχθρό λαό» να κατέβει να διαδηλώσει για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σήμερα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ επικουρούμενη από την συναίνεση της συστημικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙ.ΝΑΛ)που αποδέχθηκε την απαγόρευση των συγκετρώσεων και της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου , ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν αποτελεί πια θεσμική εκτροπή και παραβίαση του Συντάγματος η απαγόρευση της σημερινής πορείας. Με το πογκρόμ κυνηγητού, συλλήψεων και ανελέητης βίας από τις καταδρομικές εφόδους των μηχανοκίνητων τμημάτων της αστυνομίας η κυβέρνηση οδηγείται σε φανερό πέρασμα στις μεθόδους των χρόνων της επταετίας.

Από το πρωί με προκλητικό τρόπο και με καθαρή εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η αστυνομία απαγόρευε σε πολίτες και σωματεία να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο και να καταθέσουν ένα στεφάνι κι ένα λουλούδι στην ιστορική πύλη. Το μεσημέρι στην Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Μεταξουργείο, Σταθμό Λαρίσης, Σεπόλια, συνεχείς καταδρομές των δυνάμεων καταστολής δημιούργησαν ένα εφιαλτικό τοπίο με το ξύλο, τις αύρες, τη συνεχή χρήση χημικών, τις συλλήψεις. Το ίδιο σκηνικό που αφήνει αποτύπωμα χούντας στη σημερινή μέρα εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των διαδηλωτών σε όλη τη χώρα που έσπασαν την απαγόρευση και αψήφισαν τα μέτρα καταστολής, πιστοί στο δρόμο του Νοέμβρη και στην αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι «η ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον λαό δεν πέρασε.

  • Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στη σκοτεινή επταετία.
  • Καταγγέλλουμε το όργιο τρομοκρατίας συλλήψεων και αστυνομικής βίας.
  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
  • Οι συλλογικές ελευθερίες, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη διαδήλωση δεν θα μπουν στο γύψο.

http://www.paremvasis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 23:33

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.