Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 00:08

ΟΕΝΓΕ: Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στον «Άγιο Σάββα»

ΟΕΝΓΕ: Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στον «Άγιο Σάββα»

Μετά την εκδικητική μετακίνηση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς (γιατρός Ακτινολόγος, επικουρικός επιμελητής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ) ενημερώθηκε πως η παράταση της σύμβασής του θα έχει ισχύ μόνο ως τον Μάρτιο 2021 που λήγει η εντολή μετακίνησής του και όχι ως 31/10/2021 όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς μετά από πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά πως η αναγκαστική μετακίνηση ενός … Ακτινολόγου σε ΜΕΘ (!) άλλου νοσοκομείου δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως «υπηρεσιακή ανάγκη» αλλά αποτελεί ξεκάθαρα ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. Μάλιστα, είναι σαφές πως αυτό που «ενόχλησε» περισσότερο ήταν η πρόσφατη αγωνιστική δράση για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους υγειονομικούς του νοσοκομείου επειδή… αρρώστησαν από COVID πάνω στο καθήκον σε μια καταγέλαστη προσπάθεια η διοίκηση να αποσείσει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες για την διασπορά της επιδημικής νόσου σε ογκολογικούς ασθενείς.

Απαιτούμε:

_Να σταματήσουν άμεσα οι αυταρχικές ενέργειες ενάντια στον συνάδελφο. Να δοθεί η παράταση θητείας ως 31/10/21 όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους επικουρικούς. Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση και να επιστρέψει στο τμήμα του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου είναι τοποθετημένος και όπου υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες για την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.

_Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στον «Άγιο Σάββα».

https://www.oengegr.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 00:12

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.