Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 22:55

Πάρτε πίσω τις 69 απολύσεις καθαριστριών-στών των σχολείων του Δήμου της Αθήνας

Γράφτηκε από

Πάρτε πίσω τις 69 απολύσεις καθαριστριών-στών των σχολείων του Δήμου της Αθήνας

Η απόλυση 69 καθαριστριών που είχαν προσληφθεί στα σχολεία του Δήμου της Αθήνας με 4μηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια εγκληματική ενέργεια.

Αφήνει χωρίς επαρκή κάλυψη 140 σχολικές μονάδες την ώρα που η πανδημία θερίζει ανθρώπινες ζωές και τα σχολεία από τις 10 Μάη ανοίγουν όλα.

Η λύση δεν είναι να φορτωθούν όλη τη δουλειά οι άλλες καθαρίστριες. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα απατούν σοβαρή δουλειά, που δεν βγαίνει με τις απολύσεις, αλλά χρειάζεται προσλήψεις.

Οι καθαρίστριες δεν είναι σκλάβες να ξεζουμίζονται με απάνθρωπους ρυθμούς δουλειάς γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών κάνει οικονομία, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι καθαρίστριες δεν είναι κλοτσοσκούφια να μετακινούνται κάθε τόσο σε άλλα σχολεία.

Δώσαμε ένα αγώνα για να μην απολυθούμε πέρυσι όταν 52 από εμάς, μετανάστριες, αποκλειστήκαμε από τις προσλήψεις με ρατσιστικά κριτήρια: απαίτηση να έχουμε ελληνική ιθαγένεια και γλωσσομάθεια ενώ εργαζόμασταν ακόμη και πάνω από 20 συνεχόμενα χρόνια στα δημόσια σχολεία.

Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει τώρα να δώσει λύσεις και όχι να συνεχίζει την κοροϊδία.

Ζητάμε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας για την καθαριότητα των σχολείων. Να γυρίσουν ΤΩΡΑ πίσω οι 69 απολυμένες, άμεση παράταση των συμβάσεων, ώστε να βρίσκονται στα σχολεία στις 10 Μάη.

Ζητάμε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μπει τέλος στην ετήσια πρόσληψη-απόλυση μας, διότι οι ανάγκες που καλύπτουμε δεν είναι εποχιακές αλλά πάγιες και διαρκείς.

Ζητάμε να μπει τέλος στο ρατσιστικό αποκλεισμό των μεταναστών από τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Ζητάμε ίση αμοιβή για ίση εργασία. Να μπει τέλος στην άνιση μεταχείριση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση έργου (διαφορά σε μισθό, παροχές και άδειες).

Συμπαρασταθήκαμε στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για να μην απολυθεί ο γιατρός πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και στις 150 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Συμμετέχουμε στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με το ΕΚΑ, στις 6 Μάη και στην συγκέντρωση, στις 11πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 10.30πμ.

Οχι στις απολύσεις των 69 καθαριστριών των σχολείων του Δήμου Αθήνας

Οχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις και την εντατικοποίηση της δουλειάς

Οχι στην ανακύκλωση της ανεργίας, μονιμοποίηση όλων και προσλήψεις με βάση τις ανάγκες

Ίση αμοιβή για ίση εργασία, σύμφωνα με τις ΣΣΕ, όχι στις συμβάσεις έργου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ24 4 2021

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τσεκούρι σε 69 καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Αθήνας από τον Βορίδη ενώ η πανδημία θερίζει

Ο Υπουργός Εσωτερικών Βορίδης χρησιμοποίησε ξανά το τσεκούρι του, αυτή τη φορά, για να πετσοκόψει 69 θέσεις καθαριστριών από τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας, οι οποίες είχαν προσληφθεί με 4μηνες συμβάσεις λόγω πανδημίας! Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για παράταση των συμβάσεων αυτών, λες και τελείωσε η πανδημία, λες και δεν βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο κλιμάκωσης της!

Δημιουργούνται έτσι τεράστια ζητήματα καθαριότητας σε 140 περίπου σχολεία αφού κατά μέσον όρο κάθε εργαζόμενη καθάριζε αίθουσες και χώρους δύο σχολείων.

Οι απολύσεις των καθαριστριών είναι εγκληματική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών, την ώρα που η πανδημία δεν υποχωρεί και αφήνει χιλιάδες νεκρούς εντός και εκτός ΜΕΘ.

Η ευθύνη του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη είναι τεράστια για αυτήν εξέλιξη. Αντί να φροντίσει να υπάρχει προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, να υπάρχουν υποδομές για αξιοπρεπή εκπαίδευση, τρέχει να εξυπηρετήσει τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, σπαταλώντας χρήματα του Δήμου της Αθήνας για γήπεδα των ΠΑΕ, για ζαρντινιέρες και καταστροφικές αναπλάσεις.

Την ίδια ώρα εντείνει την πίεση για να βγάλει όλη την δουλειά το υπόλοιπο προσωπικό με τις γνωστές απαιτήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της πανδημίας.

Από τις 10 Μάη , με το άνοιγμα όλων των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία, η καθαριότητα είναι όρος για να μην θρηνήσουμε θύματα στα σχολεία, δεν είναι πολυτέλεια.

Απαιτούμε τώρα την άμεση επαναπρόσληψη των 69 απολυμένων κιθαριστριών.

Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων.

Kαλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΕΕΔΑ, το ΕΚΑ, το Σωματείο καθαριστριών δημόσιων σχολείων Αττικής, τα σωματεία και τους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απαιτήσουν να μπέι τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων, να γυρίσουν πίσω στην εργασία οι 69 απολυμένες/οι καθαρίστριες/στές.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

 https://www.facebook.com/antarsiageitoniesathinas

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 23:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.