Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 23:57

19/4: Μαχητική και μαζική διαδήλωση αναπληρωτών, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

Διαδήλωση μαχητική και μαζική με συμμετοχή Συλλόγων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, του Συντονιστικού αναπληρωτών, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και του ΠΑΜΕ για μόνιμους μαζικούς διορισμούς ενάντια στην διάταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταργεί προϋπηρεσία και απολύει αναπληρωτές. Tο Συντονιστικό Αναπληρωτών έφτασε μέχρι την είσοδο της Bουλής.

 

ANAPLHROTES.19.1ANAPLHROTES.19.2ANAPLHROTES.19.3ANAPLHROTES.19.4ANAPLHROTES.19.5

M.M. Φωτογράφος

Δεκάδες δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στα προπύλαια και στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, για να διαμαρτυρηθούν για τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών, τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης.

Αναλυτικότερα, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά, γιατί θεωρούν ότι θα οδηγήσει στην ανεργία πολλούς επί χρόνια αναπληρωτές. "Η κυβέρνηση καταργεί την προϋπηρεσία μας και τελικά εντείνει αντί να λύνει τα αδιέξοδα και τις αδικίες του παρελθόντος”, ήταν ο κοινός παρονομαστής των σχολίων των παρευρισκόμενων.

Ακόμη, οι δάσκαλοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο για τα νηπιαγωγεία, καθώς θεωρούν ότι υπαγορεύεται από μια υποχρέωση εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης και ότι ο νέος, αυξημένος ελάχιστος αριθμός μαθητών, θα οδηγήσει σε συγχώνευση και κλείσιμο νηπιαγωγείων.

Τέλος, ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στη λειτουργία των τμημάτων ένταξης στην ειδική αγωγή.

Οι δάσκαλοι έδωσαν νέο "ραντεβού" την Πέμπτη, 21 Απριλίου, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ.

capital.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 18:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.