Πέμπτη, 05 Μαϊος 2016 13:50

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ του Ομίλου Καρυπίδη.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους η επιχείρηση, παρότι τη Μεγάλη Εβδομάδα τους κατέβαλλε, το επίδομα αδείας του 2015 και το μισθό του Δεκεμβρίου του 2015, ωστόσο συνεχίζει να τους οφείλει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και το δώρο του Πάσχα.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ του ομίλου Καρυπίδη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το σούπερ μάρκετ της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, ανάκληση από την πλευρά της εταιρείας της απόφασης αυτής, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις χρησιμοποιώντας και άλλες μορφές.

Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το δώρο Πάσχα. Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα πλήρωσε το επίδομα άδειας του 2015 και το μισθό Δεκεμβρίου του 2015, τώρα μας οφείλει Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και το δώρο του Πάσχα. Τα καταστήματα παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.

Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.

Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της , να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τώρα θέση ή με τους εργαζόμενους ή με τον εργοδότη. Σήμερα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του εργοδότη για συνάντηση στο υπουργείο και του το έκλεισε κατευθείαν για την Παρασκευή 6/4 στις 2. Θα είμαστε εκεί όλοι.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απεργία την Πέμπτη 5 Μάη, συγκέντρωση στις 10.00π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Από Παρασκευή 6 Μάη προχωράμε σε επίσχεση εργασίας.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ΝΙΚΗ».

Alterthess, 4/5/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 18:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.