Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 10:28

Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ! Υπογραφές στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ

Γιατί είναι σημαντικό;

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται πλέον ευθέως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μετά από αυτεπάγγελτη(!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κληθεί για κατάθεση όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ.

Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα κλιμάκωσης των πολύχρονων και πολύμορφων προσπαθειών για καταστολή και ακύρωση του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ.

Η “αμερόληπτη” δικαιοσύνη δεν ενοχλήθηκε που πετάχτηκαν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι στο δρόμο, που τα αφεντικά χρωστάνε εκατομμύρια στο ΙΚΑ και το Δημόσιο, που τις καταδίκες για φυλακή τις εκτίουν από τα πολυτελέστατα σπίτια τους. Δεν ενοχλήθηκε που η πτωχευτική διαδικασία και οι πλειστηριασμοί δεν αφήνουν περιθώριο για ικανοποίηση των αναγνωρισμένων απαιτήσεων των εργαζομένων για μισθούς και αποζημιώσεις. Ενοχλήθηκε μόνο από ένα πράγμα: την αμφισβήτηση του “ιερού δικαιώματος” της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και την έμπρακτη απόδειξη ότι μπορούμε χωρίς αφεντικά.

Ο λόγος ανήκει και πάλι, όπως από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα, σε όλους/ες μας. Σε όλες και όλους που όλα αυτά τα χρόνια οικοδομούμε μαζί με τους εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ σχέσεις και δομές μιας άλλης οικονομίας, συνεργατικής, αυτοδιευθυνόμενης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και προσανατολισμένης στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι στο κέρδος των ιδιωτών. Σε όλους και όλες που όλα αυτά τα χρόνια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουμε υφάνει ένα πυκνό και θερμό δίκτυο αλληλεγγύης ικανό να εξασφαλίζει την επιβίωση πέρα από την αγορά και το κράτος. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και τη
νέα πρόκληση, όπως μαζί ματαιώσαμε τους πλειστηριασμούς, μαζί υπερασπιστήκαμε και προστατεύσαμε την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, μαζί εξασφαλίσαμε τη διάθεση των προϊόντων της ΒΙΟΜΕ.

Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο προς κάθε εξουσία, με όλα τα αγωνιστικά και αλληλέγγυα μέσα που διαθέτουμε, ότι η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά.

Απαιτούμε την παύση κάθε δικαστικής διαδικασίας εναντίον των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα. Να αφεθεί να αναπνεύσει ελεύθερο το εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ.

avaaz

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 15:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.