Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 13:28

Κι άλλο εργατικό «ατύχημα»: νεκρός 35χρονος εργαζόμενος στο Ορυχείο Καρδιάς

Ένας ακόμα εργάτης νεκρός, θύμα της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και της μη τήρησης στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας.Ο 35χρονος από την Πτολεμαΐδα, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, που εργαζόταν σε εργολάβο ως χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος κλαρκ στο ορυχείο Καρδιάς του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, σκοτώθηκε όταν ανατράπηκε το μηχάνημα και τον καταπλάκωσε. Το «ατύχημα» έγινε το πρωί του Σαββάτου (19/8) λίγο πριν τις 9, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος θα διεξάγει ο τομέας πρόληψης ατυχημάτων της ΔΕΗ ΑΕ ενώ στην περιοχή θα πάει και ο επιθεωρητής Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Για άλλη μια φορά όμως, οι έρευνες αυτές θα γίνουν εκ των υστέρων και επί της ουσίας θα αφορούν στις συνθήκες θανάτου του συγκεκριμένου εργαζόμενου και όχι στις συνθήκες που επικρατούν σε όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους και έχουν οδηγήσει σε 7 θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» μόνο τις τελευταίες 25 μέρες του καλοκαιριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:32

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.