Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 14:48

Κι άλλο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με θύμα εργαζόμενη στους ΟΤΑ

30χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα στην περιοχή Συκιά Κατακόλου Ηλείας, τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου όμως πέθανε λίγο αργότερα. Η εργαζόμενη που βρισκόταν στο «σκαλάκι» (το πίσω μέρος) του απορριμματοφόρου, έπεσε και παρασύρθηκε από το όχημα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού του απορριμματοφόρου.

Η 30χρονη εργαζόμενη ήταν μητέρα δύο μικρών κοριτσιών και εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Πύργου με σύμβαση.

Πρόκειται για το τέταρτο θανατηφόρο «ατύχημα» με θύμα εργαζόμενους/ες στους ΟΤΑ αυτό το καλοκαίρι. Ύστερα από τον θάνατο της Ντανιέλας Πρελορέντζου εν ώρα εργασίας στο δήμο Ζωγράφου στις 30/6, ένας άλλος συμβασιούχος στους ΟΤΑ Άγγελος Παντέλογλου, τραυματίστηκε θανάσιμα στις 8/6 στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και πέθανε λίγες μέρες αργότερα. Και μόλις το περασμένο Σάββατο ένας άλλος συμβασιούχος στο δήμο Μαραθώνα σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Και ο θάνατος της 30χρονης εργαζόμενης, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Όπως έχει καταγγελθεί πολλές φορές, στον χώρο των ΟΤΑ οι αριθμοί των θανατηφόρων «ατυχημάτων» είναι μεγάλοι: από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, συνολικά 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας, 18 εργαζόμενοι και 2 εργαζόμενες. Οι 4 από αυτούς μέσα στο 2014, άλλοι 6 το 2015 και οι υπόλοιποι 10 το 2016. Άλλοι/άλλες 7 τραυματιστήκαν σοβαρά. Τα 9 από αυτά τα «ατυχήματα» αφορούν σε συμβασιούχους. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αιτίες των «ατυχημάτων» είναι η εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, η υπερωριακή εργασία, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας και η κακή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.