Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 10:29

24ωρη απεργία από τους εργαζόμενοι της UNILEVER-ΕΛΑΪΣ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 31 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι σε «ΕΛΑΪΣ» και «ΛΕΒΕΡ», ύστερα από απόφαση του ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών και της Γενικής Συνέλευσης στα εργοστάσια «ΕΛΑΪΣ» και «ΛΕΒΕΡ». Καταγγέλλουν την εργοδοσία της «Unilever» πως έχει αποφασίσει να πουλήσει το εργοστάσιο της Πειραιώς («Ελαΐς») και ένα μέρος της παραγωγής από το Ρέντη (μεταφέροντάς το στην Πειραιώς).

«Και ενώ τα επιχειρηματικά σχέδια προχωρούν και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι θολό το κομμάτι που αφορά τους εργαζόμενους», σημειώνουν και ζητούν από την εταιρεία να ξεκαθαρίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο νέο ιδιοκτήτη και η όποια μετακίνηση των εργαζομένων να γίνει σε εθελοντική βάση. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν καμία αλλαγή στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα (μισθών, παροχές, εργασιακές σχέσεις).

Ergasianet

Φωτογραφία: 902

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 16:05

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.