Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 10:08

Νέο εργατικό «ατύχημα»-τραυματισμός οικοδόμου στην Πτολεμαΐδα

Νέο εργατικό «ατύχημα» οικοδόμου στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

Ακόμη ένα νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Τετάρτη στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, που προστίθεται στα περισσότερα από 30 που έχουν γίνει στο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα 38χρονος οικοδόμος έπεσε από μεγάλο ύψος, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» με τραύματα στο κεφάλι και στους θωρακικούς σπόνδυλους, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το νέο «ατύχημα» έρχεται να επιβεβαιώσει «πως οι μόνοι υπεύθυνοι για τα εργατικά “ατυχήματα” είναι η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκατασκευαστές που λογαριάζουν μόνο τα κέρδη τους και όχι τις ζωές των εργατών», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης. «Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας, και ειδικά στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιβεβαιώνεται καθημερινά με δεκάδες εργατικά ατυχήματα που αφήνουν πίσω τους σακατεμένους εργάτες… η κατάσταση επιβλήθηκε και με τις απολύσεις και τις διώξεις συναδέλφων οικοδόμων που οργάνωσαν την αντίσταση τους ενάντια στις άθλιες αυτές συνθήκες μέσα από την ίδρυση εργοταξιακού σωματείου», συμπληρώνει.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει τους υπεύθυνους και ρωτά αν η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πάρουν κάποιο μέτρο για το όργιο εντατικοποίησης που συμβαίνει στους χώρους εργασίας. Επίσης, καταγγέλλουν την ανυπαρξία των αρμόδιων μηχανισμών ελέγχου στα εργοτάξια. «Ακόμα κι όταν προβούν σε ελέγχους, αυτοί γίνονται με εντελώς τυπικό χαρακτήρα, γίνονται για “τα μάτια του κόσμου”», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

ergasianet, 3 Νοεμβρίου 2017

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:55

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.