Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 23:37

Τετάρτη 28 Μάρτη, 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου: “Υποδεχόμαστε” στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό της κοινωνικής καταστροφής

 

Αστυνομοκρατία και απαγόρευση εισόδου σε προέδρους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ, στο Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Σμήλιο και στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία Θανάση Αγαπητό, αυτή ήταν σήμερα η εικόνα στο περιβόητο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Απαγόρευση εισόδου ακόμα και σε όσους ήταν επίσημα προσκεκλημένοι, γιατί έπρεπε να «προστατευτεί» ο Υπ. Παιδείας Γαβρόγλου, που θα μιλούσε στην αίθουσα!

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο χώρο του συνεδρίου σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς, που είχαν συγκεντρωθεί με κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων, ΕΛΜΕ και Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Αντιγράφουμε την ανάρτηση του Γ. Λαθήρα,Προέδρου της Γ ΕΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο fb

Απίστευτες σκηνές αστυνομοκρατίας εκτυλίχθηκαν πριν λίγο στο ¨αναπτυξιακό συνέδριο" της Θεσσαλονίκης. την ώρα που θα μιλούσε ο Γαβρόγλου με τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης.
Καθώς προσερχόμασταν στο συνέδριο ως προσκαλεσμένοι φορείς των εκπαιδευτικών 3 ( μόνο) μέλη του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ 
μας κύκλωσαν πλήθος ασφαλιτών , αστυνομικών και μας ζήτησαν τα στοιχεία μας, ενώ διμοιρίες ολόκληρες των ΜΑΤ δημιούργησαν γύρω μας ασφυκτικό κλοιό!!!
-Εσύ δεν πρόκειται να περάσεις! μου είπε ασφαλίτης
Κλούβες των ΜΑΤ μετακινήθηκαν κάθετα στο οδόστρωμα να εμποδίσουν στους λιγοστούς συνδικαλιστές και μια ομάδα φοιτητών που είχαν φθάσει εκεί. Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες μας, λίγο έλειψε να μας συλλάβουν!
Στην επίκληση της πρόσκλησης που είχαμε, ασφαλίτης που είχε στο κινητό του τις φωτογραφίες μας (είμαστε καταζητούμενοι λοιπόν) μας είπε ότι θα ρθούν ....ειδικές δυνάμεις να μας παραλάβουν με συνοδεία! 
Εννοείται ότι ούτε κάτι τέτοιο έγινε αφού ούτε στον Θανάση Αγαπητό (τον έδιωξαν σηκωτό) ούτε στον Χρήστο Ζαγανίδη επετράπη η είσοδος παρ΄ όλο που είχαν φθάσει στην είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου Grand hotel όπου διεξάγονταν το συνέδριο μόνο με παρατρεχάμενους, χειροκροτητές, οσφυοκάμπτες και μίσθαρνα όργανα. 
Κορυφαία και γνωστά στελέχη του Συριζα (και "συνδικαλιστές" του εκπαιδευτικοί παρακαλώ), κινούνταν ανάμεσα στους ασφαλίτες και τους Ματατζήδες υποδεικνύοντας ποιοι δεν επιτρέπεται να περάσουν. Δεν επέτρεψαν να προσεγγίσουν καν στο Συνέδριο (τα στρίμωξαν οι αστυνομικές δυνάμεις) οι μικροί μαθητές/τριες από το καλλιτεχνικό σχολείο που ήθελαν κι αυτά να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους γιατί δεν έχουν σχολείο και ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην "ανάπτυξη".
Έγκλημα μας ήταν που θα ζητούσαμε από τον υπουργό διορισμούς στην εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές (η συναδέλφισσα μου στο σχολείο, ἐγκυος τον 8ο μήνα πια, κινδυνεύει να ξεγεννήσει στο σχολείο!
Θεσσαλονίκη 27 Μάρτη 2018, 44 χρόνια μετά την πτώση; της χούντας που θα έλεγε κι ο Μηταφίδης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ

 

 

Στις 28 Μαρτίου, ενόψει της ομιλίας του Α. Τσίπρα, προετοιμάζονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις προς το χώρο του συνεδρίου. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και πολιτικές οργανώσεις καλούν στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

 

Σωματεία – Συλλογικότητες – Οργανώσεις

Τετάρτη 28 Μάρτη, 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου: “Υποδεχόμαστε” στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό της κοινωνικής καταστροφής

Στη δική τους “ανάπτυξη” οι εργαζόμενοι, το περιβάλλον,

τα δημόσια αγαθά είναι “κόστος”…

Υποδεχόμαστε” στη Θεσσαλονίκη

τον πρωθυπουργό της κοινωνικής καταστροφής

Στις 26-28 Μάρτη, με αφορμή το «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση», έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός της κοινωνικής εξαπάτησης Αλ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από πολυπληθές κυβερνητικό επιτελείο.

Μαζί με βουλευτές, περιφερειάρχη και δημάρχους και με τη συμμετοχή μεγαλoεργολάβων, μεγαλοξενοδόχων, μεγαλεμπόρων και άλλων εκπρόσωπων του μεγάλου κεφαλαίου θα συζητήσουν πως θα αυξήσουν οι τελευταίοι τα κέρδη τους, κλέβοντας άλλη μια φορά τον ιδρώτα και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλά για το «τέλος των μνημονίων» και την «ανάπτυξη που έρχεται», εμείς ξέρουμε πολύ καλά πια τα σχέδιά τους για ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, την επέκταση της ελαστικής υποαμειβόμενης (ή και απλήρωτης) εργασίας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη νέα περικοπή των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στη δική τους “ανάπτυξη” για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία άλλο τίποτα δεν υπάρχει παρά ανεργία, φτώχεια κι εξαθλίωση, μισθοί και συντάξεις πείνας, δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ή μετανάστευση για τη νεολαία…

Στη δική τους “ανάπτυξη” η καταστροφή του περιβάλλοντος με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική ή τις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο, χαρακτηρίζεται «επένδυση» και τα δάση μας, η γη και το νερό είναι “παράπλευρες απώλειες”…

Στη δική τους “ανάπτυξη” το νερό της πόλης, η ενέργεια, το λιμάνι, οι δρόμοι, το αεροδρόμιο, ΕΛ.Β.Ο. αλλά και το σπίτι και η μικρή περιουσία της λαϊκής οικογένειας άλλο τίποτα δεν είναι παρά νέες πηγές πλούτου για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο…

Στη δική τους “ανάπτυξη” το δικαίωμα στη δουλειά και το μισθό, την ασφάλιση και τη σύνταξη, τη μόρφωση και την περίθαλψη, το δικαίωμα των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ. (κι όλων των κλειστών εργοστασίων) να ξαναπάρουν τη δουλειά τους ή βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως η κυριακάτικη αργία, καμιά αξία δεν έχουν μπροστά στις εντολές της Ε.Ε. και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την “ανάγκη” πληρωμής του δημόσιου χρέους, την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων..

Στη δική τους “ανάπτυξη” έχουν θέση αντίθετα οι πολεμικοί ανταγωνισμοί, η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και η με κάθε τρόπο εξυπηρέτηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών, ο εθνικισμός και οι πολεμικοί εξοπλισμοί…

Δεν χωράμε στα σχέδια τους. Δεν χωράνε στα όνειρά μας!

Ο αγώνας για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας είναι το νήμα που μπορεί να ενώσει τη φωνή μας και τις δράσεις εργατικών σωματείων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα σε μια

μεγάλη λαϊκή διαδήλωση "υποδοχής" του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής

Τετάρτη 28 Μάρτη, 6μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Σωματεία – Συλλογικότητες – Οργανώσεις

 

syntonsyllogthes.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 14:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.