Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 13:14

Εργατικό «ατύχημα» με θύμα 38χρονο στην Πάτρα

Εργατικό «ατύχημα» με θύμα 38χρονο στην Πάτρα

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, ο 38 Κώστας Κόλλιας, εργάτης σε εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών στη ΒΙ.ΠΕ, έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια της εργασίας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο Κώστας Κόλλιας ήταν πατέρας δύο παιδιών. 

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο «ατύχημα» και στον θάνατο του 38χρονου εργάτη. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του 40χρονου που ήταν υπεύθυνος βάρδιας, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την βαθιά του λύπη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Κώστα Κόλλια από την Μητόπολη Αχαϊας, ύστερα από εργατικό ατύχημα στην βιομηχανική ζώνη Πάτρας. Άλλος ένας άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών χάθηκε σήμερα εν ώρα εργασίας.

Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του συνάδελφου εργαζόμενου.»

Όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί, τέτοια εργατικά «ατυχήματα», είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα αφενός της μη τήρησης ή της έλλειψης κανόνων και μέτρων ασφαλείας, της εντατικοποίησης και της αύξησης του χρόνου εργασίας και αφετέρου της απουσίας ή αδράνειας των μηχανισμών ελέγχου, αλλά και της ανυπαρξίας συνδικαλιστικής προστασίας των εργαζόμενων για να μπορούν να αντιστέκονται στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Εργατικό «ατύχημα» και στη Λάρισα

Σήμερα στις 11 και μισή περίπου το πρωί, ένας άλλος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, στο νοσοκομείο της Λάρισας. Πρόκειται για 32χρονο εργάτη σε εργοστάσιο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα κοπής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 14:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.