Δευτέρα, 28 Μαϊος 2018 14:20

Ανακοινώσεις Σωματείων: Όλοι-όλες στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 30 Μάη-καταγγελία της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Γράφτηκε από

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ, 10.30, π.μ.

ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ)

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 30 Μάη, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλεί σε μια 24ωρη απεργία που θέλουν να την εκφυλίσουν και μαζί και την έννοια της απεργίας και ταυτόχρονα, διοργανώνει από κοινού με την «Κοινωνική Συμμαχία» ταξικής συνδιαλλαγής, μια φιέστα στην πλατεία Κλαυθμώνος, το πλαίσιο της οποίας καλεί στη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας», χωρίς να αναφέρει ούτε λέξη ενάντια στα μνημόνια, την 4η Αξιολόγηση και την κυβέρνηση.

Τα αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα δεν δέχονται, ούτε αυτό το πλαίσιο, ούτε να συμμετέχουν στην εργοδοτική, μνημονιακή και κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. και στη φιέστα τους.

Η απάντηση δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η πάλη και οι συγκεντρώσεις γύρω από «μονοκομματικές» επιλογές. Ούτε όμως ο κατακερματισμός και η διάχυση των ταξικών, αγωνιστικών και ενωτικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων.

Καλούμε σε απεργία με αγωνιστικά πλαίσια διεκδικήσεων, κατανοώντας ότι, παρά τις δυσκολίες των σημερινών συσχετισμών, πρέπει να παρέμβουμε ώστε να μη μείνουν οι εργαζόμενοι άπραγοι και υποταγμένοι.

Καλούμε σε ανεξάρτητη, ενωτική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, στις 10.30 π.μ., στις 30 Μάη, στην Αθήνα, σε διαχωρισμό από την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία», με κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων:

 • Μόνιμη και σταθερή Εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. 751 κατώτατος μισθός. Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.

 • Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.

 • 6ωρο-5μερο για όλους χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.

 • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 • Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην καταστροφή της φύσης.

 • Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

 • Ειρήνη στους λαούς. Μείωση των δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ.

 • Απαιτούμε την απόσυρση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ από την εργοδοτική, μνημονιακή, κυβερνητική «Κοινωνική Συμμαχία».

- Καλούμε όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που δεν συμφωνούν με το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εργοδοτών – γραφειοκρατίας – κυβέρνησης σε σύγκλιση με κοινή μαχητική και δυναμική πορεία, ανεξάρτητα από το που καλεί ο καθένας σε συγκέντρωση.

- Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση σωματείων στις 29/5 στα γραφεία του ΣΕΒ.

- Συνεχίζουμε και μετά τις 30 Μάη, ενάντια στην 4η Αξιολόγηση για την κατάργηση όλων των μνημονίων.

- Συμβάλλουμε σε μια νέα προοπτική αναγέννησης του μαχητικού συνδικαλισμού.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα

Ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τη μνημονιακή, εργοδοτική «Κοινωνικά Συμμαχία» των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

 • ΠΟΠΟΚΠ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ)

 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 • ΕΜΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΠΕΝΕΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

30/5/2018 24ωρη Πανελλαδική απεργία Ναυτεργατών

Παλεύουμε και διεκδικούμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης

σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο,

τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους.

 

«Κοινωνική Συμμαχία» αντεργατικό κατασκεύασμα για την ενσωμάτωση

και υποταγή των εργαζομένων στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας

και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των κλάδων,

Στις 30 Μάη 2018 ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και μια σειρά εργοδοτικές οργανώσεις με τις ευλογίες του ΣΕΒ και με στόχους και αιτήματα που δεν θίγουν στο ελάχιστο τις ασκούμενες αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές, το συνδικαλιστικό γραφειοκρατικό κατεστημένο στις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας μας, κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση συμπόρευσης με τις πολιτικές του ευρωενωσιακού μονόδρομου, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ισχυρής Ελλάδας, της ανασυγκρότησης της καπιταλιστικής οικονομίας για μια ανάπτυξη στα πρότυπα του εκμεταλλευτικού συστήματος για την εδραίωση και ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό – πολιτικό αντιδραστικό μέτωπο με αντίστοιχο προσανατολισμό και στόχευση που φέρνει στο προσκήνιο όχι τα προβλήματα και τα αιτήματα του εργατικού κινήματος αλλά αυτά του κεφαλαίου και στην πράξη αμφισβητεί και ακυρώνει τον ρόλο των συνδικάτων και της ανειρήνευτης ταξικής πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων, πρόκειται για ένα άθλιο κατασκεύασμα με το οποίο επιχειρείται με όρους ταξικής συνεργασίας η κοινή συμπαράταξη των δυνάμεων της εργασίας με αυτές του κεφαλαίου.

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και μαζί δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας που από κοινού έχουν πρωταγωνιστήσει όλη την προηγούμενη περίοδο στον παροπλισμό των εργαζομένων, στην καλλιέργεια κλίματος συμβιβασμού, ηττοπάθειας και απογοήτευσης και έχουν με την πολιτική τους οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην απαξίωση, επιχειρούν τώρα να παράγουν μαζί με επιχειρηματικές ομάδες και να καλλιεργήσουν ανοιχτά και ξεδιάντροπα ένα κοινό όραμα με το κεφάλαιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο απεργοσπαστικός ρόλος αυτών των δυνάμεων αποκαλύφθηκε πλήρως στην απεργία της 12 Γενάρη για το απεργοκτόνο άρθρο για τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ψήφισή του από την Βουλή. Είναι αυτές οι δυνάμεις που συστηματικά υπονομεύουν κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση, που έβαλαν συστηματικά πλάτη, ιδιαίτερα την τελευταία 8ετία, για να περάσει η μνημονιακή επίθεση των συστημικών κυβερνήσεων μαζί με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.

Είναι αυτές οι εξωνημένες ηγεσίες που κατέθεσαν το συμπέρασμα και το διατύπωσαν στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ ότι οι απεργίες δεν αποδίδουν, έχουν φάει τα ψωμιά τους και πάντως πρέπει να αναζητηθούν και να επιδιωχθούν άλλες προσφορότερες μορφές δράσης……

Οι προσφορότερες δράσεις είναι η συμμαχία με κοινωνικές δυνάμεις και στρώματα αφεντικών αλλά και αστέρες που έχουν δώσει δείγματα γραφής και έχουν διαπρέψει στην κατεύθυνση υπεράσπισης του ευρωμονόδρομου, της μνημονιακής επέλασης και της καταβαράθρωσης των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων……

Στην ουσία το πλαίσιο των αιτημάτων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» αποτελεί αναπαραγωγή των γνωστών θέσεων του ΣΕΒ που υιοθετούνται και προβάλλονται από οργανώσεις και ηγεσίες των μεσαίων στρωμάτων….

Γίνεται φανερό ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου σε ανοιχτή συμμαχία με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό διαμορφώνουν τους όρους, τις συνθήκες και ανοίγουν τον δρόμο να περάσει στην εργατική τάξη η πιο αντιδραστική θεωρία, αυτή της ταξικής συνεργασίας και συμπόρευσης πως δήθεν μπορούν να έχουν κοινές επιδιώξεις, στόχους και οράματα!!!

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη στην οποία το ταξικό κίνημα πρέπει και οφείλει να καταγγείλει, να την αποκαλύψει στους εργαζόμενους, να χαλάσει τα σχέδια αυτής της αντιδραστικής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις της ταξικής - αγωνιστικής αριστεράς στα συνδικάτα με την εμμονή τους στην κατεύθυνση του κατακερματισμού, της πολυδιάσπασης αλλά και της άρνησης να συγκροτήσουν ένα κοινό αγωνιστικό κέντρο και μέτωπο απέναντι στην «Κοινωνική Συμμαχία», δείχνουν για άλλη μια φορά την αδυναμία τους να ανταποκριθούν και να υπερασπίσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες αυτό το αντιδραστικό μέτωπο να συνεχίσει να επεκτείνει την παρουσία του σε πανελλαδικό επίπεδο και να εδραιώσει τον ρόλο του, σηματοδοτεί σοβαρούς κινδύνους για όλο το μάχιμο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι συνθήκες σε αυτή την φάση δεν επέτρεψαν ένα άλλο εναλλακτικό αγωνιστικό σχεδιασμό από το σύνολο των αγωνιστικών δυνάμεων που πορεύονται στον δρόμο της ταξικής πάλης, θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία θέτοντας το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο στόχων και αιτημάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Παλεύουμε:

 • - Για την υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτουν τις απώλειες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

 • - Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νομοθετημάτων όλης της μνημονιακής περιόδου.

 • - Αντιμετώπιση της ανεργίας και ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων.

 • - Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας.

 • - Πλήρη και ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, STOPστην φοροεπιδρομή των εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων, στις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών.

 • - Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών.

 • - Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

 • - Ουσιαστική αύξηση των πόρων στην υγεία, παιδεία, πρόνοια και νέες προσλήψεις προσωπικού που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

 • - Διαγραφή του χρέους.

 • - Νομοθετική ρύθμιση και κατοχύρωση όλων των Κυριακών του έτους ως αργίες.

Στον χώρο της Ναυτιλίας και της Ναυτεργασίας παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • - Κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου για την ποντοπόρο ναυτιλία (φοροασυλία εφοπλιστών – εγκριτικές πράξεις – μαύρη ανασφάλιστη εργασία).

 • - Κατάργηση του καμποτάζ, του νόμου 4150/2013 και των νομοθετικών ρυθμίσεων για το απεργοσπαστικό πλοίο και τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

 • - Υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς.

 • - Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα.

 • - Επαναφορά της αυτοτέλειας του ΚΕΑΝ – των Ταμείων Πρόνοιας και του Οίκου Ναύτη. Διατήρηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας.

 • - Εκδημοκρατισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με βάση τον νόμο 1204/82, του επαγγέλματος και της ναυτικής νομοθεσίας.

 • - Αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ και της κείμενης νομοθεσίας στα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών.

 • - Απορρόφηση όλων των ανέργων και ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, αλλαγή των προϋποθέσεων για την έννοια των ανέργων, τις προϋποθέσεις και το ύψος της επιδότησής τους.

Από τα παραπάνω αιτήματα καθίσταται σαφές ότι η ΠΕΝΕΝ διαχωρίζει πλήρως το διεκδικητικό της πλαίσιο από αυτό της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, με βάση το οποίο επιδιώκει την διαπραγμάτευση τόσο για τις ΣΣΕ όσο και για τα υπόλοιπα θεσμικά αιτήματα.

Καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην απεργία να κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα και τους στόχους της ΠΕΝΕΝ και από κοινού να παλέψουμε και να αναπτύξουμε πολύμορφους αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις για την ικανοποίησή τους.

Απεργία 30 Μάη 2018: ώρα έναρξης 00.01- ώρα λήξης 24.00

Πειραιάς 28/5/2018

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

Στις 30 Μάη AΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας - Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία». Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

Στις 30 Μάη AΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας Για το 12χρονο, ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας «Πανεθνική ημέρα δράσης» κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την 30η Μαΐου, μαζί με τις εργοδοτικές ενώσεις, την ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ (έμποροι), Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κήρυξαν και 24ωρη απεργία. «Κοινωνική Συμμαχία» του «Όλοι μαζί παλεύουμε για την παλινόρθωση της ελληνικής οικονομίας», διαταξικές κι αντικοινωνικές συμμαχίες, «για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα συντεταγμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου». Για το σχολείο της αγοράς, «για πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα». Πρόκειται για υπεράσπιση των άμεσων και έμμεσων ταξικών συμφερόντων της εργοδοσίας, του κεφαλαίου γενικότερα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, των «μνημονίων» και της Κυβέρνησης. Πλήρης εγκατάλειψη των αιτημάτων για το ασφαλιστικό και την ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις, κοινός βηματισμός στις περικοπές μισθών και στη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, στις καταργήσεις των Σ.Σ.Ε, στις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία και διαδήλωση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά και να ανατρέψουμε το «μνημονιακό κεκτημένο». Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης. Η μόνη πραγματική έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία είναι αυτή της μαζικής, ενωτικής, ανυποχώρητης, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων, κόντρα σε όσους υπονομεύουν την πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την συμμετοχή της στην «Κοινωνική Συμμαχία». Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση. Λίγο πριν την 4η αξιολόγηση προτάσσουμε την: · Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. · Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. · Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα. · Μαζικούς διορισμούς μονίμων στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων με τους μόνιμους. · Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές και την αξιολόγηση. · Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. · Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. · Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.· Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Κατάργηση του ιδιώνυμου για τους πλειστηριασμούς.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

· Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

· Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

Tην Τετάρτη 30/5/18 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και σε όλες τις ταξικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Tο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

 

 

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη!

Αγώνας διάρκειας!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - ολιγαρχίας!

Συνάδελφοι,

Η κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την επιτήρηση είναι στην πραγματικότητα ένα προπέτασμα καπνού! Τα κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε μια νέα κούρσα ασύστολης δημαγωγίας, σποράς νέων αυταπατών με προφανή στόχο να ρίξουν σκόνη, να σηκώσουν κουρνιαχτό για το νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων που προετοιμάζουν. Όλες οι πλευρές (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ) έχουν άλλωστε προ πολλού δώσει τα χέρια και έχουν υπογράψει από κοινού την επιβολή νέων φοροληστρικών και αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το λεγόμενο κλείσιμο της περίφημης 4ης αξιολόγησης. Πίσω από τα ασύστολα ψεύδη και τη δημαγωγία για το «οριστικό τέλος των μνημονίων» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται μόνο τους όρους της διαιώνισης του καθεστώτος της επιτροπείας από ΕΕ – ΔΝΤ.

Συνάδελφοι,

Η 30 Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας! Οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιχειρούν για μια ακόμα φορά να υποτάξουν και να ξεπουλήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και το δίκιο των αιτημάτων μας, στο βωμό της κυβερνητικής πολιτικής και των απαιτήσεων της μεγάλης εργοδοσίας. Γι αυτό θέλουν να μετατρέψουν την Γενική Απεργία σε «ημέρα πανεθνικής δράσης», με αιτήματα περί της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» και της «παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» που αναπαράγει κάθε τόσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διστάζουν μάλιστα να μετατρέψουν το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε ουραγό της κυβερνητικής πολιτικής προσυπογράφοντας – από κοινού με τους
περίφημους «παραγωγικούς φορείς» - αιτήματα όπως η «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας».

Συνάδελφοι,

Δεν χωράει καμία αμφιβολία και δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ταλάντευση. Στις 30 του Μάη κατεβαίνουμε αγωνιστικά και μαζικά στους δρόμους. Στις 30 του Μάη απεργούμε διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας, υπερασπίζοντας τα ζωτικά μας συμφέροντα. Στις 30 του Μάη απεργούμε γιατί:

 • Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

 • κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε ...βάθος χρόνου.

 • είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον εκπαιδευτικό τους την αρχή της χρονιάς.

 • το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης

 • η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη.

 • δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές, συγχωνεύσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών με τη «σύμφωνη» γνώμη μας

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Με μαζικό πανεργατικό αγώνα διεκδικούμε

 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

 • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις! Να ζούμε με αξιοπρέπεια!

 • Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά! Να μην περάσουν οι νέες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που υπαγορεύουν ΕΕ – ΟΟΣΑ!

 • Να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων!

 • Να μπει φρένο στη νέα φοροληστρική καταιγίδα!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην Γενική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη και στις διαδηλώσεις!

Συνδικάτα ισχυρά – ταξικά – αγωνιστικά!

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Χανίων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ

Το τέλος των μνημονίων δεν μπορεί να είναι άλλο από το ξήλωμά τους. Αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορούν να συμβιβαστούν οι θυσίες και οι αγώνες που έκαναν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι μόνη πραγματικότητα με την οποία μπορεί να συμβιβαστεί το εργατικό και το εκπαιδευτικό κίνημα.

Διεκδικούμε πίσω ότι μας άρπαξαν. Δεν συμβιβαζόμαστε με το δήθεν τέλος των μνημονίων που θα σημάνει παράλληλα ότι η λιτότητα θα συνεχίζεται μέχρι το 2060. Δεν υπάρχει οριστική διέξοδος από την κρίση όπως λέει η κυβέρνηση, όταν ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να παρουσιάζει θηριώδη πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2023. Οι ιδιωτικοποιήσεις των βασικών αγαθών του ρεύματος, του νερού, των συγκοινωνιών, το νέο χτύπημα των συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων, οι απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ, η υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών οι αντιαπεργιακοί νόμοι είναι δείγματα ότι οι πολιτικές που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια συνεχίζονται.

Τα ίδια και στην εκπαίδευση. Αντί να δούμε πολιτικές που επεκτείνουν τη δημόσια εκπαίδευση, το υπουργείο παιδείας προωθεί πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ. Η συνεχιζόμενη αδιοριστία και εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών, το τσάκισμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το 30ωρο, η άρνηση επαναφοράς του υπεύθυνου εκπαιδευτικού στο ολοήμερο, η επιλεκτική εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής αγωγής και μάλιστα χωρίς να προκύπτει «δαπάνη για το δημόσιο», οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, η αναγκαστική μετακίνηση παιδιών που «περισσεύουν» σε όμορο σχολείο όταν οι εγγραφές στην Ά Τάξη θα ξεπερνούν τις 25 (που θα οδηγήσει σε μείωση θέσεων εργασίας, υπεραριθμίες, μείωση οργανικότητας σχολείων και δημιουργία πολλών πληθωρικών τμημάτων), η επιστροφή της αξιολόγησης, η συγχώνευση των υποστηρικτικών δομών, αποδόμηση της ειδικής αγωγής διαμορφώνουν το εκπαιδευτικό τοπίο σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση.

Στις 30 Μάη απεργούμε ξανά μαζί με όλους τους εργαζόμενους Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι η συνέχεια όλων των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι η συνέχεια των απεργιών ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο της κυβέρνησης, των κινητοποιήσεων σε σχολεία, νοσοκομεία και δήμους, που απαιτούσαν μαζικές προσλήψεις, και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Είναι συνέχεια από την απεργία 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί. Η απεργία στις 30 Μάη μπορεί να λειτουργήσει ως κλιμάκωση και γενίκευση όλων αυτών των αγώνων.

Δεν απεμπολούμε τα εργατικά αιτήματα που διαμορφώθηκαν μέσα από τους πιο επίμονους και διαρκείς αγώνες μέσα στην τελευταία οκταετία. Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Η λύση στην κρίση βρίσκεται στην αποφασιστική σύγκρουση με τη βαρβαρότητα των πολιτικών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, στη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, τη γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου. Διεκδικούμε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο, ανοιχτό σε όλους που θα πολεμά τις διακρίσεις εξαιτίας της καταγωγής, του χρώματος, της θρησκευτικής επιλογής και του φύλου. Που θα προάγει την κριτική σκέψη, τη συλλογικότητα και τον άμεσο δημοκρατικό έλεγχο από του ίδιους τους λειτουργούς του.

Καλούμε όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30πμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζικοποιώντας τα μπλοκ του Συλλόγου μας και διατρανώνοντας τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 • Δημιουργία των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών`

 • Καμία απόλυση- κανπενας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών.

 • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

 • Κατάργηση του 3848

 • Καμιά αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολική μονάδας. Κατάργηση του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης.

 • Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό.

 • Καμιά συγχώνευση - κατάργηση τμήμα σχολείου και νηπιαγωγείου.

 • Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

 • Λέμε όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.

 • Στήριξη της ειδικής αγωγής

 • Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δεκατετράχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

 

 

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»

Στις 30 Μάη απεργούμε

Προτάσσουμε το πλαίσιο από τη σκοπιά των εργαζόμενων με τα αιτήματα μας

Σε πανεθνική ημέρα δράσης ανακήρυξαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την 30η Μαΐου, από κοινού με τις εργοδοτικές ενώσεις την ΓΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και την ΕΣΕΕ (έμποροι), μαζί με το Τεχνικό και το Οικονομικό Επιμελητήριο και τις επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. Από την πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η ημέρα δράσης παίρνει την μορφή της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας.

Με τίτλο «Κοινωνική Συμμαχία» και με πλαίσιο «Όλοι μαζί παλεύουμε για την παλινόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα συντεταγμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας. Για πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα» συγκροτείται ένα πολιτικό – κοινωνικό μπλοκ με αντιδραστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο που αποτελεί μια πρωτοφανή αντεργατική ενέργεια, γιατί το πλαίσιο που θέτουν είναι το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της Κυβέρνησης.

Η ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου και η ανάκτηση των περικοπών των συντάξεων εγκαταλείφθηκε, η επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ ξεχάστηκε, η μόνιμη και σταθερή εργασία αποτελεί παρελθόν. Δεν υπάρχουν «έστω μισά» και ανολοκλήρωτα βασικά αιτήματα όπως αυξήσεις, μόνιμες προσλήψεις, κατάργηση ελαστικών μορφών εργασίας, Σ.Σ.Ε, υπεράσπιση λαϊκής κατοικίας και δημόσιας περιουσίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αντίθετα η «Κοινωνική Συμμαχία» μας καλεί να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε για την «υγιή επιχειρηματικότητα», τη «δίκαιη ανάπτυξη», την «αξιοκρατία» το «εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης» όλα δηλαδή τα αγαπημένα ιδεολογήματα των βιομηχάνων. Σ΄αυτό το πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» εξαφανίζονται οι υπεύθυνοι για την κρίση, η ΕΕ, το κεφάλαιο, το χρέος, οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αναιρείται η βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης, με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων, αφού παραπέμπει σαφέστατα σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες που δεν σχετίζονται με τα παραπάνω και το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα αλλότρια και ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία και διαδήλωση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος που δηλώνουν πως θέλουν να εκπροσωπήσουν τα εργατικά συμφέροντα και να ανατρέψουν το «μνημονιακό κεκτημένο» ακυρώνοντας στην πράξη τη φιλοεργοδοτική φιέστα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και στέλνοντας την «συμμαχία» της στα σκουπίδια.

Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης.

Είναι αναγκαίο να βαδίσουμε το μόνο δρόμο που μπορεί να ανακόψει την συνέχιση της βάρβαρης αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής και να οδηγήσει στην ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, στην πραγματική έξοδο από το τούνελ των μνημονίων. Το δρόμο της μαζικής, ενωτικής, σθεναρής, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων από τα κάτω που θα έχουν στόχο και κλιμάκωση, κόντρα σε όσους υπονομεύουν την πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία»

Για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και λίγο πριν την 4η αξιολόγηση προτάσσουμε την:

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

 • Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.

 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση , την υγεία, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων με τους μόνιμους.

 • Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.

 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Κατάργηση του ιδιώνυμου για τους πλειστηριασμούς.

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

 • Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

Μ΄αυτό το πλαίσιο και τα αιτήματα καλούμε στις κινητοποιήσεις που ταυτόχρονα καταγγέλλουν την «Κοινωνική Συμμαχία»

  • Την Τρίτη 29/5 Μάη συμμετέχουμε στην συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής με την συμμετοχή εκπρόσωπων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ.

  • Tην Τετάρτη 30/5 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 Όλοι στη Γενική Απεργία στις 30 Μάη

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια

Μαζικός αγώνας διαρκείας

Ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το μνημονιακό της κατήφορο και τη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας. Συνεχίζοντας το έργο των μνημονιακών αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, ψήφισε το 4ο μνημόνιο – οδοστρωτήρα, ενώ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 συμφώνησε σε λιτότητα διαρκείας μέχρι το 2060! Τα παραπάνω σημαίνουν μειώσεις συντάξεων, μειώσεις των μισθών των πιο χαμηλόμισθων εργαζόμενων μέσα από τη πρωτοφανή μείωση του αφορολόγητου, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, περικοπές στα επιδόματα τέκνων/φτώχειας/θέρμανσης, νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο.

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ προωθούν αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις με τους μηδενικούς διορισμούς, με το ΠΔ79, με το ν/σχ για τις νέες δομές που αποδομούν την ειδική αγωγή και επαναφέρουν την αξιολόγηση, με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που προβάλλει την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης.

Η συγκρότηση από ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποτελεί μια πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική και αντεργατική εκτροπή, εξαιρετικά επικίνδυνη για το ίδιο το παρόν και το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά αφού αναιρεί τη βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης και με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων και όχι στη βάση της ταξικής τους συνείδησης, της ιδεολογίας τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Και μάλιστα, το πράττει προς όφελος των ταξικών συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης αλλά και των μεσαίων στρωμάτων, των μικρών και των μεγάλων αφεντικών δηλαδή. Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και από το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη θέση. Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να αυξήσουν το βαθμό της ταξικής τους αυτοσυνειδησίας.

Στο δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάρτη, συνεχίζουμε τον αγώνα για:

 • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

 • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς και τις συντάξεις – αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 7ετίας. Όχι στη σύνδεση μισθού – «προσόντων» – αξιολόγησης. Κανένας «κόφτης» στο μισθό μας. Όχι στη φοροληστεία.

 • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

 • Άμεση απόσυρση του ΠΔ 79/2017, των Υπουργικών αποφάσεων και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, την ειδική αγωγή.

 • Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές, το άρθρο 120 (καταργούμενες διατάξεις: κατάργηση του ΠΔ 152/2013) να ψηφιστεί με την προσθήκη της κατάργησης της ΑΔΙΠΔΕ, του ν.3848 και όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.

 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής, σχολείων και εκπαιδευτικών.

 • Άμεση και καθολική εφαρμογή της δίχρονης δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όλα τα προνήπια και νήπια, 4-6 ετών στο δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο. Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

 • Καμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.

 • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ – 15% του προϋπολογισμού

 • Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

 • Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους παλεύουμε ενάντια στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία – υγεία – ασφάλιση -ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

 

 

Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Όλοι στη Γενική Απεργία στις 30 Μάη

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια

Μαζικός αγώνας διαρκείας

Ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το μνημονιακό της κατήφορο και τη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια, παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας. Συνεχίζοντας το έργο των μνημονιακών αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, ψήφισε το 4ο μνημόνιο – οδοστρωτήρα, ενώ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 συμφώνησε σε λιτότητα διαρκείας μέχρι το 2060! Τα παραπάνω σημαίνουν μειώσεις συντάξεων, μειώσεις των μισθών των πιο χαμηλόμισθων εργαζόμενων μέσα από τη πρωτοφανή μείωση του αφορολόγητου, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, περικοπές στα επιδόματα τέκνων/φτώχειας/θέρμανσης, νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο.

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ προωθούν αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις με τους μηδενικούς διορισμούς, με το ΠΔ79, με το ν/σχ για τις νέες δομές που αποδομούν την ειδική αγωγή και επαναφέρουν την αξιολόγηση, με τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ που προβάλλει την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης.

Η συγκρότηση από ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποτελεί μια πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική και αντεργατική εκτροπή, εξαιρετικά επικίνδυνη για το ίδιο το παρόν και το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά αφού αναιρεί τη βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων που είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης και με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων και όχι στη βάση της ταξικής τους συνείδησης, της ιδεολογίας τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Και μάλιστα, το πράττει προς όφελος των ταξικών συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης αλλά και των μεσαίων στρωμάτων, των μικρών και των μεγάλων αφεντικών δηλαδή. Απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και από το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει αντίστοιχη θέση. Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να αυξήσουν το βαθμό της ταξικής τους αυτοσυνειδησίας.

Στο δρόμο των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάρτη, συνεχίζουμε τον αγώνα:

 • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

 • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς και τις συντάξεις – αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 7ετίας. Όχι στη σύνδεση μισθού – «προσόντων» – αξιολόγησης. Κανένας «κόφτης» στο μισθό μας. Όχι στη φοροληστεία.

 • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

 • Άμεση απόσυρση του ΠΔ 79, των Υπουργικών αποφάσεων και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, την ειδική αγωγή.

 • Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές, το άρθρο 120 (καταργούμενες διατάξεις: κατάργηση του ΠΔ 152 ) να ψηφιστεί με την προσθήκη της κατάργησης της ΑΔΙΠΔΕ, του ν.3848 και όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.

 • Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής, σχολείων και εκπαιδευτικών.

 • Άμεση και καθολική εφαρμογή της δίχρονης δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Όλα τα προνήπια και νήπια, 4-6 ετών στο δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο. Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

 • Καμιά μείωση οργανικών θέσεων – οργανικές τοποθετήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού.

 • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ – 15% του προϋπολογισμού

 • Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

 • Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους παλεύουμε ενάντια στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία – υγεία – ασφάλιση -ρεύμα και νερό για όλο το λαό!

 

 

Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Καταγγέλλουμε την αντιδραστική «Κοινωνική Συμμαχία». Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Στις 30 Μάη AΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας

Για το 12χρονο, ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας

«Πανεθνική ημέρα δράσης» κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την 30η Μαΐου, μαζί με τις εργοδοτικές ενώσεις, την ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ (έμποροι), Επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών κλπ. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κήρυξαν και 24ωρη απεργία.

«Κοινωνική Συμμαχία» του «Όλοι μαζί παλεύουμε για την παλινόρθωση της ελληνικής οικονομίας», διαταξικές κι αντικοινωνικές συμμαχίες, «για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα συντεταγμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου». Για το σχολείο της αγοράς, «για πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα».

Πρόκειται για υπεράσπιση των άμεσων και έμμεσων ταξικών συμφερόντων της εργοδοσίας, του κεφαλαίου γενικότερα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, των «μνημονίων» και της Κυβέρνησης. Πλήρης εγκατάλειψη των αιτημάτων για το ασφαλιστικό και την ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις, κοινός βηματισμός στις περικοπές μισθών και στη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, στις καταργήσεις των Σ.Σ.Ε, στις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να μετατρέψουμε την 30η Μαΐου σε πραγματική μαζική απεργία και διαδήλωση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος που βάζουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά και να ανατρέψουμε το «μνημονιακό κεκτημένο».

Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις και τους αγώνες μας με διαδικασίες βάσης. Η μόνη πραγματική έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία είναι αυτή της μαζικής, ενωτικής, ανυποχώρητης, αγωνιστικής αντίστασης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, για την ανάπτυξη μαζικών απεργιακών αγώνων, κόντρα σε όσους υπονομεύουν την πραγματική δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την συμμετοχή της στην «Κοινωνική Συμμαχία». Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση. Λίγο πριν την 4η αξιολόγηση προτάσσουμε την:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.

Μαζικούς διορισμούς μονίμων στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων με τους μόνιμους.

Να αποσυρθεί το ν/σχ για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Κατάργηση του ιδιώνυμου για τους πλειστηριασμούς.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

Tην Τετάρτη 30/5/18 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και σε όλες τις ταξικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, συγκρότησαν τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις (ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων). Η συμμετοχή των Συνομοσπονδιών σε ένα μόρφωμα τέτοιου τύπου, αναιρεί τη βασική αρχή της συνδικαλιστικής συγκρότησης με βάση την επαγγελματική ιδιότητα και όχι με βάση την ιδεολογία ή την πολιτική τοποθέτηση. Γιατί είναι φανερό ότι το σύμβολο, το περιεχόμενο, το γλωσσικό ύφος της διακήρυξης της Κοινωνικής Συμμαχίας παραπέμπουν σε πολιτική πρωτοβουλία με συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο και όχι σε κείμενο συνδικάτων.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ οφείλουν να εκφράζουν όλους τους εργαζόμενους, τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Αντίθετα, η διακήρυξη της λεγόμενης Κοινωνικής Συμμαχίας, υιοθετεί πλήρως το λεξιλόγιο του ΣΕΒ: «επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, αξιοκρατία, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων» κλπ.

 • Διαμαρτύρεται για την «εισφορολόγηση» αλλά δε λέει ούτε κουβέντα για την εισφοροδιαφυγή που αποτελεί μια εξαιρετικά διαδεδομένη μορφή στάσης πληρωμών των μικρών και μεγάλων εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους (πχ ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδίδονται) αλλά και απέναντι στο δημόσιο.

 • Δεν υπάρχει στο κείμενο ούτε μια λέξη για την κρίση, για τα μνημόνια, για την επιτροπεία, για το ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ, για τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, για τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ένοχους της κοινωνικής κόλασης στην οποία βυθίζεται μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και 8 χρόνια.

 • Δεν υπάρχει στο κείμενο αυτό ούτε λέξη για αύξηση των μισθών, για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, βιώνει το πρόβλημα της ελαστικής «ευέλικτης» εργασίας και των χαμηλών μισθών.

 • Η διέξοδος που προτείνεται από τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία είναι η κοινή, διαταξική «πανεθνική» συστράτευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη (προς όφελος τίνος;) με φορολογικά κίνητρα, δηλαδή φοροαπαλλαγές (για ποιούς;), άρση των «γραφειοκρατικών εμποδίων» του δημοσίου (για ποιους;). Είναι φανερό ότι το όραμα που προβάλλεται είναι αυτό ενός «επενδυτικού παραδείσου», ενός νέου El Dorado, φθηνής και ευέλικτης εργασίας, φοροαπαλλαγών και απογείωσης της κερδοφορίας, όπως το διατύπωσε και ο ΣΕΒ σε σχετικό κείμενό του.

Είναι σαφές ότι αυτή η πρωτοβουλία εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και, το κυριότερο, εκφράζει ταξικά συμφέροντα ανταγωνιστικά με εκείνα των εργαζομένων. Η προσχώρηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε αυτήν, υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη, το παρόν και το μέλλον των συνδικάτων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης και να διεκδικήσουν πίσω όλα όσα χάθηκαν την προηγούμενη οκταετία σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποσύρει την υπογραφή της από αυτή την ανακοίνωση και να αποχωρήσει άμεσα από την «Κοινωνική Συμμαχία».

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχη απόφαση.

Συμμετέχουμε στην απεργία της 30 Μάη με το πλαίσιο διεκδικήσεων του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας.

Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες για να εκφραστεί στις 30 Μάη η πραγματική φωνή των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ –ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Απεργούμε για:

 • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτριών/τών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων (π.χ. αδειών) μόνιμων και αναπληρωτών. Προστασία κύησης και μητρότητας. Επίδομα ανεργίας για όλους.

 • Άμεση εφαρμογή της δημόσιας δωρεάν δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με ίδρυση όλων των αναγκαίων νέων νηπιαγωγείων, άμεσες λύσεις για κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών.

 • Σύσταση οργανικών θέσεων για τις υπάρχουσες ειδικότητες.

 • Δημιουργία δύο Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων και όλων των δομών Ειδικής Αγωγής. Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.

 • Υπεράσπιση του διδακτικού μας ωραρίου και της ώρας σίτισης.

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων των 3 μνημονίων.

 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.– να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

 • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε.

Γατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί!

Δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας,

με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς δικαιώματα.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

 

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

 

Στις 30 Μαΐου Γενική Απεργία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Καταγγέλουμε την αντιδραστική “Κοινωνική Συμμαχία”. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!

Στις 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το μισθό, την ασφάλιση και την εργασία μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για το 12χρονο, ενιαίο, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών μας.

Στις 30 του μηνός οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει Γενική Απεργία. Η Γενική αυτή Απεργία κηρύσσεται κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες και με ένα εξαιρετικά αντιδραστικό πλαίσιο. Η λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία» στην οποία συμμετέχουν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με εργοδοτικές και επαγγελματικές ενώσεις συνιστά μια αντιδραστική στροφή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Είναι η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που το 2011 και 2012 στοιχήθηκαν μαζί με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό και κήρυσσαν αδιέξοδες μονοήμερες γενικές απεργίες αρνούμενες να οδηγήσουν το εργατικό κίνημα στην αποτροπή της μνημονιακής επίθεσης του κεφαλαίου και, αντίθετα, διεξάγοντας έναν πόλεμο φθοράς των εργατικών αντιστάσεων. Είναι η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως η απεργία δεν είναι πλέον αποτελεσματικό μέσο εργατικής αντίστασης και θα πρέπει να αντικατασταθεί από «άλλες» μορφές διαμαρτυρίας και είναι εντούτοις η ίδια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που κηρύσσει ξαφνικά Γενική Απεργία. Μια Γενική Απεργία που διαδέχεται μια καινοφανή τακτική απεργιών ρεφενέ – βάλε μια τρίωρη στάση εσύ να βάλω μία τρίωρη κι εγώ να γίνει απεργία.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κηρύσσει μια απεργία κατά τον ίδιο τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ προκήρυξε το δημοψήφισμα του 2015: εκείνος για να το χάσει, τούτη δω για να αποτύχει. Το παιγνίδι δηλαδή είναι να βγουν οι γραφειοκρατίες στην τηλεόραση και να πουν «απεργούμε» όχι γιατί ζητούν αυξήσεις, αλλά γιατί θέλουν να μην φορολογούνται τα αφεντικά˙ όχι γιατί απαιτούν πίσω το ωράριό μας, την αποτροπή της αξιολόγησης, το σταμάτημα της υποβάθμισης των σχολείων το κλεμμένο 50% των μισθών μας, τα ΜΚ μας, αλλά επειδή θέλουν να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα˙ όχι γιατί αγωνίζονται να αποτρέψουν τη νέα 27η, 28η -έχει χαθεί πια ο λογαριασμός- μείωση των συντάξεών μας από 1ης Ιανουαρίου 2019, αλλά γιατί επιδιώκουν να περάσει το παραμύθι μιας «ανάπτυξης» με πειθαρχημένο τον εργαζόμενο ώσπου να τον βρει ο επερχόμενος πόλεμος για τις ΑΟΖ,καθιστό στον καναπέ του μπροστά στην τηλεόραση με σταυρωμένα χέρια.

Η «απεργία» της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν είναι λοιπόν μια πραγματική απεργία˙ για τη γραφειοκρατία η απεργία είναι μόνο λόγος, σκέτο πλαίσιο˙ ΜΜΕ λόγος, τηλεοπτικός λόγος και όχι πράξη. Γενική Απεργία μπορούν να την κάνουν μόνο οι απεργοί εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή. Και μια τέτοια Γενική Απεργία των απεργών και των αιτημάτων τους θα είναι το ισχυρότερο ράπισμα στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στο μνημονιακό κρεσέντο του κεφαλαίου και του κράτους του.

 

Γενική Απεργία στις 30 Μαΐου Για

 • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων Εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Κανένα παζάρι μορίων. Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο. Άμεση κατάργηση του 3848.

 • Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. 20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.

 • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα.

 • Άμεση απόσυρση του Σχεδίου νόμου για τον Προγραμματισμό και την Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργο και για τις Νέες Δομές υποστήριξης.

Κατάργηση όλου του πλαισίου της αξιολόγησης, εσωτερικής - εξωτερικής και αυτοαξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις και οδηγεί τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση και στο κλείσιμο. Όχι στη μισθολογική καθήλωση μέσω της αξιολόγησης. Παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών! Μπλοκάρισμα αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία. Όχι στην «αυτονομία» του σχολείου, την αποκέντρωση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου.

 • Όχι στο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών διαβίωσης. Αύξηση του κοινωνικού μισθού για όλο το λαό. Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Κανένας καθαρός μισθός των εκπαιδευτικών κάτω από 1000 Ευρώ. Άμεση απόδοση των ΜΚ από 1/1/2018. Άμεση μετατροπή της προσωπικής διαφοράς σε ΜΚ από 1/1/2016. Άμεση απόδοση του μισθολογικού χρόνου από 1/1/2016. Κλιμάκωση των ΜΚ μόνο με τον εργασιακό χρόνο. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Επαναφορά των απωλειών μας από το 2009. Το αφορολόγητο όριο να επανέλθει στα 12.000€.

 • Να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο. Καμιά συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε τέτοιο διάλογο

 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη.

 • Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη πλήρως στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση της Μη τυπικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας

 • Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας. Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης και 4ης αξιολόγησης!

 • Κάτω Η Κοινωνική Συμμαχία

 • Μαζική Γενική Απεργία

 • Ενάντια στις Ξεπουλημένες Συνδικαλιστικές Γραφειοκρατίες της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

 • Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Μιαούλη στις 30 Μάη, στις 10:30 το πρωί.

 

 

 

Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας - Φούρνων: Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη!

 

Στις 30 Μάη οι εκπαιδευτικοί απεργούμε για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας!

Απεργούμε γιατί:

 • Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.
 • Γιατί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ζητά να μη γίνουν μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών γιατί μας θεωρούν κόστος και ταυτόχρονα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με υποσχέσεις για διορισμούς σε ...βάθος χρόνου.
 • Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, νηπιαγωγό, δάσκαλο και καθηγητή από την αρχή της χρονιάς.
 • Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το νομοσχέδιο που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης, ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία.
 • Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που τον χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.
 • Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης για να γίνουν οι εκπαιδευτικοί συνένοχοι στους στόχους μιας παιδείας των περικοπών, των εμπορευματοποιημένων και κατηγοριοποιημένων σχολείων.
 • Γιατί μέσα στις τάξεις μας εμφανίζονται όλα τα προβλήματα που βιώνει η λαϊκή οικογένεια ειδικά σε εποχή κρίσης. Προβλήματα μαθησιακά, κοινωνικά, συναισθηματικά, συμπεριφοράς και αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ολόπλευρα, μέσα σε 25αρια και 28άρια τμήματα και χωρίς καμία υποστήριξη στον εκπαιδευτικό. Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου.
 • Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.
 • Γιατί η μάθηση δεν μπορεί να γίνεται με τον εκπαιδευτικό λάστιχο με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις και τον εκπαιδευτικό να διδάσκει ότι τύχει.
 • Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να φτιαχτούν Νηπιαγωγεία και να προσληφθούν Νηπιαγωγοί, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και δεν «τσιμπάμε» από τη δήθεν θεσμοθέτηση «σε βάθος τριετίας» που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Τη "δίκαιη ανάπτυξη" που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!

Θέλουν να μας πείσουν ότι ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο να αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.

Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Αυτό το δρόμο της υποταγής υπηρετεί όχι μόνο η συμβιβασμένη ηγεσία στην ΑΔΕΔΥ αλλά και οι πλειοψηφίες σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Σφύριζαν αδιάφορα όταν εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, σαμπόταραν με κάθε τρόπο την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης (νέες δομές-αξιολόγηση, νέο Λύκειο), ενώ την Πρωτομαγιά δεν εμφανίστηκαν καν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαία διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
 • Πάνω απ’ όλα απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να είμαστε υποταγμένοι και σκυφτοί, δε θέλουμε να εκπαιδεύουμε μια νέα γενιά που θα ζήσει χειρότερα από μας, με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς δικαιώματα.

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο!

Λεωφορείο για τη συγκέντρωση:
10 π.μ. από Χριστό Ραχών
10:45 π.μ. από Εύδηλο (Γέφυρα)
11.00 π.μ: από Καραβόσταμο
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974483697

 

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Στις 30 Μάη έχουμε χιλιάδες λόγους για να απεργήσουμε: Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Προς τους εργαζόμενους/ες της Καλλιθέας:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών ενάντια στους εργαζόμενους, προσπαθεί ταυτόχρονα να μας πείσει ότι η εξοντωτική λιτότητα έχει φέρει αποτέλεσμα, ότι σύντομα “θα βγούμε απ’ τα μνημόνια” (οι νόμοι όμως των οποίων θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για δεκαετίες) και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει…
Απέναντι όμως σ’ αυτό το νέο “success story” της κυβέρνησης ορθώνεται η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας των εργαζόμενων: περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, μισθοί μικρότεροι απ’ το επίδομα ανεργίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας και απλήρωτη εργασία, συνεχή εργατικά “ατυχήματα” που αποδεκατίζουν την τάξη μας, μαζικές απολύσεις, εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς,…
Γι’ αυτή τη σκληρή καθημερινότητα που μας συντρίβει, η κυβέρνηση το μόνο που έχει να υποσχεθεί, είναι ότι αν είμαστε ήσυχοι/ες και της επιτρέψουμε να συνεχίζει να εφαρμόζει το μνημονιακό πρόγραμμά της, κάποια ψίχουλα μπορεί να πέσουν και σε μας από τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών. Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, αν δεν υπάρξουν κι άλλα δυνατά χτυπήματα εναντίον των εργαζόμενων στρωμάτων.
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, συμφωνεί όμως, ότι οικονομική ανάκαμψη σημαίνει φτώχεια για τις λαϊκές μάζες.
Οι
γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ ύστερα από πάρα πολλούς μήνες προσπαθειών να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη που θα οδηγήσει στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (και άρα -υποτίθεται- και σε ψίχουλα για τους εργαζόμενους), αποφάσισαν πανεργατική απεργία για της 30 Μάη, κάνοντας έτσι ένα βήμα για να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, αλλά και για να τη στρέψουν προς την κατεύθυνση της στήριξης της δικιάς τους πολιτικής: προς την κατεύθυνση της “κοινωνικής συμμαχίας” εργατών – εργοδοτών, προκειμένου να εφαρμοστούν οι υποτιθέμενες αναπτυξιακές πολιτικές, από τις οποίες ελπίζουν ότι κάτι θα ζητιανέψουν και για τους εργαζόμενους.
Οι
γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, προς στήριξη των οποίων έσπευσαν και οι γραφειοκράτες της ΑΔΕΔΥ, προσπαθούν μ’ αυτό τον τρόπο να ελέγξουν το εργατικό κίνημα, να ανακόψουν οποιαδήποτε κινηματική δυναμική εμφανίζεται και, τελικά, να πείσουν την εργατική τάξη, ότι τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούν να την ανατρέψουν και θα πρέπει να περιορίσουν τις διεκδικήσεις τους στα όριά της.
Όμως αν οι γραφειοκράτες της
ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επιχειρούν αυτή τη στιγμή, μέσα από την απεργία της 30 Μάη να ελέγξουν και να στρέψουν τους στόχους και τα αιτήματα του εργατικού κινήματος σε κατευθύνσεις ξένες προς τα συμφέροντά του, ο κάθε εργάτης και η κάθε εργάτρια έχει χιλιάδες λόγους για να απεργήσει και να κάνει την απεργία της 30 Μάη μια μαζική εργατική κινητοποίηση: βάζοντας τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, εργοδοτών και ΓΣΕΕ:

Στις 30 Μάη εμείς απεργούμε:
⁃ Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς
⁃ Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
⁃ Για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό – Αυξήσεις στις συντάξεις
⁃ Ενάντια στους νόμους που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία
⁃ Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας
⁃ Ενάντια στους νόμους που επιτρέπουν τις μαζικές απολύσεις – Διεκδικούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις
⁃ Ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας
⁃ Ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική που καταληστεύει τα λαϊκά εισοδήματα
⁃ Για ίσα εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες
⁃ Ενάντια στην υπερεκμετάλλευση της εργαζόμενης – ίσος μισθός για ίση εργασία – προστασία της μητρότητας
⁃ Ενάντια στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας – Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα
⁃ Για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους και όλες
⁃ Για δημόσιες και δωρεάν μεταφορές για όλους και όλες
⁃ Για μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών
⁃ Για επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους
Στις 30 Μάη όλοι και όλες απεργούμε:
⁃ Για την ανατροπή του “μνημονιακού κεκτημένου”
⁃ Για τη διάλυση της “Κοινωνικής Συμμαχίας” ΓΣΕΕ- εργοδοτικών ενώσεων

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 14:36

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.