Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 21:15

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

 prytania1

 

Συνεχίζεται μαζικά και δυναμικά για 2η μέρα (12/1) η κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια, από το Συντονιστικό Αναπληρωτών, Εκπαιδευτικά Σωματεία, φοιτητές και συναδέλφους αναπληρωτές από όλη την Ελλάδα. Με βάση τη χθεσινή απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα, σήμερα Σάββατο 12/1 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες δράσεις.

Στις 12:00 βρεθήκαμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καταγγείλουμε την αυταρχική στάση της Κυβέρνησης, που απέναντι στο μεγαλειώδες πλήθος εκπαιδευτικών που διαδήλωναν την αποφασιστικότητά τους ενάντια στο νομοσχέδιο απολύσεων του Υπουργείο Παιδείας και την απαίτησή τους για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, παρέταξε τα ΜΑΤ με ξύλο και δακρυγόνα. Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν ο τραυματισμός δύο συναδέλφων. Στην απαίτηση της αντπροσωπείας να συναντηθεί με τη Γεροβασίλη και να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη για το όργιο καταστολής, η Υπουργός προκλητικά αρνήθηκε να το κάνει αποδίδοντας την ευθύνη στα "αυτοτελή" σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. Παραδέχτηκε ότι έγινε εκτεταμένη και τυφλή χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης επιχειρώντας την ίδια στιγμή να μεταθέσει εν μέρει την ευθύνη και στους διαδηλωτές, προτρέποντάς μας να είμαστε "πιο προσεκτικοί". Τα συμπεράσματα δικά σας..Δηλώνουμε ότι ούτε στην απεργία της Δευτέρας θα περάσει η τρομοκρατία τους!! Αντίθετα, ο φόβος θα περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο!!!

 prytania.2

Στις 15:30 με την ίδια μαζικότητα συμμετείχαμε στη διαδήλωση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία σε εργαζόμενο διανομέα μετανάστη ο οποίος ξυλοκοπήθηκε επειδή διεκδίκησε τα ένσημά του. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργατικές συλλογικότητες και σωματεία, κινήσεις πόλεις στην κατεύθυνση σύνδεσης του αγώνα όλων των επισφαλώς και ελαστικά εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Καλούμε αντίστοιχα όλη την εργαζόμενη και πληττόμενη κοινωνία και νεολαία να στηρίξει τον αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να συμμετέχει στις αυριανές δράσεις και ιδιαίτερα στη σύσκεψη αγώνα για τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινού αγώνα.

 prytania.3

Παράλληλα, όλη την ημέρα πραγματοποιείται μοίρασμα και ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην κατάληψης. Το πρόγραμμα της κατάληψης πραγματοποιείται και συνεχίζεται κανονικά με την ανοιχτή συνέλευση (17:30), και με τις αυριανές δράσεις (συναυλία, εκδήλωση - συζήτηση, προβολή ντοκιμαντέρ).

 prytania.4

Τη Δευτέρα, ημέρα απεργίας θα πλημμυρίσουμε και πάλι τους δρόμους απαιτώντας το δίκιο μας για μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών και άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος που μας πετάει στην ανεργία!

prytania.5

 

 

Ανακοίνωση της πανελλαδικής συνέλευσης αγώνα αναπληρωτών, εκπαιδευτικών σωματείων και φοιτητών στην κατειλημμένη πρυτανεία

 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μόνιμους, αναπληρωτές και τους φοιτητές που σήμερα, ημέρα 24ωρης απεργίας, κατέκλυσαν τους δρόμους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα:

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να προωθήσει το προσοντολόγιο-έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και κλέβει τα χρόνια δουλειάς μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Καταγγέλλουμε την καταστολή, τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, προσπαθώντας να καταστείλουν την οργή και την μαχητικότητα της πορείας, με αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν! Αντίθετα μας πεισμώνουν! Δηλώνουμε αποφασισμένοι να δώσουμε ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διάρκειας μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου!

Την ίδια στιγμή, στέλνουμε μήνυμα στις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που πόνταραν σε μια άνευρη κινητοποίηση, με μια 24ωρη διεκπεραιωτική απεργία! Υπολόγιζαν σε άμαζες διαδικασίες για να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία πραγματικού αγωνιστικού σχεδιασμού από την πλευρά τους.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενότητας και συσπείρωσης όλης της κοινωνίας, των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των άνεργων, των φοιτητών, να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην «κανονικότητα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμα όλων σε πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία!

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε:

Τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να καλέσουν ΤΩΡΑ 48ωρη απεργία την Δευτέρα 14/1 – Τρίτη 15/1, Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων στην προοπτική απεργιακού αγώνα διάρκειας

Κάθε συνάδελφο-συναδέλφισσα όλων των Συλλόγων ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την κατάληψη της πρυτανείας, να δώσουν τη μάχη της απεργίας της Δευτέρας και να πλημμυρίσουν τους δρόμους την ημέρα ψήφισης του προσοντολογίου

Όλες τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρες στάσεις εργασίας. Τη Δευτέρα όλα τα σχολεία κλειστά!

Τους συναδέλφους που δεν θα έρθουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, να οργανώσουν συλλαλητήρια και καταλήψεις των Διευθύνσεων και Περιφερειών σε όλη τη χώρα

Όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

Τους φοιτητικούς Συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

 

prytaneia

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να στηρίξουν μαζικά και έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, ως κέντρο αγώνα και τις δράσεις της. Το ανανεωμένο πρόγραμμα:

 

 

Σάββατο

12.00μμ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην αστυνομική καταστολή και βία που δέχτηκε η σημερινή πορεία.

3.20μμ Συγκέντρωση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία σε εργαζόμενο στο Περιστέρι (συγκέντρωση στη στάση μετρό Περιστερίου).

5.00μμ Συνέλευση κατάληψης

 

Κυριακή

12.00 Απεργιακή Συναυλία στα Προπύλαια

Κιθάρα unplugged, MAGIC DE SPELL, (ΛΑΓΓΟΥΡΕΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ), ΜΑΡΑΓΓΟΥΔΑΚΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ (ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ)

5.00μμ Σύσκεψη-συζήτηση για τις σύγχρονες μορφές ελαστικής εργασίας-δυνατότητες ανάπτυξης κοινού αγώνα των ελαστικά εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

7:30μμ Συνέλευση-Οργάνωση απεργιακών Περιφρουρήσεων

9.00μμ Προβολή ταινίας

 

Δευτέρα

7:30 Απεργιακή περιφρούρηση

11:00 Συνέλευση κατάληψης

24ωρη απεργία ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

1.30μμ Συγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή

 

 

 

KATALHCH

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουάριου, το Συντονιστικό Αναπληρωτών μαζί με εκπαιδευτικά σωματεία και φοιτητές καταλάβαμε το κτήριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια. Στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας.

Καλούμε όλη την κοινωνία (εργαζομένους, γονείς, εκπ/κούς) να σταθούν στο πλευρό μας, για το δικαίωμα ΟΛΩΝ στη μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας για μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου που μας θέλουν σκλάβους, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντίστασης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 19:03

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.