Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 10:25

Οι 108 εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» Θεσσαλονίκης σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίδας

Η εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Θεσσαλονίκης κλείνει και 108 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο. Η εργοδοσία (Μπακατσέλος, Μπόμπολας, Ψυχάρης) της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ», που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» αποφάσισε να προχωρήσει σε παύση πληρωμών και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ανακοινώνοντας ότι δεν θα πληρώσει ούτε δεδουλευμένα ούτε αποζημιώσεις και ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν. Έχουν ήδη ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης του κόσμου της Θεσσαλονίκης και κινητοποιήσεις:

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μουσικής του οποίου πρόεδρος είναι ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος (επίσημος εκδότης της εφημερίδας μέχρι πριν λίγους μήνες, ενώ τώρα τον έχει διαδεχθεί ο γιος του Βασίλης Μπακατσέλος). Το πανό των εργαζομένων, στο οποίο υπήρχε η φωτογραφία της οικογένειας των Μπακατσέλων (ο εξάδερφος Μπακατσέλος είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου), έγραφε: «Ευχαριστούμε την οικογένεια Μπακατσέλου. Οι 110 απλήρωτοι εργαζόμενοι του υπό πτώχευση “Αγγελιοφόρου”»

Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι παρενέβησαν στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και την ίδια μέρα συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές Διαβατών τις οποίες επισκέπτονταν ο Τσίπρας, απαιτώντας απ' τον πρωθυπουργό την διερεύνηση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στο κλείσιμο της εφημερίδας (δάνεια με ευνοϊκούς όρους που πήρε η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος και οι ισολογισμοί της τελευταίας πενταετίας), την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων και την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον απαίτησαν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να αναλάβουν οι εργαζόμενοι τη διαχείριση της εφημερίδας.

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποίησαν εξόρμηση στο κέντρο της πόλης μοιράζοντας το πρώτο απεργιακό φύλλο της εφημερίδας, με πρωτοσέλιδο: «Μπόμπολας, Μπακατσέλος, Ψυχάρης βυθίζουν την ιστορική εφημερίδα - Πλούσιοι μέτοχοι, πτωχεύουν 110 εργαζομένους».

 

πηγές:

parapolitika

902.gr

protothema

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:37

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.