Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 12:45

Εργατικό «ατύχημα» στην Πτολεμαΐδα. Νεκρός 50χρονος εργάτης σε ορυχείο της ΔΕΗ

Θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» έγινε σήμερα Πραρασκευή στις 8 παρά τέταρτο το πρωί στις αποθέσεις του Νοτίου Πεδίου σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Νεκρός είναι εργάτης 50 ετών, ο οποίος δούλευε ως οδηγός φορτηγού σε εργολάβο της ΔΕΗ. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Το φορτηγό το οποίο μετέφερε χαλίκια παρασύρθηκε και έπεσε μέσα στην απόθεση. Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος» καταγγέλλει ότι η έλλειψη προσωπικού, το σταμάτημα προσλήψεων και οι αναθέσεις σε εργολάβους ευθύνονται για τα ατυχήματα. Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί τρία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου: «ένα ακόμα εργατικό ατύχημα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ, έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να μας επαναφέρει στην τραγική πραγματικότητα.

Μία πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από την χρόνια και συστηματική ολιγωρία της Επιχείρησης που με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει (ή μάλλον, με τον τρόπο με τον οποίο ΔΕΝ αντιμετωπίζει) την κατάσταση που επικρατεί, πυροδοτεί διαρκώς επεισόδια με αποδέκτες τους εργαζόμενους που πληρώνουν πολύ ακριβά αυτή της την εμμονή.

Το νέο εργατικό ατύχημα στις αποθέσεις του Νοτίου Πεδίου με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο, δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου και δεν ξεπερνά απλά «κόκκινες γραμμές.»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:25

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.