Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 13:25

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 8 Απριλίου από τους εργαζόμενους στα λιμάνια

Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Παρασκευή 08.04.2016 και συγκέντρωση – πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, "Διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των Λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί, που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν ένα χρόνο τους εργαζόμενους και τον Πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι !".

"Εμείς σταθερά διεκδικούμε :

1. Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των Λιμανιών εθνικής σημασίας.

2. Να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους.

3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ και να ακυρωθούν οι μνημονιακοί νόμοι που φαλκιδεύουν τον θεσμό των ΣΣΕ.

4. Να στελεχωθούν τα Λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

5. Να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

6. Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών.

Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, όπως αυτά έχουν κατακτηθεί από τον Ν. 2688/99, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ" τονίζει η ανακοίνωση.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της δυναμικής και μαχητικής παρουσία τους, με:

1. Συνέχιση της Αποχής από Υπερωρίες έως την Πέμπτη 7/4/2016

2. Την Παρασκευή 8/4/2015 24 ωρη Απεργία (ΟΜΥΛΕ Πανλιμενική – Πανελλαδική) με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στον Επιβατικό Σταθμό και Πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

3. ομόφωνα αποφασίστηκε η συνέχιση με ΑΠΟΧΗ από εργασία Σαββάτου – Κυριακής στις 9 & 10/4/2016, εαν δεν υπάρξουν εξελίξεις.

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία εργαζομένων θα συνεδριάσουν εκ νέου στις 8/4/2016 αμέσως μετά την πορεία.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ, «Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων  στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται

Διεκδικούμε :

1. Να μην προχωρήσει η πώληση Ο.Λ.Θ - ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα

2. Nα πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις και να στελεχωθεί το Λιμάνι με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

3. Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 ,το Γενικό Κανονισμό Προσωπικό και τη ΣΣΕ.

4. Λιμάνι ανοικτό στην πόλη

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε το Δημόσιο Χαρακτήρα.

Δηλώνουμε ανυποχώρητοι...»

alterthess, 5/4/2016

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:37

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.