Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 10:28

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στου Προσφυγες – Τετάρτη 20/4, 6:30 μμ. στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά

Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες!

20 ΑΠΡΙΛΗ 2016 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΠ ΠΥΛΗ Ε2, 6.30 Μ.Μ

Συγκέντρωση – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες!

Το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Για τα δικαιώματα των προσφύγων - Ενάντια στις πολιτικές των απελάσεων!

Διεκδικούμε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης!

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποτελεί συνέχεια των ρατσιστικών και ξενοφοβικών πολιτικών που έχουν επικρατήσει στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης όπως ήταν και είναι αυτές των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης φρούριου, του αποκλεισμού των προσφύγων που κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (που έχουν επιβάλει και συνεχίζουν να υποδαυλίζουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε, η Ρωσία και άλλες δυνάμεις) έχουν οδηγήσει εκατομμύρια λαών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο στο ξερίζωμα από τις πατρίδες και τις εστίες τους αναζητώντας μακριά από αυτές ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις που υποκινούνται και γίνονται για την προώθηση των γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού έχουν δημιουργήσει σοβαρότατους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και διαμορφώνουν συνθήκες για την γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής η οποία εξελίσσεται σε εστία πολεμικών αναμετρήσεων.

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει τεράστιες ευθύνες διότι αποδέχτηκε, συμφώνησε και ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές με τον επιδιαιτητικό ρόλο στο Αιγαίο του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών δυνάμεων τύπου FRONTEX, με τις πολιτικές των επαναπροωθήσεων και απελάσεων, με την δημιουργία στρατοπέδων τύπου Αμυγδαλέζας!!! Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αναπτύσσεται ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που απορρίπτει και αντιμάχεται τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, που απαιτεί τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, που αγωνίζεται να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων. Στην χώρα μας το κίνημα υπέρ των προσφύγων αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, εκφράζουν καθημερινά με πολύμορφους τρόπους την στήριξη και την συμπαράστασή τους στα δικαιώματα των προσφύγων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ να ενοχοποιήσουν το κίνημα αλληλεγγύης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων ή να το ταυτίσουν με κερδοσκοπικές κινήσεις (ΜΚΟ) πέφτει στο κενό!! Ταυτόχρονα οι ξενοφοβικές κραυγές από την ακροδεξιά και τον νεοφασισμό που επενδύουν στο μίσος, στην μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό εναντίον των προσφύγων δεν είχαν και δεν έχουν την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση από τις λαϊκές – εργατικές δυνάμεις της χώρας μας. Η προσπάθεια διάφορων νεοφασιστών τύπου Χρυσής Αυγής και άλλων νεοναζιστικών και ρατσιστικών μορφωμάτων χωρίς να υποτιμηθεί στο ελάχιστο, χρειάζεται και επιβάλλεται το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της Αριστεράς, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να εμποδίσουν με την δράση και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους κάθε απόπειρα η ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική να περάσει σε λαϊκά και εργατικά τμήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα εργατικά σωματεία να συμπορευθούν μαζί μας στην συγκέντρωση που πραγματοποιούμε στις 20/4/2016 στον χώρο του δημόσιου λιμανιού που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα των προσφύγων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, να εκφράσουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στα πολεμικά σχέδια των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, να παλέψουμε ενάντια στην συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων, για την διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, για την πρόσβασή τους στις δομές υγείας – περίθαλψης και εκπαίδευσης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλη 2016, μέρα Τετάρτη , στην Πύλη Ε2 στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Οι Διοικήσεις:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (ΤΑΝΠΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

ΠΡΟΣΠΕΡΤ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΛΜΑ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ)

elaliberta


Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, Τετάρτη 20/4

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» και άλλων εργατικών σωμματείων, δημοτικών κινήσεων, της ΚΕΕΡΦΑ και του "Συντονισμού για το προσφυγικό μεταναστευτικό σωματείων και συλλογικοτήτων", στηρίζει και συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 20 Απρίλη στις 6.30 μμ, στην Πύλη Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά.

Καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΠ που με την ανοχή - έγκριση της κυβέρνησης απαγορεύει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο χώρο του λιμανιού. Ο στόχος είναι να διώξουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι μέχρι το Πάσχα για να το δώσουν "καθαρό" στη Cosco. Η απαγόρευση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και κάθε εκδήλωσης δεν θα περάσει!

Η εκδήλωση στις 20 Απρίλη είναι η συνέχεια των αγώνων μας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για να σταματήσουμε τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας, για να διώξουμε από το Λιμάνι το ΝΑΤΟ, τη Frontex, τη Cosco, τη τρόικα και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πόλεμο στη Μ. Ανατολή.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:27

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.