Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 14:24

ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β.: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ έξω από τη Vodafon Πειραιά 15/9 στις 6μμ

ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β. από το κατάστημα της Vodafon στον Πειραιά

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια προγραμματίζει την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 6μμ να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από το κατάστημα διεκδικώντας την επαναπρόσληψη. Σας καλούμε όλους να είμαστε εκεί.

ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β. από το κατάστημα της Vodafon στον Πειραιά

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης Ε. Β., από το κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης κος Γιοβανούδης, βρήκε αφορμή για την απόλυση ένα πρόβλημα υγείας της συναδέλφου (επιληπτικές κρίσεις) για το οποίο είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Ο ιδιοκτήτης είχε μάλιστα το θράσος να της πει ότι την απολύει για δικό της καλό και την συμβούλευσε κιόλας να βρει μια δουλειά «που να της ταιριάζει,  με λιγότερο άγχος και στρες». Θαρρείς και αν η συναδέλφισσα είναι άνεργη και χωρίς χρήματα στην τσέπη, αυτό θα βελτιώσει τα προβλήματα υγείας. Θαρρείς και το άγχος και το στρες δεν το δημιουργούσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τους «απιαστους» στόχους πωλήσεων που έβαζε κάθε βδομάδα.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική απόλυση από κάθε πλευρά.

Η συνάδελφος ποτέ και σε καμία στιγμή δεν δέχτηκε επίπληξη από την εργοδοσία ότι ήταν ανεπαρκής στη δουλειά της. Αυτό που μοιάζει ότι ενόχλησε την εργοδοσία είναι το γεγονός ότι η Ε. Β. είναι ενεργή σε όλους τους αγώνες του κινήματος, συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αρνιόταν συστηματικά να δουλέψει τις Κυριακές που απεργούσαν τα σωματεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και αυτό βάρυνε εναντίον της.

Στο κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά, παρόλο που οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονταν για 8ωρη απασχόληση, καθημερινά τους έβαζαν στόχους για πωλήσεις και απειλούσαν με απόλυση αν δεν εκπληρωθούν. Και ακόμη περισσότερο, αντί να πληρώνονται σε χρήματα τα μπόνους από την επίτευξη των στόχων, τους έδιναν δωροεπιταγές. Σε αυτές τις συνθήκες η παρουσία της συναδέλφισσας Ε. Β. δημιουργούσε πρόβλημα στις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

Να ανακληθεί η παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας Ε. Β.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της

Να σταματήσουν οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς στο κατάστημα

syntonismoskd

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.