Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 11:52

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο συνάδερφο Π.Φ. - Τετάρτη 2/11, 9:00π.μ.

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια

Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει! Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνάδερφο Π.Φ. - Τετάρτη 2/11, 9:00π.μ.

Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων στο συνάδερφο Π.Φ. και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων στο συνάδερφο Π.Φ. και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια, χυδαία περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη που αναζητούν εναγωνίως οι εργοδότες και το κράτος, κρύβει πίσω της συμβάσεις πολλών ταχυτήτων, τη χρήση της εργατικής δύναμης σε συνθήκες σύχρονης σκλαβιάς, με τα εξαήμερα και τις απλήρωτες υπερωρίες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τις ανοιχτές Κυριακές, την εχθρική στάση και την ποινικοποίηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης.

Η συλλογικότητα της Attack στηρίζει κάθε συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη! Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ριζική αύξηση των αποδοχών και ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Εμείς τους απαντάμε ότι η τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα περάσουν!

Η υπόθεση του συναδέρφου Π.Θ. δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας , την Τετάρτη 2/11, στις 09:00 το πρωί.

Δείτε περισσότερα για την εκδικητική απόλυση του συναδέρφου εδώ.

Ακολουθεί το ψήφισμα αλληλεγγύης στον εργαζόμενο Π.Φ.

Καταγγελία της επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του εργαζόμενου Π.Φ.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα! Να αποσυρθεί η αγωγή της εργοδοσίας!

Η συλλογικότητα της “Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια” εκφράζει την αλληλεγγύη της και συμπαραστέκεται στον αγώνα του εργαζομένου ΠΦ, καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

Το θράσος της εν λόγω εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθόσον σύμφωνα με την καταγγελία του εργαζομένου στην Επιθεώρηση Εργασίας:

  • Αρνήθηκε την καταβολή δεδουλευμένων επιδομάτων & δώρων, με βάση την πραγματική αμοιβή του εργαζόμενου,

  • Αρχικά αρνήθηκε να του δώσει το υπόλοιπο της άδειας που δικαιούταν, και όταν αναγκάστηκε να του δώσει την άδεια, δύο μέρες μετά, απείλησε τον εργαζόμενο με απόλυση αν δεν επέστρεφε στην εργασία πριν τη λήξη της άδειάς του,

  • Του ανακοίνωσε την απόλυσή του την πρώτη μέρα επιστροφής μετά την άδειά του,

  • Αποπειράθηκε να χειροδικήσει όταν αρνήθηκε την υπογραφή της απόλυσής του,

Ο εργαζόμενος απειλήθηκε τηλεφωνικά για να μην κάνει καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ.

Στη συνέχεια η εργοδοσία απείλησε τηλεφωνικά με μήνυση την εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας για σχετικό κείμενο-ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site της και απαίτησε το «κατέβασμά» του,

Και συνέχισε ένα βήμα παραπέρα, με αγωγή στον εργαζόμενο για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς τους και συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 120.000 ευρώ η τωρινή ιδιοκτήτρια, 90.000 ευρώ ο σύζυγός της, παλαιότερος ιδιοκτήτης, και 3.500 ευρώ κάθε φορά που θα υπάρχει νέα “προσβολή” που τάχα θα τους «δυσφημεί». Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι εξετάζεται και η περίπτωση να κινηθούν νομικά εναντίον της λέσχης (για την ακρίβεια εναντίον των υπευθύνων του site).

Η περίπτωση του εργαζόμενου ΠΦ. δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του εμπορίου, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας των 400€, τα ωράρια λάστιχο και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους.

Ο εργαζόμενος δεν διάλεξε το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, σήκωσε το ανάστημά του και αποφάσισε να διεκδικήσει το αυτονόητο: τα ένσημά του, τα δεδουλευμένα του, τις οφειλές δώρων και επιδομάτων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του εργαζόμενου ΠΦ που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και καλούμε όλα τα σωματεία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη.

Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να μένει αναπάντητη! Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί! Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Κανένας σωτήρας δε θα προασπίσει τα δικαιώματά μας, αν δε το κάνουμε οι ίδιοι!

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

.Απαιτούμε

-την άμεση απόσυρση της αγωγής της εργοδοσίας στον εργαζόμενο

-την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων καθώς και αποζημίωση

-όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή.

-σεβασμό των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια


Tραβέρσο

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον εργαζόμενο ΠΦ

Το Tραβέρσο εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα του εργαζομένου ΠΦ, καταγγέλλει την εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων και καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης του εργαζόμενου.

Η περίπτωση του εργαζόμενου ΠΦ δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του εμπορίου, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας των 400€, τα ωράρια λάστιχο και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους. Την ίδια στιγμή που ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο βρίσκεται στα σκαριά, η εργοδοσία ήδη οχυρώνεται απέναντι στους εργαζόμενους. Η επέκταση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών απασχόλησης, μαζί με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και το κατρακύλισμα του μισθού και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, έχει δώσει στους εργοδότες μας τον απαιτούμενο “αέρα”. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να σταθούν ατομικά απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία και δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα μέσα από τον ατομικό δρόμο. Κάθε απόλυση, κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, κάθε αυθαιρεσία είναι εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον!

Μάλιστα, αφού ο εν λόγω εργαζόμενος απειλήθηκε τηλεφωνικά για να μην κάνει καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ, η εργοδοσία της NAIL STATION ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς εκτός των άλλων υπέβαλλε αγωγή κατά του ΠΦ για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς τους και συκοφαντική δυσφήμιση, ζητώντας 120.000 ευρώ η τωρινή ιδιοκτήτρια, 90.000 ευρώ ο σύζυγός της και παλαιότερος ιδιοκτήτης, και 3.500 ευρώ κάθε φορά που θα υπάρχει νέα “προσβολή” που τάχα θα τους «δυσφημεί». Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι εξετάζεται και η περίπτωση να κινηθούν νομικά εναντίον των υπευθύνων του site της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας. Τέτοια είναι η παράκρουση των ιθυνόντων της επιχείρησης που επιχειρούν να φιμώσουν και να εκδιώξουν κάθε πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης.

Δεν θα ανεχτούμε να μας σέρνουν αγωγές και να μας απειλούν αυτοί που μοιράζουν ψίχουλα ενώ ζουν από τον μόχθο μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του εργαζόμενου ΠΦ που αγωνίζεται ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και καλούμε όλα τα σωματεία/συλλογικότητες/συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη. Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί! Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Απαιτούμε:

την άμεση απόσυρση της αγωγής της εργοδοσίας στον εργαζόμενο

την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων καθώς και αποζημίωση

όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή

σεβασμό των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Το Τραβέρσο στηρίζει και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ιωνίας , την Τετάρτη 2/11, στις 09:00 το πρωί.

Τραβέρσο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:09

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.