Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 11:48

ΑΔΕΔΥ: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την αθώωση της Ελ. Παπαδοπούλου – 7/12/10:00πμ, έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

ΑΔΕΔΥ

Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό Ε. Παπαδοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η υπόθεση της εκπαιδευτικού και αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ. Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει για ακόμη μία φορά τα εξής:

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της Ελισάβετ Παπαδοπούλου με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μία αναχρονιστική ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία.

Η συνάδελφος διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η συνάδελφος διώκεται γιατί, ως αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, διατύπωσε γνώμη διαφορετική από τη διοίκηση η οποία έχει την άποψη ότι με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό συνιστά αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας

Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά αντιμετωπίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και αιρετή στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ενόψει της εκδίκασης της ένστασής της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε την αθώωση της συναδέλφου και την πλήρη αποκατάστασή της, οικονομική και υπηρεσιακή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξή της, που έχει στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 10:00πμ, έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λεωφ. Βουλιαγμένης 101 – 103, αίθουσα Πειθαρχικού Συμβουλίου, 4ος όροφος). Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

Να παύσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που κατέθεσε ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου το 2014.

Η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου τιμωρήθηκε τότε (και με το πειθαρχικό δίκιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε ) με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).

Το πραγματικό «αδίκημά» της όμως ήταν ότι υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους(κενά,κλπ.).

Την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσας μας ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Η επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα και προσπάθεια να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών. Τότε δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και πλήθος συναδέλφων από όλη τη χώρα είχαν εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στη συναδέλφισσα, αφού στη δίωξή της έβλεπαν τη δίωξη του συνόλου των εκπαιδευτικών που αγωνίζονταν και αγωνίζονται ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Οι Παρεμβάσεις –Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε. δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη συναδέλφισσά μας. Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.

Απαιτούμε την πλήρη αποκατάστασή της, υπηρεσιακή και οικονομική.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2 Λ. Βουλιαγμένης, 101-103 αίθουσα πειθαρχικού συμβουλίου -4ο όροφος στην Αθήνα. Για αυτό το λόγο καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση.

Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο πειθαρχικό συμβούλιο να στηρίξουν τη συναδέλφισσά μας. Απαιτούμε την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να παύσει κάθε δίωξή της. Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

www.paremvasis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.