Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 16:41

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Παύλος Αντωνόπουλος. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1 στα Δικαστήρια Ευελπίδων

ΑΔΕΔΥ: Άμεση παύση της δίωξης του Παύλου Αντωνόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, γίνεται στα Δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) η εξ αναβολής δίκη του πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Παύλου Αντωνόπουλου. Ο Π. Αντωνόπουλος δικάζεται με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση! Συνελήφθη κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι Σωματείων και Πολιτικών οργανώσεων στις 8 Ιανουαρίου του 2014 για να καταγγείλουν την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να παρευρεθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο αγωνιστή, τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8, αίθουσα 2).

Να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης και την αθώωση του Π. Αντωνόπουλου καθώς και την παύση της δίωξης όλων όσων διώκονται για την πολιτικοσυνδικαλιστική τους δράση.

Οι πολιτικές διώξεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα πρέπει να απαντηθούν από ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΔΕΔΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι/ες στα δικαστήρια την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Στις 30 Γενάρη δικάζεται ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής και αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» και «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση».

Όλοι/ες στα δικαστήρια την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Στις 30 Γενάρη δικάζεται ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής και αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς, με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» και «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση». Το έγκλημά του ήταν η συμμετοχή του στην συνέντευξη Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, στις 8 Γενάρη του 2014 για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει η Γενική Ασφάλεια Αττικής, αποκλείοντας το μισό... λεκανοπέδιο για να μην γίνουν συγκεντρώσιες διαμαρτυρίας ενάντια στην ευρωμνημονιακή σφαγή του ελληνικού την ημέρα της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Η συνέντευξη Τύπου δινόταν δύο ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο Παύλος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος. Η σύλληψη και παραπομπή του σε δίκη ήταν μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού, που ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα εκατοντάδων αντίστοιχων συλλήψεων και καταδικών άλλων αγωνιστών την ίδια περίοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο Π. Αντωνόπουλος. Το ίδιο έγινε με αφορμή την δράση του στο προσφυγικό, το ίδιο έγινε για τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα. Φαίνεται ότι η ιστορία των αντιδικτατορικών αγώνων, και των ριζοσπαστικών αγώνων του λαού και της νεολαίας δεν αποτελούν τροχοπέδη στο κράτος και τις κυβερνήσεις, το αντίθετο.

Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την εφαρμογή της ευρωμνημονιακής αστικής πολιτικής, διατηρώντας και χρησιμοποιώντας όλες τις δομές του κράτους για περάσει την αντιδραστική πολιτική, ενώ το μπαράζ των διώξεων καλά κρατεί, την ίδια ώρα που απέναντι στους Χρυσαυγίτες υπάρχει ανοχή.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει είναι η δύναμη του ενωμένου λαού, η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων και ο ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, ο διαρκής αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής επιδρομής και του κύματος αντιδραστικής αστικής αναδιάρθρωσης, για το «Ψωμί - Παιδεία - Ειρήνη - Ελευθερία» της εποχής μας.

Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια για να διακηρύξουμε την αθωότητα του Παύλου Αντωνόπουλου και να απαιτήσουμε τη δικαίωση και την αθώωση του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΚΔΕ

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Παύλος Αντωνόπουλος. Συγκέντρωση Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής και αγωνιστής μέλος του ΝΑΡ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δικάζεται στις 30 Γενάρη. Συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2014 και παραπέμπεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής» και «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση». «Έγκλημά» του ήταν η συμμετοχή του σε συνέντευξη Τύπου (ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ) που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει η Γενική Ασφάλεια Αττικής. Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών.

Η σύλληψη και παραπομπή του Παύλου Αντωνόπολου σε δίκη ήταν μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού. Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να στείλουν μήνυμα τρόμου σε όσους αγωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, δημιουργούν έναν τεράστιο στρατό ανέργων και ταυτόχρονα ετοιμάζουν τα νέα μέτρα (4ο Μνημόνιο, όπως κι αν το ονομάσουν) για να κλείσουν τη β΄ αξιολόγηση. Τα μέτρα αυτά είναι μια ακόμη βάρβαρη επίθεση, που θα έχει σαν επίκεντρο τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σκοπεύουν να τσακίσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ακολουθώντας την τακτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να εξοντώσει τους αγωνιστές του κινήματος, όπως ο Παύλος Αντωνόπουλος και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για να εξοντώσουν και ολόκληρη την εργατική τάξη και την κοινωνία. Η νεομνημονιακή κυβέρνηση δεν δίστασε να ελευθερώσει όλους τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να τους αφήνει να αλωνίζουν ακόμα και μέσα στα σχολεία, ενώ δικάζει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Εμείς, οι εργαζόμενοι και νέοι, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε τις νέες συνθήκες που θέλουν να επιβάλλουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης–δανειστών για τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση, να αντιμετωπίσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης» του Τσίπρα και της παρέας του, που επιστρέφει δριμύτερο για να καταστείλει το κίνημα.

Σαν Ο.Κ.Δ.Ε. εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παύλο Αντωνόπουλο, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία.

  • Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια για να απαιτήσουμε την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

  • Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του κινήματος, να σταματήσουν όλες οι διώξεις απέναντι τους

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.