Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:09

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΒΟΛΟΣ 23/2. 6μμ.: Τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

Τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – ΒΟΛΟΣ

23 Φλεβάρη, 6μμ, Κτήριο Παπαστράτου (Θόλος)

Αφού ξεπούλησαν τα πάντα με τα μνημόνια, αφού ξεπούλησαν και το αίμα του λαού σε ΕΕ και ΔΝΤ, όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου είτε κάθονται τώρα στις κυβερνητικές καρέκλες, είτε καθόντουσαν πριν, είτε θέλουν να στρογγυλοκαθήσουν ξανά, παρέα με χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες, “ψεκασμένους” μασκαράδες “μακεδονομάχους”, και κυρίως παρακρατικούς, χρυσαυγίτες Ναζί, και λοιπούς φασίστες, επιχειρούν τώρα να μας ρίξουν στην φωτιά του εθνικιστικού κανιβαλισμού. Με πρόσχημα “ένα πουκάμισο αδειανό”, το “όνομα” της γειτονικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα οι πρωταθλητές στον εθνικισμό είναι και πρωταθλητές στις μίζες της NOVARTIS.

Η “αριστεροδεξιά” κυβέρνηση της Αθήνας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ΄ εντολή του ιμπεριαλισμού, του Τράμπ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και της ντόπιας μπουρζουαζίας θέλει “να πάρει τον ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια που της αναλογεί”, όπως για λογαριασμό της είπε ο Τσίπρας. Ο “ηγεμονικός ρόλος της Ελλάδας” ήταν πάντα συνδεδεμένος με την υποταγή στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες κι αγκαζέ με το σωβινιστικό όραμα της Μεγάλης Ιδέας. Η Τσιπροκαμμένοι αναζητούν συμμάχους στον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο δικτάτορα Αλ Σίσι ενώ η πολεμική εμπλοκή Τουρκίας-Ισραήλ στη Συρία μετατρέπουν το ίδιο το Αιγαίο σε εύφλεκτη περιοχή.

Οι αντιδραστικές πανελλαδικές συνάξεις σε Θεσ/νίκη (21/1) και ο εμπρησμός της Libertatia, η επίθεση στο Σχολείο και στην Καμάρα τα πογκρόμ στους δρόμους της πόλης, από φασίστες με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, όλες οι μαύρες δυνάμεις της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, του κράτους και του παρακράτους, της Εκκλησίας και της ίδιας της άρχουσας τάξης, επιχειρούν να ετοιμάσουν μια εναλλακτική λύση καθώς ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γυρίσουν το τροχό της χρεοκοπημένης χώρας δίχως περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων, επιδομάτων), διατήρηση της ανεργίας αλλά και εκποίηση των λαϊκής κατοικίας.
Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κι ορατός σε όποιον δεν θέλει να κλείνει τα μάτια, μένοντας σε βολική σύγχυση. Γι αυτό το ΕΕΚ συμμετείχε στην διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στη δεύτερη εθνικιστική σύναξη στην Αθήνα (4/2) όπου ο ξεφτιλισμένος Θεοδωράκης προλόγισε τη συγκέντρωση, η Πλεύση Ελευθερίας καλούσε ανοιχτά, ενώ ΛΑΕ ήδη επαινούσε την εθνικιστική μάζωξη στη Θεσ/νίκη, το ΚΚΕ αρνήθηκε να κατεβάσει το κόσμο του ενάντια στο εθνικιστικό παραλήρημα, όπως δυστυχώς κι άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τη στιγμή που το κοινό μέτωπο στο δρόμο είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Το ζήτημα είναι ταξικό: ή το κεφάλαιο με τον εθνικισμό θα πνίξει τον λαό σήμερα στην εθνικιστική χολή κι αύριο στο αίμα ενός πολέμου, ή η εργατική τάξη επικεφαλής των φτωχών λαϊκών μαζών θα σηκώσει την σημαία της αδερφοσύνης των καταπιεσμένων λαών και θα τσακίσει το κεφάλαιο. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν θέλει να υποδουλώσει ή να “ονοματοδοτήσει” άλλο λαό, μαζί και τους κατοίκους της γειτονικής Μακεδονίας.

Ο εχθρός βρίσκεται πρώτα μέσα στη δικιά μας χώρα, με τα μνημόνια ενάντια στο λαό, με τη σωτηρία των τραπεζών και το φόρτωμα του δυσθεώρητου χρέους στις πλάτες μας, με τις βάσεις το ΝΑΤΟ μέσα στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο χωρίς να πολεμήσουμε την άρχουσα τάξη της χώρας μας και τη κυβέρνησή της. Αρκετές καταστροφές φέρανε στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους στρατοκράτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους φασίστες τους.

Το ΕΕΚ τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών της σε μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία, χωρίς αφεντικά καπιταλιστές. Έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τα Βαλκάνια, εμπρός στον δρόμο του Ρήγα, για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία! Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

ergatis

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:49

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.