Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 15:39

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών καλούν στην Αντιφασιστική Διαδήλωση 12 Μάη, 6.00 μμ, πλ. Κύπρου

Γράφτηκε από

 ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης - Μοσχάτου

     Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας -Μοσχάτου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας»

Σάββατο 12 Μαΐου στις 6:00 μμ

Πλατεία Κύπρου

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

και πορεία προς τη Νέα Σμύρνη

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς επέλεξαν φασιστοειδή να εισέλθουν μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους. Να λερώσουν ένα σχολικό συγκρότημα το οποίο με ενέργειες των συλλόγων, των εκπαιδευτικών, των διευθυντών και των μαθητών είχε γίνει μια σημαντική εικαστική παρέμβαση. Το ίδιο βράδυ επέλεξαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να εισβάλλουν σε (άδεια εκείνη την ώρα) σχολεία στην Καλλιθέα (και στη συνέχεια πέρασαν στη Νέα Σμύρνη) και να μαγαρίσουν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα εμβλήματά τους.

Την Παρασκευή 4 Μάη, μια μοτοπορεία μελών της ΧΑ, βρόμισε τους δρόμους της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης με χρυσαυγίτικα τρικάκια. Μερικές ώρες αργότερα, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μια αυθόρμητη αντιφασιστική διαδήλωση απάντησε σε αυτή την προκλητική-τρομοκρατική ενέργεια.

Προφανώς δεν είναι τυχαία η ενέργεια αυτή των φασιστοειδών ούτε στην Καλλιθέα ούτε στο συγκεκριμένο συγκρότημα. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.

Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του.

Στην περιοχή μας τα φασιστοειδή έχουν δεχθεί απανωτές ήττες. Πρόσφατα, Την 25η Μαρτίου το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ματαίωσε, για τρίτη συνεχή φορά, την προσπάθεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο λαός της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, ξέρει τι σημαίνει φασισμός. Παιδιά προσφύγων του ‘22 οι περισσότεροι, γνώρισε τη δράση των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1944. Οι πόλεις μας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, όμως πέταξε έξω τους φασίστες.

Το ίδιο θα γίνει και σήμερα! Δε θ’ αφήσουμε τους φασίστες να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μαζί με το δημοκρατικό κόσμο της περιοχής, παλεύοντας μαζί για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δημοκρατικά και εργατικά μας δικαιώματα, θα στείλουμε το φασισμό εκεί που ακριβώς ανήκει: Στο σκοτεινό παρελθόν.

Δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους νεοναζί να σηκώσουν κεφάλι!

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης στους αντιφασίστες.

ΤΑ ΔΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:25

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.